Alıntı Halil Ibrahim Duran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Baslikla alakali olmamis pek, ayri bir portfolyo acar veya acimasiz elestiri basligina koyarsaniz daha iyi olabilir.

Fotografla ilgili,
1. dinamik araligi genis bi kadraj, dolayisi ile isikli yerde kirpilmalar var. Kadrajinizda isik farki coksa farkli ev degerlerinde cekim yapip ps ile dinamik araligi artiracak teknikler kullanabilirsiniz. Ya da imkan varsa en bastan makinenin dinamik araligina uygun farkli kadrajlar deneyebilirsiniz
2. Konunun ozellikle anlattigi bir durum yok, kitap veya tatil ile ilgili daha guzel anlatimlar bulabilirsiniz


Sent from my iPhone
Della, bak samimi bir tavsiye istiyorsan iki tane verecegim.

1- fotografciligin temellerini iceren kitaplar var, onlardan al oku
2- bir tane 50mm f1.8 lens al ve en az 15 gun boyunca sadece m modunda 2000 tane fotograf cek. Cogu kotu ciksin varsin sen cek. Sonra begendiklerinin exif bilgilerini(diyafram shutter gibi bilgiler yer alir) bi gozden gecir. Hatta ayni kareyi farkli 15 diyafram/shutter speed kombinasyonu ile cek.
3- ek olarak otomatik modu sonsuza kadar unut

Bu surec sonunda begendiklerini bi 500 px sitesindeki fotolarla karsilastir. Hatta gel burada bazilarini koy yayinla bizde sana yapici elestiriler yapalim. Bu ancak ve ancak boyle olur. Her ehliyet alan ilk gunden limuzindir, kamyondur otobustur suremez. Gun gelir sende surersin insallah ama once bi binek aracla baslayacan yola. Sana burada cevap yazanlarin hepsi ama hepsi ben dahil bu yollardan gectik. Darilmaca gucenmece yok genc arkadasim.