CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 48 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #21
    altugyenice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Altuğ YENİCE
    Makina:
    550D
    Üyelik tarihi
    02.December.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    1,071

    Standart

    Öyle bir lens ürettirilebilir. Ama parasını karçılayabilir misini? Yanınızda taşıyabilir misiniz? Kalitesinden memnun kalır mısınız? Bunlar muamma. Hali hazırda bu aralıkta bırakın croplu makine için yok full frame için olması zor.










    550D

    http://www.sanalpazar.com/dukkan/Foto-Alisveris__u169287

  2. #22
    AleandRo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    Ali Emir Soydan
    Makina:
    canon
    Üyelik tarihi
    19.December.2010
    Nereden
    Muğla
    Mesajlar
    11

    Standart

    Arkadaşlar oncelıkle cevap verip yardımcı olan herkese tşk ederim.. Şimdi elimden geldiğince herkeze cevap vermeye calısayım.



    Alıntı umutcan_esk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle foruma hoşgeldiniz.fotoğrafçılığa yeni başlamış olduğunuzdan forumda bolca teknik bilgi,lens araştırması ve daha birçok yararlı bilgiye ulaşabilirsiniz.Lens yaptırmanın mümkün olduğunu sanmıyorum ve 18-600 diye bir lens daha üretilmedi.(veya ben bilmiyorum.) 5D Mark II çok güzel bir makine full frame olmasından görüntü kalitesi çok daha güzel olacaktır.Maddi durumunuz iyi ise 70-200 serisinden alabilirsiniz diye düşünüyorum.Sizden ben ve canonturk adına tek ricamız forumda araştırma yapmadan konu açmamanız şuan ilk mesajınız.Soru sorun tabiki fakat arama yapmadan sormamanızı isteyeceğim.Sürekli konuyu araştırmadan mesaj atan arkadaşlar var önce foruma göz atmanızı sonra soru sormanızı rica ediyorum.başka sorunuz olduğunda elimden geldiğince özel mesaj yolu ile cevap verebilirim.(bilgim yettiğince.)
    açıklayıcı yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ederim. Ama o resimdeki sigma kadar büyük bir lensi taşımak tabiiki imkansız ; )

    Alıntı DRAGcı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dostum yeni başladın ve 5dm2 mi satın aldın? nasıl kullanacaksın onu...

    18-600 diye bi lens yok, ya da ben duymadım. Tamron 18-270 var mesela. ayrıca lens yaptırılmaz. firmaların ürettiği lenslerden kendine uygun olanı seçersin.

    tanışma başlığında önce kendini tanıt istersen.
    evet adamım yeni başladım ve CANON 5D MARK II aldım. En nihayetinde kimse anasının karnında öğrenmiyor fotograf çekmeyi. O yuüzden kullanım yonunden bende bir sorun oluşturacagını sanmıyorum,lakin hızlı öğrenirim,idrak yollarım iyidir dostum.

    Alıntı siyahi28 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayın AleandRo öncelikle hoşgeldiniz, verilen cevaplardan alınganlık göstermenizi istemem.
    bu forumdan gerçekten çok faydalanacaksınız, bundan emin olabilirsiniz.
    Bu konuda tecrübeli arkadaşlar size hangi durumda ne tür lensler kullanacağınız hakkında yardımcı olacaklardır.
    @siyahi28 eyvallah kardeş sağol

    Alıntı hkn017 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben 7D'me 3 ton gri lens taktım süper oldu 10-750 etkisi aldım tavsiye ederim
    İyi bakalım güle güle kullanın. F de 1.2dir kesin?

    Alıntı karakuss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dalga geçiyor
    Ey wallah kardeş sağol böyle düşündügün için,lakin nerden bu kanıya vardıgını merak ettim açıkçası??

    Alıntı Gökhan Aydın Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Madem başlangıçta Mk2 aldınız, kit lensi olan 24-105 alın kullanın
    Yeterli olmuyor ki hocam 24-105,zum yetersiz kalıyor. o yuzden uzun aralıklı bişi istiyorum ya ; )

    Alıntı thuja Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burada ne demek istediniz yeni başlayanların mk2 kullanması zor mudur?

    ne gibi zorlukları vardır
    Bakmayın hocam siz,hiçbi zorlugu falan yok,1 haftada söküyor insan.. Varlık düşmanlaruı her zaman her yerde olacaktır..

    Alıntı altugyenice Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öyle bir lens ürettirilebilir. Ama parasını karçılayabilir misini? Yanınızda taşıyabilir misiniz? Kalitesinden memnun kalır mısınız? Bunlar muamma. Hali hazırda bu aralıkta bırakın croplu makine için yok full frame için olması zor.
    Teşk ederim hocam zaman ayırıp yazdıgınız için..




