lensin yaptığı bokeh 3 boyutludur. ancak ps ile yapılan bokeh 2 boyutludur. fotoğraftaki nesneleri objektife olan uzaklıklarına göre katmanlara ayırıp ayrı ayrı blur uygulanarak bunların birleştirilmesi ile yapay bir 3 boyutlu bokeh elde etmeye çalışabilirsiniz. buradaki başarınız sizin ps e olan hakimiyetinize ve fotoğrafın basit/karmaşık oluşuna bağlıdır. (normal lenslerle çekilen farklı odaklama noktalarında bulunan fotoğrafları birleştirip bu şekilde tiltshift benzeri fotoğraflar oluşturmak mümkün)
iyi bir bokeh var ise ps te üzerine kaymak çekebilirsiniz ancak iyi bir bokeh yoksa sonradan yapılanan çakma olduğu çok belli oluyor. (geçmişte yaptığım denemelerime baktıkça gülerim)
10 liralık bir makro tüp size bokeh konusunda ciddi farklılıklar sunar.
tele lensler bokeh konusunda ciddi avantajlar sunarken geniş açı lensler ile objenin dibine girdiğinizde tatminkar sonuçlar alabilirsiniz. 500px / cat look by İrfan Örük


10Likes
LinkBack URL
About LinkBacks




Alıntı ile Cevapla