CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 59 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 59 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree3Likes

Konu: SAMYANG 35 mm F:1.4 AS UMC incelemesi

Konulanmış Görüntüleme

  1. #1
    fraktalinda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    M. Hakan Özsaraç
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    17.January.2011
    Nereden
    Samsun
    Mesajlar
    144

    Standart SAMYANG 35 mm F:1.4 AS UMC incelemesi

    SAMYANG 35 mm f:1.4 İLK İZLENİMLERİM (CANON İÇİN)

    Daha önce lens üretimi olan Koreli bir firma olan SAMYANG son zamanlarda fotoğrafseverlerin çok ilgisini çekecek yüksek kaliteli ve bütçeyi sarsmayacak lens tasarımları yapmaya başladı. Yakınlarda üretilen 8 mm f:3.5, 14 mm f:2.8 ve 85 mm f:1.4 lenslerden sonra en son tasarladıkları 35 mm f:1.4 kısa bir süre önce piyasalarda yerini aldı. Bu kaliteli lenslerin ayırdedici ve üzerinde durulması gereken özelliği AF içermemesi yani tamamen manuel olarak çalışmaları. Ben uzunca bir zamandan beri dünyada şu ana kadar üretilmiş en kaliteli lenslerden birisi olan Canon 35 mm f:1.4 L’yi satın alma listeme koymuşken photography-on-the.net’teki lensi satın alıp deneyen üyelerin yorum, tavsiye ve örenk fotoğrafları sayesinde SAMYANG 35 mm f:1.4’ü öğrendim ve hemen bir tane sipariş ettim. Büyük bir ihtimalle bu lense Türkiye'de ilk sahip
    olan ve inceleyip izlenimlerini yazan ben oldum

    Lensi spot olarak sipariş ettim ve 10 gün gibi bir zamanda elime geçti. Bu arada lens tedarikçimde benim lensle birlikte bir tanede 35 1.4’ün Nikon versiyonu mevcut bilgilerinize sunulur, ancak Nikon mount olanında AF confirmation dahil olduğu için fiyata 30-40 dolar daha eklemek gerekiyor. Satın almak isteyenler PM ile irtibata geçebilirler.

    Lensin dış kutusu altın sarısı renkte tasarlanmış oldukça sağlam ama dışarıdaki tanıtıcı yazıların ve grafik tasarımın elden geçirilmesinin daha iyi olacağı kanaatindeyim. Kutu içerisindeki lens koruyucu yarım kapaklar diğer markaların lens koruyucu kapaklarından çok daha kaliteli sert bir plastikten üretilmiş ve güven hissi verecek şekilde lensi koruyor. Kutu içerisinden lensle birlikte bir adet siyah kadifeden üretilmiş şık bir lens çantasıyle birlikte parasoley ve lens kapağı aksesuarlar arasına dahil edilmiş.

    Lens gövdesine gelince, netteki fotoğraflarını ilk gördüğümde lensin gerçekte nasıl olabileceği konusunda kuvvetli bir fikir edinimştim ve hakikaten orijinalinin fotoğraflardan en ufak bir farkı dahi yoktu. Lensi ilk elinize aldığınızda ağırlığı ve kaliteli solid yapısı dikkatinizi çekiyor. Lens orijinal Canon 35 1.4’ten bir miktar daha uzun ve ağır olarak tasarlanmış. İlk tecrübelerimi söylemek gerekirse lens özellikle 5D Mark II ile kullanıldığında elde ağır duruyor. Ancak imaj kalitesi herşeye değer dedirtiyor. (Canon 86 mm-580gr, Samyang 111 mm-660gr).

    Lensin dış gövdesi sert ve kaliteli bir plastik malzemeden üretilmiş. Lens mount bölgesi tamamen metal olup fokuslama halkası yüksek kalitede lastikten tasarlanmış. Netleme halkası öylesine yumuşak hareket ediyorki fokuslamada hiç zorlanmıyorsunuz ve bu konuda Canon’dan daha başarılı olduğunu rahatça söyleyebilirim. SAMYANG firması netleme halkasını özellikle HDSLR film fanatiklerinide düşünerek tasarlamış.

    Netleme halkasının hemen bitişiğinde diyafram değerleri ve bunlara karşılık gelen netleme mesafelerini içeren bir netleme skalası eklenmiş . Lens tamamen manuel olduğu için bu skala oldukça büyük kolaylık sağlıyor. Bu bölgeden sonra o etkileyici kırmızı halka bölgesi var. İtiraf etmeliyimki o kadar tatlı bir kırmızı renk seçmişlerki lense ayrı bir karizma katıyor 

    Kırmızı halkadan sonra son olarak diyafram halkası ekenmiş. Diyafram halkası her diyafram stop değeri için klik sesiyle geçişi sağlayacak şekilde döndürülebilen rahatlıkta üretilmiş. Açıkçası diyafram değerini ayarlarken hiç zorlanmadım hatta vizörden gözümü ayırmadan klik sesleriyle hangi diyafram değerinde olduğumu anlayabiliyorum.