    Arkadaşlar kimisi dalga geçiyo demiş kimisi mkIV alsaydı bari demiş kimisi bilmem ne.. mk2 almamdaki öcelikli sebep bugune kadar hakkında olumsuz bir eleştiri duymamam,ikincisi ise yakın arkadas cevremın hemen hepsınıntavsiye etmesi. Lens yaptırma konusuna gelecek olursak farklı bir forumda okumustum 18-55i makro lense dönüştürüyorlar,ben de ondan yola cıkarak modifiye veya benzeri bir şeyle 18-600 yaptırılabilir mi diye merak etmiştim. Ayrıca teknolojinin hızla geliştiği dünyamızda 18-600 gibi bir lensin olamayacagını olsa dahi kalitesiz olacagini düşünenler esas dalga geciyor gibi geliyor bana. Ben bunu hiç de imkansız olarak görmüyorum.. Ayrıca google'a 18-600mm diye yazarsanız basta flickr olmak üzere birkaç sitede 18-600mm ibaresinin geçtiğini göreceksiniz...
    Dil döküp ama olumlu ama olumsuz yazan herkeze tşk. Vesselam










    Konu AleandRo tarafından (20.December.2010 Saat 07:59 ) değiştirilmiştir.

  3. #23
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    @AleandRo

    Oncelikle sunu soyliyim. ARkadaslarin biraz esprili yaklasmasi kadar dogal birsey olamaz cunku sordugunuz soru ve isteginiz inanilmaz isin kolayina kacar cinsten. Biraz arastirma yapsaniz bu kadar komik bir durum ortaya cikmaz. O yuzden gereksiz alinganlik yapmayin. Bahsettigniz butun linkler geyik amacli (Flickr grubu dahil)

    Aldiginiz kamera cok iyi bir kamera ancak cok fazla secenegi ve mudahale sansi mevcut. Fotografcinin kamerasina hakim olmasi gerekir. 18-600mm lens isteyebilecek acemilikte birisi;(Birincisi boyle bir lens olmadigi icin ikincisi birazdan aciklayacagim niye boyle bir lens istenmemesi gerektigi icin)
    *Fotograf terimerine uzaktir
    *Makina ayarlari hakkinda hic bir sey bilmiyordur
    *Isik, kompozisyon vb fotografi olusturan ogeler hakkinda hic bir sey bilmiyordur.
    Ozetlersek hic bir sey bilmiyordur. Bilmemek degil ogrenmemek ayiptir. Elbette sizde ogreneceksiniz. Ancak 5D Mk II veya diger profesyonel sistemler bunlarin ogrenilmesi icin dogru makinlar degildir. Siz istediginiz sonuclari alamadikca,bilenler tarafindan kotu elestiri aldikca sizi fotograftan dahi sogutabilirler. Keske biraz daha arastirma ile ilk makinanizi alsaydiniz. Bu isin amatorlerine degilde bu isin profesyonellerine, bu konuda egitim verenlere ve benzeri kisilere sizi yonlendirmeleri icin sorsaydiniz. Basit bir benzetme ile arabayi yeni kullanmaya baslayan birinin Ferrari almasi gibi bir durum. Lutfen dikkatli kullanin ve fotograftan sogumamaya calisin. Cunku normal sartlardan daha cok zorlayacak makinaniz sizi.

    Lens konusuna gelince;
    Odak uzakliklari yani baslangic ve bitis degerleri cok fazla olan lensler genelde tak gez dşyerek tabir ettigimiz, bir cok lensin ozelliklerini bir arada tasimaya calisan bunu yaparkende goruntu kalitesinden ciddi taviz veren lenslerdir. 18-600mm lens yapilabilir ancak hem cok agir, hem doruntu kalitesi cok dusuk hemde kimsenin (cok cok acemiler disinda) tercih etmiyecegi bir lens olur. Teknoloji ile degil fizik kurallari ve fiyat performansla alakali bir durum.
    Iyi makina iyi lensler ister tam performansini gosterebilmek icin. Oncelikle tekrar soyliyeyim 18-600mm gibi bir lens yok. Buna en yakin elde edebileceginiz lens 18-270mm ve 2X convertor ile elde edebileceginiz goruntudur. Ki bu goruntuyu hic elde etmeyin daha iyi.
    Illa tak gez bir lens istiyorsaniz lutfen yanlis anlamayin ama 5D Mk II yi baslangic makinasi olarak alabildiginize gore maddi durumun cok sikinti yasatacagini sanmiyorum Canon 28-300mm L serisi bir lens tercih edin. veya 5D Mk II ile gelen 24-105mm lensi kullanarak ne cekmek istediginize karar verip ondan sonra o odak uzakligina gore lens tercihinde bulunun.

    Fotograftan kisa zamanda sogumayip makinenizin hakkini verebilmeniz dilegi ile...

