Aslında daha fazla sensör türü var ama en çok kullanılan iki tür APS-C ve FF formatları..

APS-C sensörler, 35mm film boyutundaki (36*24mm) FF sensörlere göre daha küçüktür (Canon'da 22.2*14.8mm) Bu nedenle lensten gelen görüntüyü croplayarak daha dar bir açıyla görürler.. Sonuç olarak FF bir gövdeye takılı 50mm lensle APS-C sensörlü bir gövdeye takılı olan 50mm lens aynı açıyı vermez.. Bu açı farkı 35mm den küçük boyutlu algılayıcıya sahip gövdelerin fokal çarpan adı altında bir değerle anılmalarına yol açar.. Canon APS-C lerde bu değer 1.6, diğer APS-C lerde 1.5 ve Canon APS-H sensörlerde 1.3 tür..

FF sensörler daha geniş bir alana sahip olduklarından, üzerlerindeki ışık algılayıcıları nispeten daha büyüktür ve bu nedenle daha iyi detay verirler, daha iyi ISO başarımına sahiptirler ve daha esnek bir alan derinliği sağlarlar..

İki sensör türünün de kendine göre avantajları, dezavantajları vardır.. FF sensörlü makineler lensleri gerçek değerlerinde kullanma imkanı verir.. APS-C sensörlü makinalar ise lensten gelen görüntüyü daha dar bir açıyla görüp daha yakından çekime imkan tanır..