Alıntı tunapala Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@kaanuysal90

Konu disi oldugu icin kisaca cevap verecegim. UV filrelerin amaci adi uzerinde UV dalgalarini onlemektir. UV dalgalari ise ancak Atmosferde UV isigi en kisa mesafeyi kat ettiginde etkilemeye baslar bu sebeple Bu isinim ekvatoral bolgelerde ve yuksek daglarda cok yogundur. Fotograflara Mavi bir ton verebilir. Istanbul'da ise UV filtrenin filtrelemesi gereken kadar cok UV isinimi bulamazsiniz.

Zaten bu sebeple cogu zaman UV filreler yanlis bir kullanim olsada koruyucu filtre yerine kullanilir ve fotografa etkisi olmadigindan bahsedilir.

Ancak unutulmamalidirki lens ureticileri zaten lenslerini uretebildikleri en optimum keskinlikte uretmektediler. Bunun onune birakin uzerinde herhangi bir kaplama olan cami tamamen kaplamasiz bir cam bile koysaniz goruntuye etkisi olacaktir. Cunku gecen isigi lensinize ulasmadan evvel kirmaktadirlar.

Dolayisi ile bir filtrenin Polarizelerde oldugu gibi kontrasti arttirmasindan, renk duzelteme(color correction) filtreleri gibi gelen isigin dalga boyunu degistirmesiden bahsedebilsekde bir filtrenin fotografin keskinligini arttirdigindan soz etmek mumkun olmadigi gibi aradaki fark gozle gorulemeyecek kadar olsada keskinligini azalltigindan bahsedebiliriz.
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için