    Saygilar











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  4. #24
    yoldju - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Senior Member

    Status
    Offline
    İsim
    İlhan Asiruh
    Makina:
    Nikon D7000 (şimdilik) D800 olacak :)
    Üyelik tarihi
    22.December.2009
    Nereden
    İzmir
    Yaş
    51
    Mesajlar
    947

    Standart

    Bu fotoğraf dünyasında herkez bir şekilde zorda kolaya gidiyor diye bu bir toplum kuralı oluşturmaz. ekonomik sorun yaşamıyordur gidip 5DII almıştır. giriş seviyesidir.
    ben araba kullanmayı Toros ile öğrendim diye herkes toros mu kullanacak. Fabrikatör oğlu Nissan SX 300 ile öğrenmiştir. şimdi Bugatiye biniyodur.

    Ekipmandan önce fotoğrafa dair teknik bilgileri donanmak gerekir. ekipmanın ne olduğu önemli değildir. zira kullanma kılavuzunu okur ve kullanırsınız. tamam 1D serisi için kullanıcının çok şey katması gerektiği söylenir ama ilk defa fotoğraf çeken birisi 1D alırsa zaten bir süre içerisinde fotoğraf çekemiyorum diyip bırakır. diğer makinaların zorluğu yoktur. yeterince araştıran herkes kullanabilir...

    ekipman konusunu abartmayın. 5D Mk II konusunu hiç abartmayın...

    arkadaş bir lensim olsun takayım gezeyim istiyor. isteklerin sonu da yoktur ki... ha gider leicaya basarsın parayı sana yaparlar bi tane 10-1000 işini de görür... ama paradan bahset. 150bin euro verebilecek misin ? ( rakam tamamen atılmıştır)










    Andy Passenger

    Nikon D7K | Nikkor 50 mm f/1.8D | AF-S Nikkor 24-85 F/3.5-4.5 G
    Manfrotto 055XPROB | 498 RC2 BH
    | MBP Z0LZQ

  5. #25
    AleandRo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    Ali Emir Soydan
    Makina:
    canon
    Üyelik tarihi
    19.December.2010
    Nereden
    Muğla
    Mesajlar
    11

    Standart

    Alıntı yoldju Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu fotoğraf dünyasında herkez bir şekilde zorda kolaya gidiyor diye bu bir toplum kuralı oluşturmaz. ekonomik sorun yaşamıyordur gidip 5DII almıştır. giriş seviyesidir.
    ben araba kullanmayı Toros ile öğrendim diye herkes toros mu kullanacak. Fabrikatör oğlu Nissan SX 300 ile öğrenmiştir. şimdi Bugatiye biniyodur.

    Ekipmandan önce fotoğrafa dair teknik bilgileri donanmak gerekir. ekipmanın ne olduğu önemli değildir. zira kullanma kılavuzunu okur ve kullanırsınız. tamam 1D serisi için kullanıcının çok şey katması gerektiği söylenir ama ilk defa fotoğraf çeken birisi 1D alırsa zaten bir süre içerisinde fotoğraf çekemiyorum diyip bırakır. diğer makinaların zorluğu yoktur. yeterince araştıran herkes kullanabilir...

    ekipman konusunu abartmayın. 5D Mk II konusunu hiç abartmayın...

    arkadaş bir lensim olsun takayım gezeyim istiyor. isteklerin sonu da yoktur ki... ha gider leicaya basarsın parayı sana yaparlar bi tane 10-1000 işini de görür... ama paradan bahset. 150bin euro verebilecek misin ? ( rakam tamamen atılmıştır)
    Söylediklerine yer yer katılıyorum fakat kolaya kaçmak değil zman ve ağırlık meselesi benim derdim. Ben geniş açılya gezerken bir kuş gördüğümde lensi tak çıkar yapana kadar o kuş çoktan kaçmış olur. 2 makina desen tasımam ağır olur..

    Ayrıca tunapala arkadasımız biraz bilimsel ve açıklayıcı olarak durumu izah etti (buradan teşk),böyle bir lensin fizik kurallarına ayıkırı olduunu belirtti. Tam aklıma yatmışken siz simdi 'isterseniz leica size 10-1000 yapar' dediniz ve aklım tekrr karıştı. Öyle bir lens tabi ki istediim gibi olursa veririm 150bin € sonuçta bir defa geliyoruz dünyaya,kefenin cebi yok arkadaslar.

    Ayrıca SX 300ü de o kadar büyütme özünde ; )











  6. #26
    agrobacter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Can Dogan
    Makina:
    Canon eos 1V / 5D Mark 4
    Üyelik tarihi
    31.October.2010
    Nereden
    Manisa, Antalya, Ankara
    Mesajlar
    536

    Standart

    Alıntı AleandRo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaslar foruma yenı katıldım oncelıkle herkese merhaba. . .
    fotografcılıga hobı amaclı yenı basladım.
    gectıgımız hafta canon 5 d mark 2 aldım,ılk makınam.
    sorum su olacak: cok fazla lens mens tasımayı sevmıyorum ve 18-600lük bir lens arıyorum, bula bılırmıyım bulabılırsem nerde bulabılırım? veya yaptırmak mumkunmudur?
    ilk makine ve 5d mark II.. değişik bir seçim olmuş..










