Burada insanlar sürekli "Bu ne biçim fotoğraf,bende çekerim.","Bu kadar paraya değmez." vs...Şu anda orta okulda resim dersinde Da Vinci'nin ünlü tablosu Mona Lisa'yı çizen yiğenim 7. sınıfta okuyor.O zaman Da Vinci de saçmaydı?Bak 7. sınıftaki çocuk bile çiziyor.Burada istediğiniz fotoğrafı ekleyin bir kopyasını,hatta birebir aynısını herkes çekebilir.Bir fotoğrafı değerlendiren isimse isimdir,yapacak bir şey yok.Biraz da kıskançlık var bence bizim insanlarımızda.

Bu fotoğrafçının kim olduğu ortada.Bazı kişiler "Aynı fotoğrafı ben çeksem insanlar ne yorum yapardı?" diye sormuş.Hiç beğenmezlerdi.Mona Lisa hiç çizilmeseydi,ve atıyorum ben onu çizseydim eminim ki çoğu kişi de beğenmezdi.Bu verdiğim örnek doğrudur.Fotoğrafı,sanatı,bir eseri gerçekten değerli kılan onun kimin elinden çıktığıdır aynı zamanda.

Saçma sapan yorumlar görüyorum ve inanın anlamıyorum.Daha iyisini yapabiliyorsanız siz yapın buyrun?Gidin satın 10 milyon dolara o kadar "iddialı" fotoğraflarınızı.Buradaki çoğu kişi örnek alarak fotoğraf çekiyor.Bir konuda da konuşuluyordu bu sahte fotoğrafçılar,photography fotoğrafçıları vs...Aynı hesap burada da dönmüş.Burası Türkiye,bu ülkenin insanları hiç değişmez,o konuda da yazdığım gibi.