Eminim hazir kahvede buna icerliyordur. Bana Nescafe dediler diyerek.
Bir kere ticari seri uretim bir mal ile fotografi, resimi yani emek ile uretilen urunleri karsilastirmak ne kadar dogru? Mesela bakir bakrac yapan bir ustaya gittiginizde ve ona "demir bakraclar ne kadar diye sorarsaniz" sizi bakir onlar diye duzeltir. Bence degil ama kimisine gore benzetmeniz dogru olabilir. bu kismi uzerinde tartismaya bile degmez. Tesbihde hata olmaz.
Obur taraftan belki cok bencilce yada tek tarafli gelecek ama Nescafeyi ve diger hazir kahve markalarini ben uretmiyorum. Fotografi eksik yada fazla, dogru yada yanlis ben uretiyorum. Kendi urettigim urun icinde dogru kelimenin kullanilmasi icin caba sarfediyorum ve ederim.
Sanirim konunun tamamini okumadan yazdiniz. Kaldi ki sokaktan birinin gelip resim demesi, bana dokunmaz, Ama fotograf cektigini soyleyen birisi urettigi urunun dogru ismini bilip kullanmalidir.
Gene sizin orneginizden yola cikarak Maxell de calisan biri hazir kahveye Nescafe demez.