    Eos 5D Mark II / Eos 300 /

  7. #27
    AleandRo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    Ali Emir Soydan
    Makina:
    canon
    Üyelik tarihi
    19.December.2010
    Nereden
    Muğla
    Mesajlar
    11

    Standart

    Alıntı agrobacter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilk makine ve 5d mark II.. değişik bir seçim olmuş..
    İlk makinemin 5d mk2 olması bazı arkadasları nie bu kadar şoke ediyor bunu anlamıs değilim. Benim gerek iş hayatımda gerek attıım her adımda profesyonelligi hep ilk planda tuttum. Ama bazı kalıplar gördüğüm kadarıyla bir çok kişinin aklını yemiş bitirmiş. Bu düşüncedeki bir çok arkadasa sormak istiyorum; söyler misiniz mk2 nin 450d veya 40 d den ne gibi bir üstünlüğü var. Üstünlüğü var elbet de ahım şahım olarak,devasa olarak ne gibi bir üstünlüğü var. cvp veriim; ff ve video cekiyor olması. Bir kalıptır gidiyor mk2 ile başlanılmaz. YAhu niye başlanmaz. Araba sürmeyi illa ki serçede mi öğrenmek gerekir, 2010 mercedes c 180 ile ögrenilmez mi?











  8. #28
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Alıntı yoldju Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu fotoğraf dünyasında herkez bir şekilde zorda kolaya gidiyor diye bu bir toplum kuralı oluşturmaz. ekonomik sorun yaşamıyordur gidip 5DII almıştır. giriş seviyesidir.
    Eger yazdiklariniz bana yonelikse cevap vermek isterim eger degilse diger satirlari okumaniza gerek yok ben alinganlik yapmisim demektir. Pesinen ozurlerimi kabul edin.

    Arkadasa neden 5D Mk II aldin hesap ver seklinde bir yaklasimim oldugunu dusunmuyorum. Sadece aldigi sistemin gelismisligi yuzunden (Bu 5D Mk II yi abartmak degildir) yasayabilecegi sikintilar ve bu sikintilar sonucu gereksiz uzulebilecegi konusunda uyarida bulunmak istedim. Nitekim dediklerimi de bir arac ornegi ile acikladim cunku kendisi henuz bu konuya hakim degil ve arac benzetmesi genel tarafindan anlasilabilir. Yoksa kimin fabrikator oglu oldugu beni ilgilendirmez. Benim yaklasimim sadece yeni baslayan bir arkadasa yardimci olmak amaci iledir.

    10-1000 Lensinde nasil yapilacagi ayrica bir merak konusudur ve tabii ki fiyati, performansi, agirligi, capi onunla kullaniliacak filtreleri. TAbii nasil tak gez lens olarak kullanilabilecegi ayri konu. Firmalarin bu kadar pahali lensler yaparken neden 18-600 yada 10-1000 gibi bir lens yapmadiklarini da dusunmek gerekir.
    Fikir sahibi olmaniz acisindan 1200mm Canon L serisini incelemenizi tavsiye ederim

    http://www.youtube.com/watch?v=U0E-nZOlY_k



    Asagi yukari 18kg agirliginda ve ikinci el fiyati 120.000 USD civarinda.

    Siparisi Leica ya verirseniz bir ornek de oradan

    LEICA APO-TELYT-R 1:5.6/1600mm Fiyati 2,064,489 USD fiyati dogru goruyorsunuz



    @Aleandro

    5D Mk II seciminizin bana yanlis gelmesi makinenin ustunlugunden ziyade kullanim zorluklari ve bunlar karsinda bir cok bilgisiz kullaniciyi basarisizliga surukleme riskindendir. Sadece okuyarak degil okuduklarinizi aktif ve yaratici kullanarak ve bunu kullanacak tecrubeye adim adim yaklasarak hakim olabileceginiz bir makina. Sanirim diger arkadaslarinda cekinceleri bu yonde.
    Yoksa sectiginiz makineye hakim oldugunuz noktadan itibaren cok memnun kalacaginiza suphem yok. Sonucta butun fotograflari etki eden iki temel unsur vardir Enstantane ve diyafram. Ancak bunlara nasil hukmettiginiz, Yuksek ISO avantajini nerede kullandiginiz, Alan derinligini ve FF avantajini nasil kullandiginiz, Hangi lensleri tercih ettiginiz ve nedenleri fotograflariniza yon verecektir. Daha evvel de dedigim gibi daha pratik ayarlari olan bir kamera ile baslasaydiniz sizdeki istek ve azimle alakali olarak bir profesyonel makineye gore daha hizli yol katedebilir ve adim adim uzerine koyarak ilerleyebilirdiniz. Siz zor ama imkansiz olmayan bir yolu secmissiniz. Basarisizliklarin daha evvel de dedigim gibi sizi yildirmasina izin vermeyin. Ve yorumlara lutfen olumlu bakin. Herkes degil ama bu forumdaki bir cok kisi paylasima ve dogru yonlendirmeye gayret eden kisilerdir.

