orjinali
orjinali
http://www.canonturk.com/vbulletin/k...fotografi.html
Buraya eklnebilecek bir fotoğraf. hayal gücü güzel. Elinize sağlık:
cs 6 ile yapılan işlem ok. başarılı sayılabilecek. ki ben cs den hiç anlamam. çekilen fotoğraf ok ondan da sıkıntı yok. (teknik detayları bilmem) ama düğün fotoğrafı için yapılan kurgu ilginç. Açıkçası eğlence amaçlı yaptığınızı düşündüm. yalnış anlaşıldı isem özür dilerim. Benim adıma eğlenceli bir fotoğraf ama hiç bir zaman düğün sahibine vermem veya kendi albümüme koymam. Özet olarak eğlenceli, eğlendiğim içinde tebessüm ettim. sanırım sizin amacınızda bu idi?
yada ben öyle anlamış olabilirim sonuçta fotoğrafı hangi amaçla yüklediğinzi açıklamamışsınız. ben kendi bakış açımı yazdım ki buda sizinkinden farklı olabilir.
burdaki amacım photoshop pu geliştirmek öğrenmek ve dediniz gibi vakit öldürmek içn eğlencili bir iş ama şu varki çoğu fotoğrafçılar özenmeden fotoya 2 efek verip arka planı değişip görgelendirme felan filan vermeden yapıolar nerdeyse sırf bu yüzden 1 fotoğrafçı ile tartışmıştım bazı bölgelerde fotoğrfçılar kendilerini yormadan çok iyi para kazanıolar en son bir düğün fotoğrafçısı söle demişti fotoğraf işte neyine bakıcan fotoğraf çıksın yeter sizce size böğle deseler ne yaparsınız
tabi bu ayrı bir tartışma konusu. çünkü geneli sadece sadece fotoğraf çıksın yeter mantığında dediğiniz gibi. fotoğrafı çektiren genelde fotoğraf üzerine bilgi sahibi olmadığı ve baskılarda küçük olduğu için ne versen gidiyor mantığı var. profesyoneller herzamn işini yapar ki fotoğraflarına bakınca anlarsınız..
**fotoğrafla ilglide dediğiniz gibi eğlence ve kendini geliştirmek için yapılmış. bu pencereden baktığınızda güzel kanımca.
çok haklısnız ben ara sıra düğün salonlarına çekimlere gidiyorum makinem 550d metz 50-1 ttl hss flaşım var ki bazen iso yu 800 den yukarı alınca karıncalama oluyor özellikle gece dışarda nişan falan çekimlerinde ama yakın zamanda mark ll veya 6d almayı düşünüyorum iso performansı iyi olan bir ff geçmek istiyorum
düğün salonlarında ben özellikle dikkat ettim tepe flaşı + P modu ver coskuyu gitsin belkide o an içn yapıcak birşeyde yok sonuçta 200 kişi sırada takı takmayı bekliyor. bas-çek-sıradaki mantığı.
valla ben bir türlü harici olarak tepe flaşı takan daha görmedim evt genelde p modu kullanılır ama artık alıştığım içi m modunda gidiyorum ve bazen estantaneyi düşürüp halay ve dans yapılırken fotoğrafa o dans hareketini vermek fazla gitmemek şartıyla
Kimseyi yadırgamamak lazım.
Düğün salonlarında çekenler için konuşayım.
Ankara gölbaşında öğrenciyken yaptım bunu.
Maksat bir yerden fotoğrafa para kazanarak giriş yapabilmekti.
ilk çektiğim makine d70 ve d70s ile nikkor 24-85 2.8-4 idi.
sb600-800 kullandım onlarla.
Bu sırada ben olduğum yerde saymadığım için yeni şeyler öğrenme konusunda çok ilerledim. Bir milat değildir ama diyafram enstantane iso üçlüsünün ne işe yaradığını öğrendim. Kapalı mekan çok karanlık olduğu için ve anı kaçırmamak için otomatik mod kullanırdı herkes.
Sonra baktım hep aynı kareler. Arka plan siyah surata patlatılmış bir portre. Dedim böyle olmaz. O zaman meşhur tavandan sektirme olayını denedim. baktım ışık yetmiyor vedim ayarı flaşa, baktım yine olmuyor pil bitti bu sefer o da ayrı bi sıkıntı dediler bana yapma böyle. Eski sistem devam et. Ben portrelerde ışığa hükmetmeye çalışıyorum adam bana makine senden daha estetik çeker diyor. Bahh hele.
