Dünya Saati Kampanyası Nedir?
- WWF'in küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek için her yıl Mart ayının son Cumartesi günü saat 20:30-21:30 arasında 7 kıtayı bir araya getirmesidir.
- 2007'de Avustralya'da 2.2.milyon kişi ve 2000'den fazla kurumun katılımıyla başlamıştır.
- İnsanların, kurumların ve yönetimlerin iklim değişikliğiyle mücadele için sembolik olarak ışıklarını kapatmasıdır.
- 135 ülkeden, 1 milyardan fazla insanın katıldığı dünyanın en büyük çevre hareketidir.
" Dünya Saati" Her yıl mart ayının son Cumartesi akşamı ışıkları 1 saat kapatarak yapılıyor. Bu sene İstanbul Büyükşehir Belediyesi de kampanyaya destek veriyor ve Boğaz Köprüleri, Galata kulesi gibi sembolik yapıların ışıklarını kapatıyor. CanonTURK olarak Dünya çapında yapılacak olan bu organizasyona verilecek en iyi desteğin, bu organizasyonu fotoğraflamak olduğunu düşündük ve yetkililerle iletişime geçtik.
Fotoğraflanacak olan yapılar aşağıdaki listede yazmaktadır. Size yakın olan ya da çekmek istediğiniz yerin fotoğrafını seçmeniz yararınıza olacaktır.
Fakat Organizasyon yetkilileri, çekilen fotoğrafların organizasyonun yapıldığı anda yüklenmesini istiyorlar.
Bunun için yanınızda internet erişimi olan bir laptop ya da tablet götürmeniz gerekmektedir ve fotoğraflar hemen yükleyebilecek katılımcılardan oluşmasını rica ettiler. Organizasyon 24 ülkede aynı anda yapıldığı için fotoğrafların "o an" yollanması gerçekten çok önem taşıyor. Mobil modemlerin yanı sıra bazı cep telefonları da mobil modem haline dönüşebiliyor.
Fotoğrafları o an yükleyebilecek ve kesin olarak gelecek katılımcıların isimlerini yazdırmasını rica ediyorum. Çünkü ona göre yetkililer isimlik bastıracaklar ve organizasyonun resmi fotoğrafçısı olacaksınız.
Organizasyon Tarihi: 31 Mart 2012 Cumartesi
Organizasyon Saati: 20:30 21:30
1. Boğaziçi Köprüsü ( Mert Gündoğdu , Kadir Araz)
2. FSM köprüsü (Selim Emanet)
3. 4. Levent (Sapphire’in tepesinden plazalar) (Umutcan Erduran, Bahadir Usun)
4. Akaretler (Ahmet Gürsoy)
5. Galata Kulesi (Murat Utku Zirh, Okan Akosman)
6. Ayasofya Müzesi (Ugur Uyanıker,.........................
7. Dolmabahçe Sarayı (M.Vefa Arikan, Guclu Cetinkol)
8. Dolmabahçe Saat Kulesi (M.Vefa Arikan, Guclu Cetinkol)
9. Beylerbeyi Sarayı
10. Küçüksu Kasrı (Selim Emanet)
Kesin olarak fotoğrafını çekeceğiniz yerleri bildirmenizi rica ediyorum. Daha önceden seçilmiş yerleri seçmenizin bir anlamı olmayacaktır.
Organizasyona katılmamız için emeği geçen Kadir Araz'a teşekkür ederiz..
Fotoğrafların yayınlanması:
WWF, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Dünya Saati kampanyasında çekilecek her fotoğraf, fotoğrafçı bilgisiyle yayınlanır. WWF, etkinlikle ilgili hazırlayacağı görsel tasarım, yazılı metin, fotoğraf albümleri vs gibi mecralarda bu fotoğraflarda her zaman ve mutlaka fotoğrafçı bilgisi verir. WWF-Türkiye, Dünya Saati’nin yapılacağı gün olan 31 Mart akşamı, alanlardan seçilen fotoğrafları WWF’in dünyadaki diğer ülkelerden gelen fotoğrafların yüklendiği bir platforma yükleyecektir. Böylece fotoğraflar WWF’in 100’den fazla ülkeye ulaşmış olacaktır.
www.wwf.org.tr/dunyasaati