    Saygiyla










    Konu tunapala tarafından (20.December.2010 Saat 10:52 ) değiştirilmiştir.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  9. #29
    maliozi
    Guest

    Standart

    bence fuji HS10u inceleyin slr-like ama 24-720 lens var üzerinde full hd çekim yapıyo bide











  10. #30
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Bahsettiginiz kamera uzerindeki lens 4.2-126mm dir. Crop carpani 5.7 olan bir sistemde kullanildigi icin 35mm es degeri 24-720 dir.
    Kaldiki bahsettiniz makinenin fotograflari cok kotudur.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  11. #31
    AleandRo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    Ali Emir Soydan
    Makina:
    canon
    Üyelik tarihi
    19.December.2010
    Nereden
    Muğla
    Mesajlar
    11

    Standart

    Alıntı tunapala Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    Siparisi Leica ya verirseniz bir ornek de oradan

    LEICA APO-TELYT-R 1:5.6/1600mm Fiyati 2,064,489 USD fiyati dogru goruyorsunuz


    Sadece 2 Milyon dolarcık mı
    Tabii ki şaka yapıyorum,gerek yok oyle bir şeye

    Tunapala emek vermişsiniz,zahmet etmişsiniz,video ekleyip uzun uzun açıklamalar yapmışsınız. Hepsi için teşekkür ediyorum,çok sağolun efendim.











  12. #32
    maliozi
    Guest

    Standart

    Alıntı tunapala Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bahsettiginiz kamera uzerindeki lens 4.2-126mm dir. Crop carpani 5.7 olan bir sistemde kullanildigi icin 35mm es degeri 24-720 dir.
    Kaldiki bahsettiniz makinenin fotograflari cok kotudur.
    biliyorum elimden çıkarana kadar neler çektim











  13. #33
    exilegs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Serhan Silkin
    Makina:
    5d mark 2, Sony cybershot DSC-V1
    Üyelik tarihi
    30.September.2010
    Nereden
    Ankara, Turkey
    Mesajlar
    134

    Standart

    5d mark 2 kendinize güveniyorsunuz anlaşılan.İlk önce hayırlı olsun.Lakin fikrimi soracak olursanız daha anlaşılabilir bir makinayla başlayabilirdiniz.Sonuçta uçak konsoluyla otobüs konsolu bir değil.Onlarca ayarı var.Neyse Lens konusuna gelince herkes yazmış öyle bir lens yok.Öyle lens olsa bile bilmiyorum maddi durumu heralde 5d mark 2'ye uyan o aralıkta ki bir lens sanırım 600000 ytl ye alıcı bulur.Teknolojinin öyle bir lense elbet gücü yetiyordur.Fakat pazarlama stratejisi.En son 1200mm prime lens çıkardı.Oda prime..Yani sabit odaklı...Oda dünya kadar para...1200 ün keskinlik oranı 5.6 olarak çıktı.Büyük ihtimal 2.0 keskinliğinin bile projesi çizilmiştir.1200'e doyunca oda çıkacaktır.Ama kimse 18-600 ve de keskinliği 2.8 veya daha düşük veya keskinliği daha yüksek bir lens çıkarmaz.Aldığınız makina fullframe makinadır.Ve her lensi çalıştırmaz.Mesela canon'un EF-S serisinden bir lens alırsanız çalışmaz.EF almanız gerekir.Aynı şekilde Sigma'da DG-DC ayrımı vardır.Dc serisi 5d mark 2 de çalışmaz.Tamronda ise Di 2 ve Di ayrımı vardır.Di 2 5d amrk 2 ye uygun değildir.Bunları bilmenizde fayda var.Elbet kimse doğar doğmaz fotoğraf çökmeye başlamadı.Ama kimse pilot olmayana uçak kullandırmaz.Bunu böyle düşünün arkadaşlar bunu söylemişler.Eğer dediğiniz gibi herşey çekebilmek istiyorsanız,4--5 lens almanızı öneririm.Mesela manzara için.8-14 F/4 yakında Türkiye'de olur.Portre için 85 mm f 1.2 lensi var.Zoom lense gelince 100-400 aralığında bir lens mevcut.Fakat keskinliği beğenir misin bilemem.Ha tabi makro çekmek istersen bir tane 100mm macro lense ihtiyacın var.Bol şans kısa sürede öğrenirsin inşallah










    Konu exilegs tarafından (20.December.2010 Saat 12:11 ) değiştirilmiştir.
    5D Mark II,EF 24-105mm f/4 L IS USM,EF 50 MM F:1.8 II,Sony cybershot DSC-V1,4X Carl Zeiss optical zoom F2.8-F4.0

  14. #34
    AleandRo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    Ali Emir Soydan
    Makina:
    canon
    Üyelik tarihi
    19.December.2010
    Nereden
    Muğla
    Mesajlar
    11

