Alıntı aksoykaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Cem hocam, daha once 20mm'den daha kisa genis aci lens kullandin mi bilmiyorum. Ben Tamron 15-30 kullanmadan once, Canon 24-105mm ve Canon 20-35mm lenslerin genis acilarini (24mm ve 20mm'yi) kullanmistim. Ancak lens odak uzakligi 20mm'nin altina inince, her azalan mm, gorus acisina eklenen inanilmaz bir genis aci alani ekliyor.
Genis, hatta super genis aci lensleri kullanmak, diger lenslere gore biraz daha pratik istiyor.
Ayrica super genis aci lens alirken, zoom super genis aci lens almanin daha mantikli oldugu gorusundeyim. Cunku Samyang'in 14mm'ligi gibi bir lens, her zaman 114 derece gorus acisi saglayacak. 14mm'de kadraja dikkat etmezsen, ayaklarini bile karenin icine alabilirsin. Canon 17-40mm buyuk bir esneklik saglayacaktir, ancak goruntu kalitesi ve cozunurlugu Samyang 14mm kadar iyi degil. (Okudugum lens incelemelerinden.) Ote yandan Samyang'in 14mm lensinde goruntu rengine hafif bir kizil 'tint' verme ozelligi varmis. (Yani fotograflar bir ton daha sicak renklerde cikiyormus.)

Tabi isin bir de butce tarafi var.
Gece gokyuzu fotografciligina giriseceksen, f/2,8 diyaframli bir lens buyuk bir avantaj olacaktir.
Ancak super genis aci lens diye bana sorarsan, Tamron 15-30 f/2.8 VC veya Canon 16-35 f/4L IS derim. Bu iki lensin de goruntu cozurnulugu ve en genis diyaframda dahi goruntu kenarindaki astigmatism (goruntunun kenarlara radyal olarak yayilarak deforme olmasi) oldukca dusuk: cok basarili lensler.

Epey uzun yazdim ister istemez.

Sonuca gelirsek, bana Samyang 14mm f/2,8 mi? Canon 17-40 f/4 mu? diye sorarsan, cevabim Canon 17-40 olacaktir.
Daha sonra ilerideki zamanlarda yukarida belirttigim daha iyi lenslere 'upgrade' edebilirsin.

Selamlar ve iyi cekimler.
Kaan abi çok teşekkürler verdiğin bilgiler için başlığı acmaktaki amacım bu yorumlari almaktı. Kafama diğer önerdigin lensleride koydum. Işığın bilgin kadar bol olsun abi