Öncelikle herkese merhaba,

Burası genel olarak tüm fotoğrafseverlere hitap eden bir site olduğu için buradan duyuru yapmak istiyorum.

Herşey bugun fotokritik.com sitesinde bir fotoğrafımın günün fotoğrafı seçilmesiyle başladı.

Sözkonusu fotoğraf:
FotoKritik - Fotoğraf > Durağan Cisim > The Egg2 ~ Tahir Yildiz

Daha sonra fotoğrafın benzerlerinin deviantart sitesinde de bulunduğu ve benim fotoğrafı çaldığım iddialarıyla bazı eleştiriler geldi, eleştiriyi yapan fk üyesi (rumuzunu hatırlamıyorum) 5 tane üstüste mesaj yazınca ve hepsinde agresif bir tutum takınınca ben de polemik yaratmaktan şikayet ettim, site yöneticileriyle görüşmemiz sonucu fotoğrafın gerekli EXIF bilgilerini ve orjinalini kendilerine ilettim. İşlemler sonucu ilgili kullanıcının hesabı askıya alınmış ve bunun sorumlusu ben gösterildim. Daha sonra olay eksisozluk'e sıçradı. Orada hem fotokritik başlığından, hem de ismime açılmış (tahir yıldız) başlıktan ardarda kişiliğime saldırılarda bulunuldu. Bunca zaman fotoğraf adına gönüllü çalışmış, hem öğrenen, hem bildiklerimi öğretmeye çalışan biri olarak "hırsız" lafıyla itham edilmek ne kadar üzücü anlatamam. Söz konusu fotoğrafı çekerken başka benzer fotoğrafları görmüş değilim. Önyargıları kırmak atomu parçalamaktan gerçekten zor ama eve gelince fotoğrafın altına da eklediğim gibi iburaya da çalışma sıramı ekliyorum.

http://www.tahiryildiz.com/egg.rar

İnsanlara hırsız demek çok kolay. Tek bir fotoğrafım olsa ve o günün fotoğrafı seçilmiş olsa olayı anlarım ama portfolyoma bakın, ben neyim kimim bir bakın sonra karar verin isterim. Gün boyu fotokritikten ve email hesabımdan da çeşitli ofansif ve defansif mesajlar aldım, benim yanımda olan arkadaşlara da teşekkürü borç bilirim. Eksisozluk üzerinden de canonturk admini olarak siteye de bir saldırı gelmiş ama meyve veren ağaç taşlanır deyip aldırmamak gerektiğini düşünüyorum.

Buradan da duyuru yapmış olayım, bu tür olaylar beni hiç bir zaman yıldırmayacak, hep daha iyisini çekmek için uğraşacağım.

Tahir YILDIZ