    Lens kapağı gayet kullanışlı ve yine kaliteli bir plastikten üretilmiş. Parasoley malzemeside lens dış yüzey plastiğine yakın kalite ve dokuda üretilmiş. Parasoleyin dış yüzeyi parlak iç yüzeyi ise mat görünümlü yapılmış.
    SAMYANG 35 mm 1.4 lensi 5D Mark II’imle kullanıyorum. Lens gövdeyle çok uyumlu bir görünüm oluşturuyor. Lensin gövdeyle bu uyumu hakikaten L serisi bir lens kullandığınız hissini veriyor ve bu gerçekten insana güven veriyor.
    MF kullanarak fotoğraflama tecrübeme gelirsek, AF lenslerdeki gibi gövde üzerinden AV modunda veya M ve P modunda diyafram değeri verilemiyor. Fotoğraflardada gördüğünüz gibi body üst ekranında diyafram değeri hanesinde 00 yazıyor. Diyafram değeri verilememesine rağmen makine estantene değerini seçtiğiniz diyafram değerine göre otomatik olarak veriyor. Bir dezavantaj ise kısık diyafram değerlerinde diyafram da kısıldığı için ( AF lenslerde bu çekimde otomatik olarak yapıldığı için vizörde bir kararma olmamakta) vizördeki görüntü kararıyor buda netlemeyi olumsuz etkiliyor.

    Bunun üstesinden gelmek için focus confirmation chip (fokus doğrulama çipi) oldukça kullanışlı oluyor. Bu çipi 20-30 dolar civarında alabiliyorsunuz ve kendiniz lens mountuna yapıştırıp kullanabiliyorsunuz. Böylece netleme tamam olunca fokus doğrulama sesi duyuluyor ve vizörde sinyal görülebiliyor. Çipten
    bir tane satın aldım ve lense uyguladım sorunsuz çalışıyor. Çipin nereye
    yapıştırılacağını anlamanız için birkaç kare ve satın aldığım firma adresi:
    Tago Tech I-Store


    Samyang 35 mm f:1.4 Dandelion AF Chip by OzsaraC, on Flickr

    Samyang 35 mm f:1.4 Dandelion AF Chipp-2 by OzsaraC, on Flickr

    Samyang 35 mm f:1.4 Dandelion AF Chip by OzsaraC, on Flickr

    Samyang 35 mm f:1.4 Dandelion AF Chip by OzsaraC, on Flickr

    Ben şimdilik ışığın iyi olduğu yerlerde vizörü kullanıyorum ışık iyi değilse ve yüksek netlik istediğim zamanlarda canlı izlemeyi (live view) kullanıyorum oldukça kullanışlı. Netlik için bir başka çözümde ……… programı. Bu programı makinenize yüklüyorsunuz ve live viewde netleme halkasını çevirdiğinizde netlik istediğiniz bölge büyütülmüş olarak ekrana geliyor (kadrajı görebiliyorsunuz) ve netliği yapıp pozluyorsunuz.

    İmaj kalitesine gelince, lens inanılmaz güzellikte renkler üretiyor. Keskinlik özellikle kenarlarda Canon 35 1.4’ten daha başarılı. Kenar bölgelerdeki vignetting çok daha minimalize edilmiş. Kromatik sapmalar Canon 35 1.4’den çok daha az. SAMYANG mühendisleri bunu en öne koydukları (lensin daha uzun ve ağır olmasına neden olan) iki adet lensle bunu sağlamışlar. Yapılan testlerde her iki lenste eşit miktarda ve güzellikte bokeh oluşturuyor.

    Lensi özellikle sabit nesneleri, gurup fotoğraflarını, portreleri, düğün ve doğum fotoğraflarını, hatta çiçek makrolarını çekmeyi isteyenlerin tercih etmesi daha isabetli olur.

    Kısaca bu lensi satın aldığım için çok memnunum ve 35 mm aralığını seven herkese tavsiye ederim. Lensi almayı düşünenlerin arka plandaki o yumuşaklığı daha iyi alabilmelerinin ancak fullframe bir makine ile mümkün olabileceğini belirtmek daha doğru olur.

    SAMYANG 35 MM 1.4 ile elde ettiğim ilk izlenimler şimdilik bu kadar. Hatalarımı lütfen ikaz ediniz. Takıldığınız bir konu olursa çekinmeden sorunuz.
    Aşağıdaki fotoğrafların tamamı tarafımdan çekilmiş olup izinsiz kullanılması
    yasaktır. Gösterdiğiniz anlayışa teşekkür ederim.


    IMG_4837 by OzsaraC, on Flickr

    IMG_4839 by OzsaraC, on Flickr

    IMG_4842 by OzsaraC, on Flickr

    IMG_4843 by OzsaraC, on Flickr

    IMG_4845 by OzsaraC, on Flickr

    IMG_4846 by OzsaraC, on Flickr
    IMG_4851 | Flickr - Photo Sharing!

    IMG_4854 by OzsaraC, on Flickr
    Çektiğim örnek fotoğraflar:

    IMG_9969-Edit by OzsaraC, on Flickr

    IMG_9994-Edit by OzsaraC, on Flickr

    IMG_9954-Edit by OzsaraC, on Flickr

    IMG_0042-Edit by OzsaraC, on Flickr

    IMG_9985-Edit by OzsaraC, on Flickr










    Konu fraktalinda tarafından (08.August.2011 Saat 13:41 ) değiştirilmiştir.
    gezgit and ugury like this.
    5DII♥851.8♥17-40L♥ 70-200 4L IS♥Σ50 1.4EX♥SMYNG 35 1.4L♥MPE-65 5X♥-24

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •