Estağfurullah
Karışık değil aslında Emin bey. Şöyle ki; post aşamasında seçmek üzere, diyafram öncelikli modda, ön ve arka plan için 5'er tane bracket çekim yaptım.
Ön planın pozlama değerleri; 1/200, 1/100, 1/50, 1/25, 1/13
Arka planın pozlama değerleri: 1/640, 1/320, 1/160, 1/80, 1/40
Post aşamasında, gökyüzünün patlak olmadığı bir kare olan 1/160'ı ana poz yapmaya karar verdim. Ön plan için ise, focus blend yapmak üzere, önün doğru pozlandığı kare olan 1/50'yi seçtim. Ön ve arka plan arasındaki çok az miktardaki pozlama farklılığını, Lightroom'da exposure slider ile birbirine yakın hale getirdim. Sonra pozlama değerleri dengelenmiş bu iki kareyi alıp, Photoshop'ta birleştirdim. Olay bu. Yani focus stack yapılacak diye, her durumda pozlamanın illa ki manuel modda yapılıp poz değerlerinin sabit olması şart değil diyebiliriz.
(Ek not: Dinamik aralığın aşırı yüksek olduğu durumlarda ise şöyle yapıyorum; diyelim ki yukarıda anlattığım işlem yapıldı ve focus stack işlemi başarı ile tamamladı, ancak gökyüzünün bir kısmında patlaklar kaldı. Bu durumda, focus stack sonrası, patlak bölgeyi düzeltmek için elimin altında hazır duran 1/320 ya da 1/640 pozlarından birisini kullanırdım. Uygun olanı seçip Photoshop'a atıp, bu pozu focus stack yapılmış katmanların en üstüne koyarak, maskeleme ile patlak bölgeyi düzeltirdim. Bir çok manzara fotoğrafımda bu işlemi yapsam da, bu spesifik örnekte bu işlemi yapmaya gerek yoktu.)
Umarım açıklayıcı olmuştur.