Alıntı yavy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
135L masal gibi bir lens. Ancak apsc sensör'de portre lensi olarak kabul edilen odak aralıklarındansa bir telefoto lensi oluyor adeta. Yine de internette 200mm ile portre çekmeyi alışkanlık haline getiren birçok fotoğrafçıya rastlamak mümkün.

Bana kalırsa önce elinizde 135mm'yi kapsayan bir lens var ise bu lensi 135'de sabitleyerek bahsettiğiniz çekim türlerinde "kadraj tatbikatı" yapmalısınız. Eğer ki evet sabit olarak bu odakta çok da güzel çekerim anasını satayım diyebilecekseniz alacağınız en iyi lens 135L'dir zaten sanırım. Hayırlı olsun derim

Ben 1-2 ay evvel bu lensin peşine takılmıştım. Birçok şey okudum, çok örnek inceledim. Lense aşık oldum adeta. Amma velakin apsc sensörün pek parlak olmayan iso performansı ve artırdığı odak uzaklığıyla birlikte titreme sorunu yaşayabileceğimi farkettim ve kendi kendime önce bi daha normal lenslerle kendini geliştir bakalım telkiniyle de bu sevdadan vazgeçtim Yoksa şu an 135L için para biriktiriyor olacaktım.

Bu tip şeyleri gözetmeniz için yazdım bunu. Neticede 50D de APSC yani çarpanı olan bir sensöre sahip. 135L'ye de ortalama 1000 dolar yatıracaksınız. İyi düşünmek gerekir...
apsc olmasından ziyade f2 oldugu için alışmak zor Yani aynı durumda 85 1.2 ya da 50mm 1.2 lens kullanmak gibi. Hatta ilk aldıgınızda acaba bu objektif sorunlu mu neden her fotom net cıkmıyor diyebiliyorsunuz. Ben öyle demiştim sonra kullanıma alışıyor insan.

Gerçekten güzel bir lens. Belki is'li ve en açık diyaframda biraz daha keskin modelini çıkartabilir Canon. Bu haliyle bile gerçekten çok keskin.

photoshop'da birazcık keskinlik ve renk vererek aşağıdaki fotoları cekmiştim. 40d + 135mm