Alıntı tunapala Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslinda tercih daha cok kompozisyonunuzla alakali. Sigma 12-24 ilede Canon EF 70-200 f/2.8 IS ilede yildirim fotografi cektim. Bu ornekleri vermem icin sebep biri super genis aci digeride telephoto lens. Biri f/2.8 digeri f/4.5-5.6 lens. Yani hemen her lensle cekim gerceklesebilir. Dolayisi ile Tamron 17-50 ilede cekememeniz icin hic bir sebep yok.

Onemli olan cekim esansinda lensi diyaframi, ISO yuefektif kullanabilmek. Ornegin gece cekimlerinde Dusuk ISO, ortalama f/5.6 f/8 diyafram ile bulb modunda pozlama yapip yildirim caktiginda hemen pozlamayi durdurmak guzel sonuclar verebilir. Gunduz ise bu kadar uzun pozlama sansiniz olmayacagi icin ortam isigini patlatmayacak en uzun pozlama secenegi secilip seri cekim yapilabilir. Herhangi bir filtre kullanmaktan kacinmanizi oneririrm. Sebebine gelince UV filtreler farkli acidan gelen isiklar sebebi ile istenmeyen isik yansimalarina sebep olur, ND ve C-PL filtreler ise Isik gecirgenligini azaltarak yildirimin siliklesmesine veya kaybolmasina sebebiyet verir.
çok teşekkür ederim. zamanınızı alıyorum ama bir de konu açılmışken hoya'nın hd uv filtreleri hakkında bilginiz var mı? objektifi korurken aynı zamanda fotoğrafa keskinlik katıyor diyorlar. Siz ne diyorsunuz bu konu hakkında, parasının hakkını verebilir mi?