Alýntý alphanos Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
Genel olarak yorumlarý okudum.

Iþýk konusu bence de en önemli olan durum. Tabi kullanýlan lensde keskinlik almak için önemli. Iþýðýn önemli olduðunu evde kendi imalatým soft box ile çektiðim ölü sivri sinekte gördüm.

Ýnanýlmaz derecede kýllar netti evde arþivde bulabilirsem yüklemeye çalýþýrým. Birde ilk makroya baþladýðýmda nikonun 50-200 ile çektiðim kelebekler beni mutlu ediyordu daha sonra tamron 90 mm aldýðýmda keskinlik çok deðiþmiþti.

Aslýnda demek istediði diðer arkadaþlardan farklý deðil bence de ýþýk önemli ama lens de bi o kadar önemlidir diye düþünüyorum.

Birde son olarak paylaþmak istediðim her çektiðim fotoðrafý sadece croplama iþlemi uyguluyordum contras veya herhangi bir iþlem yapmýyordum . Hep kendime çekerken düzgün çekmeliyimki photohopta müdehaleye gerek kalmasýn. Sonra yanýlmýyorsam Þarbat Gula ( afgan kzý ) Åžarbat Gula - Vikipedi ustanýn bir röportajýna denk geldim . kendisine sordular photoshop kullanýyor musunuz diye oda böyle bir imkan varken kullanmamak yanlýþ olur dedi.

Bende az öz kullanmaya çalýþýyorum raw çekim yaparak ufakda olsa müdehaleler yapýyorum.

Bu durumda bence ýþýk+ lens birazda photoshop takviyesi gerekli ise keskin fotoðraflar elde etmede baþarýlý olur diyorum.
arkadaþlar en önemli etken ýþýk derken çekilen portre üzerinden gittiler ...macro çekim için ekipman kalitesi en az ýþýk kadar önemlidir ...

fotoðrafa yorum yapacak olursam bence göz dolduran en önemli þey fotoðrafýn temizliði , netliði deðil ... reklerde çok yumuþak olunca lezzet katlanmýþ ...