Alıntı bohemiantirad Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Haddimize değil, kıyaslamak anlamında söylemiyorum ama ömrü boyunca 35mm, 50mm sabit objektifle tek bir aletle çekmiş büyük fotoğraf ustaları var. Çantanın içinde kuzu kuzu yatan kullanılmayan malzemelerle yeni malzemelere iç geçiren benim gibi amatörün amatörü adamlar var beri yanda..

Bayramın mübarek olsun. Selamlar..
Valla fazlalıkta kenarda yatan lensler varsa şeker bayramı yaklaşıyor abi. Birkaç yaş da olsa küçüğün sayılırım. Nerde o eski bayramlar hep abilerimiz bize hediye verilerdi. :p

Şaka bir yana binlerce dolarlık ekipman alıp kenara koyulacağına birkaç yüz doalrlık ekipman alırsın çekersin. Düşünmeye değmiyor. Her şey keskinlik değil, her şey açık diyafram değil. Eldeki makineler eski filmliler gibi de davranmıyor. iso 1600 ile çekilen fotoğrafalrda artık neredeyse gren olmayacak. Bu da aradaki birkaç stopluk farkı bence kapatır diyorum.

O yönden 16-35 II yi köşelerde ve 2.8ve 3.5 gibi değerlerde kötü buluyorum. Tek avantajı 2.8 ve 1mm fark. 17-40 eski fiyatına aslında tercih edilebilir ama dolarla birlikte bizim türk lirasının da değeri çok düşmüş olacak ki 900 liralık lensi şimdi satıyorlar 1400e. Ama f4 değerinde bile köşeler bence çok yeterli keskinlikte.

Tuna abinin dediği lensi hiç denemedim. Ama alanın sevdiği lenslerden. 2.8 olması avantaj, fiyatı ne kadardır bilemem ama 1500-1700 den aşağı gitmez kanımca. Hatta daha da abartıp 16-35 in birinci versiyonundan bile pahalı olabilir.