    Standart

    Alıntı exilegs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5d mark 2 kendinize güveniyorsunuz anlaşılan.İlk önce hayırlı olsun.Lakin fikrimi soracak olursanız daha anlaşılabilir bir makinayla başlayabilirdiniz.Sonuçta uçak konsoluyla otobüs konsolu bir değil.Onlarca ayarı var.Neyse Lens konusuna gelince herkes yazmış öyle bir lens yok.Öyle lens olsa bile bilmiyorum maddi durumu heralde 5d mark 2'ye uyan o aralıkta ki bir lens sanırım 600000 ytl ye alıcı bulur.Teknolojinin öyle bir lense elbet gücü yetiyordur.Fakat pazarlama stratejisi.En son 1200mm prime lens çıkardı.Oda prime..Yani sabit odaklı...Oda dünya kadar para...1200 ün keskinlik oranı 5.6 olarak çıktı.Büyük ihtimal 2.0 keskinliğinin bile projesi çizilmiştir.1200'e doyunca oda çıkacaktır.Ama kimse 18-600 ve de keskinliği 2.8 veya daha düşük veya keskinliği daha yüksek bir lens çıkarmaz.Aldığınız makina fullframe makinadır.Ve her lensi çalıştırmaz.Mesela canon'un EF-S serisinden bir lens alırsanız çalışmaz.EF almanız gerekir.Aynı şekilde Sigma'da DG-DC ayrımı vardır.Dc serisi 5d mark 2 de çalışmaz.Tamronda ise Di 2 ve Di ayrımı vardır.Di 2 5d amrk 2 ye uygun değildir.Bunları bilmenizde fayda var.Elbet kimse doğar doğmaz fotoğraf çökmeye başlamadı.Ama kimse pilot olmayana uçak kullandırmaz.Bunu böyle düşünün arkadaşlar bunu söylemişler.Eğer dediğiniz gibi herşey çekebilmek istiyorsanız,4--5 lens almanızı öneririm.Mesela manzara için.8-14 F/4 yakında Türkiye'de olur.Portre için 85 mm f 1.2 lensi var.Zoom lense gelince 100-400 aralığında bir lens mevcut.Fakat keskinliği beğenir misin bilemem.Ha tabi makro çekmek istersen bir tane 100mm macro lense ihtiyacın var.Bol şans kısa sürede öğrenirsin inşallah

    Eywallah kardeşim sağol açıklaman için. Bu gidişle öyle yapacağız anlaşılan (4-5 lens)..











  15. #35
    UmutcanErduran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Umutcan Erduran
    Makina:
    Nikon D700
    Üyelik tarihi
    01.April.2010
    Nereden
    Eskişehir
    Mesajlar
    523

    Standart

    Alıntı AleandRo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Söylediklerine yer yer katılıyorum fakat kolaya kaçmak değil zman ve ağırlık meselesi benim derdim. Ben geniş açılya gezerken bir kuş gördüğümde lensi tak çıkar yapana kadar o kuş çoktan kaçmış olur. 2 makina desen tasımam ağır olur..

    Ayrıca tunapala arkadasımız biraz bilimsel ve açıklayıcı olarak durumu izah etti (buradan teşk),böyle bir lensin fizik kurallarına ayıkırı olduunu belirtti. Tam aklıma yatmışken siz simdi 'isterseniz leica size 10-1000 yapar' dediniz ve aklım tekrr karıştı. Öyle bir lens tabi ki istediim gibi olursa veririm 150bin € sonuçta bir defa geliyoruz dünyaya,kefenin cebi yok arkadaslar.

    Ayrıca SX 300ü de o kadar büyütme özünde ; )
    heh alehandrocugum bizimde değinmek istediğimiz konu o geniş açıyla çekime gidiyorsan ve kuş fotoğrafı çekiceksen yanında ayrı lensler olmak zorunda şuan teknoloji buna elveriyor.Sana 5D mark II yi baslangıc olmaz dedikleri konu zaten o sen diyorsun ki ben lensi değiştirene kadar çoktan kuş kaçmış olur işte bu daha fotoğrafa yeni başlayıp amatör oldugundan dolayı söylediğin birşey zaten profesyonel bir insan kuş fotoğrafı çekmeye gittiğinde makinasında tele lensler olur ki zaten kuş fotoğrafçıları geniş açı çekerken kuşu görüp çekmiyorlar adamlar yeri geldiğinde 2 saat kamuflajın altında durup bir kuşun ona yaklaşmasını bekliyorlar.(burada dikkat edeceğin husus adamlar ona yaklaşmıyor kuş onlara yaklaşıyor.Biraz sabır işi profesyonellik.)ayrıca kuş fotoğrafı çekeceksen neden croplu makine almadın böylelikle 400mm lik bir lensin 720mm gibi uzaklığı olurdu.Bu araştırmadan makine aldığın için oldugunu düşünüyorum.Arkadaşların yorumlarının hepsini okudum ve benimde düşüncem başlangıçta 5D Mark II alınmaz.Maddiyattan değil Mark II ile kısa filmler veyahutta diziler çekiliyor.(bkz.Behçat Ç.)yetmediyse (bkz. The House'un birkaç bölümü ve daha birçok kısa film dizi vs.)Yani demek istediğim fotoğrafta yeniyken ve hiçbirşey bilmiyorken böyle ibareler kullanman birazcık yanlış olmuş.Hani olabiliyorsa ben bilmiyorum (10-1000 vs.) "Öyle bir lens istediğim gibi olursa tabiki veririm 150bin €" demişsiniz ama şunu gözden kaçırdınız bakalım Leica o lensi size yapacak mı ?Söylediklerim katien saldırmak amaçlı değil sadece sizin bu kadar bilgisiz tutumunuza karşılık böyle cevap vermek gerekti.Açıkçası canonturk veyahutta başka forumlarda araştırma imkanınız varken siz 1 haftada makineyi çözdüm demekle yetinmişsiniz inşallah Fotoğraf Hevesiniz çabuk sönmez.Hatamız varsa affedin lütfen!










    "Ölüm hayatın doğal bir parçasıdır. Etrafından Güç'e dönüşenler olduğunda onlar için sevin. Tutma onlar için yas. Duyma onlara özlem. Bağlılık kıskançlığa yol açar. Gölgesidir hırsın bu. Kendini kaybetmekten korktuğun her şeyden vazgeçmek için eğit."

  16. #36
    AleandRo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    Ali Emir Soydan
    Makina:
    canon
    Üyelik tarihi
    19.December.2010
    Nereden
    Muğla
    Mesajlar
    11

    Standart

    Alıntı maliozi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biliyorum elimden çıkarana kadar neler çektim
    O zman bana niye öneriyorsun kardeşim











  17. #37
    maliozi
    Guest

    Standart

    o aralıkta lens aradığınız için











  18. #38
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Alper Ese
    Makina:
    Nikon D700
    Üyelik tarihi
    30.July.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    52

    Standart

    Alıntı umutcan_esk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    heh alehandrocugum bizimde değinmek istediğimiz konu o geniş açıyla çekime gidiyorsan ve kuş fotoğrafı çekiceksen yanında ayrı lensler olmak zorunda şuan teknoloji buna elveriyor.Sana 5D mark II yi baslangıc olmaz dedikleri konu zaten o sen diyorsun ki ben lensi değiştirene kadar çoktan kuş kaçmış olur işte bu daha fotoğrafa yeni başlayıp amatör oldugundan dolayı söylediğin birşey zaten profesyonel bir insan kuş fotoğrafı çekmeye gittiğinde makinasında tele lensler olur ki zaten kuş fotoğrafçıları geniş açı çekerken kuşu görüp çekmiyorlar adamlar yeri geldiğinde 2 saat kamuflajın altında durup bir kuşun ona yaklaşmasını bekliyorlar.(burada dikkat edeceğin husus adamlar ona yaklaşmıyor kuş onlara yaklaşıyor.Biraz sabır işi profesyonellik.)ayrıca kuş fotoğrafı çekeceksen neden croplu makine almadın böylelikle 400mm lik bir lensin 720mm gibi uzaklığı olurdu.Bu araştırmadan makine aldığın için oldugunu düşünüyorum.Arkadaşların yorumlarının hepsini okudum ve benimde düşüncem başlangıçta 5D Mark II alınmaz.Maddiyattan değil Mark II ile kısa filmler veyahutta diziler çekiliyor.(bkz.Behçat Ç.)yetmediyse (bkz. The House'un birkaç bölümü ve daha birçok kısa film dizi vs.)Yani demek istediğim fotoğrafta yeniyken ve hiçbirşey bilmiyorken böyle ibareler kullanman birazcık yanlış olmuş.Hani olabiliyorsa ben bilmiyorum (10-1000 vs.) "Öyle bir lens istediğim gibi olursa tabiki veririm 150bin €" demişsiniz ama şunu gözden kaçırdınız bakalım Leica o lensi size yapacak mı ?Söylediklerim katien saldırmak amaçlı değil sadece sizin bu kadar bilgisiz tutumunuza karşılık böyle cevap vermek gerekti.Açıkçası canonturk veyahutta başka forumlarda araştırma imkanınız varken siz 1 haftada makineyi çözdüm demekle yetinmişsiniz inşallah Fotoğraf Hevesiniz çabuk sönmez.Hatamız varsa affedin lütfen!


