CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 22 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree3Likes

Konu: 7D ve 50mm 1.4

  1. #21
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Birol
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    19.June.2010
    Nereden
    Manisa
    Mesajlar
    253

    Standart

    Alıntı Halil Ibrahim Duran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle çekim saatiniz çekim için en zor saatlerden bir tanesi,

    makineniz (benimki gibi) croplu yani küçük sensörlü bir dslr, dolayısı ile dinamik aralığı düşük bir makine. ff bir gövde olsaydı daha fazla dinamik aralık sunardı. ne gibi bir bağlantısı olduğunu merak edebilirsiniz, şöyle:

    makinelerin minimum ve maksimum dinamik aralıkları vardır, bu dinamik aralıklar haricindeki ışık ve tonlarda renk kaybı yaşanmaya, beyaz ve siyah alanlarda kırpılmalar olmaya başlar. photoshop da veya makine histogramında baktınızda iki yandan ya da bir yandan fotoğrafın renk skalasının taştığını görürsünüz. kırpılmaların olduğu (photoshop histogramında 0 ve 255 olduğu) yerleri kurtarmak çoğunlukla mümkün olmuyor.

    şimdi sizin çekim saatinizde,
    güneş ışığı çok dik açı ile geldiği için ışık alan yerler fazla ışık yansıtacak, gölge alanlar da fazla karanlıkta kalacaktır, dolayısı ile çok fazla bir dinamik aralık olacaktır. bu sadece yüz bölgesinde bile böyle iken arkada bir de deniz var ki aynı ışık şartlarında deniz ve gökyüzü ölçüm aldığınız yüze göre fazla parlak çıkacak büyük ihtimalle de bir sürü kırpılma olacaktır. ortalama (değerlendirmeli) ölçüm yapsanız bu sefer geneli ölçecek ve kara+model az pozlanacaktır. bunun iki yolu var, bracket yaparak +1, 0, -1 üç peşpeşe poz çekip poz birleştirme veya yine aynı braket yaparak hdr (high dinamic range) yapmaktır. bu makinenizin dinamik aralığı yetiştiremediği yerlerde size daha geniş dinamik aralık ölçülerine ulaşmanızı sağlar.
    Halil bey şimdi merak edip croplu makina ile FF makina arasındaki dinamik aralığı söylediğiniz gibi çok farklımı diye Dpreview den kontrol ettim.
    ISO 100 ve Standart picture style ayarında,

    Canon EOS 60D nin sunduğu EV aralığı 8.3
    Canon EOS 7D nin sunduğu EV aralığı 8.3
    Canon EOS 5D MarkII nin sunduğu EV aralığı 8.4
    Canon EOS 5D MarkIII ün EV aralığı 8.4

    Yani dediğiniz gibi FF ile Croplu sensörler arasındaki DR aralığı 1 stop bile değil sadece 0.1 gibi dikkate alınmayacak bir değer. Söz konusu çekimde croplu makina veya FF makina olması farketmezdi. Bende yanlış bilgilendirme olmasın diye belirtmek istedim..











  2. #22
    jazzeerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    korhan şengür
    Makina:
    canon 7d , canon 20d , canon 50e
    Üyelik tarihi
    01.August.2012
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    47
    Mesajlar
    21

    Standart

    eğer güneşin tam tepede olduğu öğlen saatlerinde çekim yapmak zorunda kalıyorsanız bir gölgelik bir ağaç altı bulup modeli güneşin direk ışığından kurtarmalısınız bir reflektör çok işinize yarayacaktır ayrıca flash kullanmanızın da bir sakıncası yoktur











Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •