Blue and Something! by Hakan Gil, on Flickr
Mesela bu fotoğrafı çekerken ne açıdan çektiysem hoşuma gitmedi. Beyaz dengesini (Hayatımda ilk kez) fleurosanta alıp denediğimde ekranda çok hoşuma gitti ve tatmin oldum.
Bracket'i de hafif sola kaydırdım yanlış hatırlamıyorsam. Daha sonra bilgisayarda renklerle ilgili sadece küçük oynamalar yaptım. Jpeg bile olsa gideri vardı. O anlamda bahsedilen ayarların çok faydası oldu.
Not: Fotoğrafın başka sıkıntıları olduğunun farkındayım. Kendi bilgisayarıma kavuşunca tekrar elden geçireceğim veya yeni baştan işleyeceğim. (Olmadı gidip tekrar çekeceğim.)
Sadece iğrenç bir atmosferden nasıl iç açıcı bir kare çıktığını, orada makinenin ekranında bu renkleri görmenin beni nasıl şevke getirdiğini ve bahsedilen ayarların olası bir faydasını göstermek için ekledim.