    Bu konuya yazmıyacaktım ama bu mesaj üzerine dayanamadım. Bu zamana kadar edindiğin bilgi ve tecrübelerini kibarca anlatmaya çalışmışsın, forumlarda olması gerekende bu. Daha elinde makinesi olmayan ama fotoğrafçılık konuları hakkında teorik bilgisi olan insanlar dahil yeni başlayan bilinçli amatörler bile burası olsun diğer forumlar olsun bu tür sorulardan, konulardan sıkıldı artık... (ister şaka ister ciddi sorulsun)

    Sen o kadar itina ile yazmışsın ama sonunada af dilemekten bahsetmişsin!
    Kim için ne için oldumu şimdi ?
    Böyle konular açan insanlardan af dilenir mi ? üstelik gayet iyi bir dille cevap vermişken. Mevlanalık yapmak istemişsen o ayrı tabi











  19. #39
    AleandRo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    Ali Emir Soydan
    Makina:
    canon
    Üyelik tarihi
    19.December.2010
    Nereden
    Muğla
    Mesajlar
    11

    Standart

    Alıntı umutcan_esk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    heh alehandrocugum bizimde değinmek istediğimiz konu o geniş açıyla çekime gidiyorsan ve kuş fotoğrafı çekiceksen yanında ayrı lensler olmak zorunda şuan teknoloji buna elveriyor.Sana 5D mark II yi baslangıc olmaz dedikleri konu zaten o sen diyorsun ki ben lensi değiştirene kadar çoktan kuş kaçmış olur işte bu daha fotoğrafa yeni başlayıp amatör oldugundan dolayı söylediğin birşey zaten profesyonel bir insan kuş fotoğrafı çekmeye gittiğinde makinasında tele lensler olur ki zaten kuş fotoğrafçıları geniş açı çekerken kuşu görüp çekmiyorlar adamlar yeri geldiğinde 2 saat kamuflajın altında durup bir kuşun ona yaklaşmasını bekliyorlar.(burada dikkat edeceğin husus adamlar ona yaklaşmıyor kuş onlara yaklaşıyor.Biraz sabır işi profesyonellik.)ayrıca kuş fotoğrafı çekeceksen neden croplu makine almadın böylelikle 400mm lik bir lensin 720mm gibi uzaklığı olurdu.Bu araştırmadan makine aldığın için oldugunu düşünüyorum.Arkadaşların yorumlarının hepsini okudum ve benimde düşüncem başlangıçta 5D Mark II alınmaz.Maddiyattan değil Mark II ile kısa filmler veyahutta diziler çekiliyor.(bkz.Behçat Ç.)yetmediyse (bkz. The House'un birkaç bölümü ve daha birçok kısa film dizi vs.)Yani demek istediğim fotoğrafta yeniyken ve hiçbirşey bilmiyorken böyle ibareler kullanman birazcık yanlış olmuş.Hani olabiliyorsa ben bilmiyorum (10-1000 vs.) "Öyle bir lens istediğim gibi olursa tabiki veririm 150bin €" demişsiniz ama şunu gözden kaçırdınız bakalım Leica o lensi size yapacak mı ?Söylediklerim katien saldırmak amaçlı değil sadece sizin bu kadar bilgisiz tutumunuza karşılık böyle cevap vermek gerekti.Açıkçası canonturk veyahutta başka forumlarda araştırma imkanınız varken siz 1 haftada makineyi çözdüm demekle yetinmişsiniz inşallah Fotoğraf Hevesiniz çabuk sönmez.Hatamız varsa affedin lütfen!
    Affettim affettim üzme kendini (: Ayrıca benim öyle kamuflajın altında saatlerce bekleyecek kadar boş vaktım yok. (Benim boş vaktım yok,kamuflajın altında beklemek boşa vakit geçirmek demiyorum,yanlıs anlasılmasın) Ayrıyetten mk2 secmemın nedeni video ve ff olusu. yoksa tabi ki croplu makıne alırdım.. Sağol açıklamaların için,zahmet verdim..











  20. #40
    AleandRo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    Ali Emir Soydan
    Makina:
    canon
    Üyelik tarihi
    19.December.2010
    Nereden
    Muğla
    Mesajlar
    11

    Standart

    Alıntı Alpy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konuya yazmıyacaktım ama bu mesaj üzerine dayanamadım. Bu zamana kadar edindiğin bilgi ve tecrübelerini kibarca anlatmaya çalışmışsın, forumlarda olması gerekende bu. Daha elinde makinesi olmayan ama fotoğrafçılık konuları hakkında teorik bilgisi olan insanlar dahil yeni başlayan bilinçli amatörler bile burası olsun diğer forumlar olsun bu tür sorulardan, konulardan sıkıldı artık... (ister şaka ister ciddi sorulsun)

    Sen o kadar itina ile yazmışsın ama sonunada af dilemekten bahsetmişsin!
    Kim için ne için oldumu şimdi ?
    Böyle konular açan insanlardan af dilenir mi ? üstelik gayet iyi bir dille cevap vermişken. Mevlanalık yapmak istemişsen o ayrı tabi

    İşte beyefendilik,insanlık,alçak gönüllülük ve asalet farklı bir şey Sayın Alpy,herkes anlayamıyor. Sizin gibi anlayanlar da yanlış anlıyor..











Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •