Canon Türkiye test etmem için gönderdi makineyi, Mert sağolsun . Beğendiğim ve beğenmediğim yönleri var. Zaten çoğunu da sizler de belirtmişsiniz. Bence potansiyeli olan bir makine.

Yazımı şuradan okuyabilirsiniz. Ben gene de son sözlerimi buraya da yazayım;

"Sonuca bakmak gerekirse Canon M3 önceki M serisi felaketlerine göre son derece başarılı bir makine. Kompakt, kaliteli bir yapısı var. Gerek tuş takımı olsun gerek ise dokunmatik ekranı olsun kullanım kolaylığı sağlıyor. 24 mp APS-C CMOS sensor oldukça başarılı görüntüler sunuyor. AF hızı sizi tatmin edecektir. Ancak EF-M lenslerin azlığı, konnektör ile bağladığınız EF lenslerin AF hızının düşük olacağını göze almanız lazım. İlla EF lensli kompakt bir Canon kullanmak istiyorsanız 100D hala daha iyi bir alternatif olacaktır.

Ayrıca seri çekimin 4 fps'de kalması ile rakiplerinin yanına yaklaşamıyor. Gene de bunlara rağmen asıl problemi şu an için yüksek fiyatı. Bu fiyata piyasada çok daha oturmuş alternatifler var.

Canon, M3 ile özellikle elinde tuttuğu müşteriyi hedef alıyor. Hem G serisi kullanıp daha profesyonel bir seriye geçmek isteyenler hem de yedek makine isteyen DSLR kullanıcıları için Canon M3 gerçekten çok iyi bir alternatif. Ancak yeni kullanıcılar için fiyatın düşmesinin beklenmesi ya da Canon'un EF-M serisi lenslere gerekli ilgiyi gösterip göstermeyeceğine bakılması gerekiyor. Şimdiki hali ile sokak ve gezi fotoğrafçıları için iyi bir alternatif olabilir ancak farklı tarzda çalışan fotoğrafçılar için çok fazla imkan sunmuyor."