Alıntı CnRBsR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Teşekkürler , bulamadığım doğru kelime "bükülme".

Buradan şunu anlıyorum (öğrenci ifadesiyle) ;
Bükülme oranı objektif değeri ile ilgilidir.Croplu makinanın çarpanının bir etkisi yoktur.
Yanıltmış olmayım ama dediginiz yanlış.Şöyle yanlış
50mm ile FF bir makinada cekim yaptıgımızda köşelerde bükülme olabilir ama merkezdeki görüntüde olmaz.

Mesela 2 kişinin fotografını çekecegiz FF makinayla biri 2 adım arkada kösede dursun öteki kadrajımızın ortasında görüntünün ortasında olan kişide bükülme yokken 2 adım arkada kösede olan kişide olabilir.(2 sininde kafaları çıkacak şekilde)
Ama croplu makinada çekim yapıyorsak zaten 2 adım arkada köşede duran X şahsını kadraja sıgdıramayız ortada duran Y şahsıda 2 makinadada aynı çıkar

Yani bükülme köşelerde oluyor croplu makina köşedeki görüntüyü kesip atıyor diye düşünelim.Egerki FF ile cekip crop yaparsak aynı kadrajda evet görüntü aynıdır ama 2 görüntüyüde oldugu gibi degerlendirirsek FF makina köşelerde kıvrılma yapabilir.

Diye biliyorum