Git gel ben portrelerde hep tavana hafif çapraz yukarıya falan vermeye devam ettim. Mümkün olduğunda eldeki ile çekmeye çalıştım. Tabi sahipleri gelince yine eski sistem devam ediyordum.
Evet. Sonra bir gün geldi ve benim kendi istedikleri gibi çektiğim fotoğrafç stüdyosunun sahibi o flaşı tavana kaldır bakalım. Güzel çıkıyor öyle dedi. Güldüm kendi kendime. Adam ben doğmadan bu işe başlamış bir fotoğrafçı. oğlu benden 5 yaş büyük çocukluktan beri çekiyor. Sadece bir senedir fotoğraf çeken adam onlara bir şeyler öğretti.
Dünyaya tamamen kapalılar. Kötü bir tabir oalrak görülebilir ama at gözlüğüyle bakmamak lazım. O zamanlar okumadığım kitap, dergi izlemediğim video bırakmıyordum. Bi fotoğrafçı arkadaş şu videoyu izledinmi dediğinde oohoohoho çok oldu diyordum.
Sonuç olarak o stüdyoya Dış mekan çekimlerinde neler yapılabileceğini, alan derinliğinin ve meşhur bulanık arka planın sırrını anlatıp basitinden bi 50mm aldırmıştım.
Bu flaşlar artık hız olarak yetmiyor sb900lerden alalım deyip makine de iyi olması lazım deyip d90 kitlerle birlikte 4 set makine ve flaş aldırdım.
Tek sıkıntı ff gövdenin kalitesini ne kadar anlatsam da 5d düz aldıramadım. Son zamanlarımda d700 yeni çıkmıştı ondan alayım falan diye kıvranıyordu.
Hala çekimler bu şekilde devam ediyor. Ama bireysel olarak çalışanlar çok fena bir ders verdi onlara ve ben bunu daha 2009 da falan çoktan söylemeye başlamıştım.
Yüklenen ve işlenen fotoğrafa baktığımda ay ve ışık biraz bilimkurgu tarafına kaçmış belki ama onun haricinde dikkatimi çeken şu oldu. Peri bacalarının olduğu yerde bu kadar yeşillik olmaz, bu kadar yeşilin olduğu yerde peri bacası olmaz. Ama madem bilimkurguya kaçmış onlar da oluversin diyelim.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
apocinyo ; Bu tarz müdahaleler hoşuna gidiyorsa şayet şu linke bakmanı öneririm kendini geliştirmen ve yeni şeyler yapabilme adına 35 yaratıcı fotoğraf manipülasyonu | Blog Wolkanca
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Manipülasyon da olsa fazla aşırıya kaçılmamalı, yine de bir sadelik olmalı fotoğrafta.
Bir de PS'yi ne ölçüde yaptığınızı tam anlayabilmemiz için zeminin de orijinalini görmemiz gerekirdi.
Ayrıca gelin-damat fotoğrafının orijinalinde hemen arkada bir adam duruyor. Sanki nasıl olursa çekeyim PS herşeyi halleder denmiş gibi.
PS de ne yapacak olursanız olun orijinal fotoğrafı da en iyi şekilde çekmeye gayret edin.
Ayrıca her zaman hangi fotoğrafları kullanacak olursanız olun kullanacağınız tüm fotoğraflar ya da görseller de sizin elinizden çıkmış olsun (sanırım yeşillikler, peri bacaları bulutlar vb size ait değil, yanılıyor muyum?) .
Tekrar söylemek isterim ki abartıya kaçmayın, abartı oynamalar ilk görüşte kimi insanı etkilese de eninde sonunda birçok insan doğalı da talep eder.
İNTERNETİME DOKUNMA!
fotoğraf aslında bir akrabağma ait düğününde fotoğrafları ben çektim ama asıl fotoğrafçı ben değildim ama sunu anladımki ahmet abi dediğin gibi (Ayrıca gelin-damat fotoğrafının orijinalinde hemen arkada bir adam duruyor. Sanki nasıl olursa çekeyim PS herşeyi halleder denmiş gibi.) hadi ben parasız akrabağım olduğu için ordaydım ama fotoğrafçını çektiği fotoğraflarda ben bile varım fotoğraf çekerken ona çok şşırdım mekan süper manzarası olan mekandı aslında ps gelince amacım ps geliştirmek bilim kurgu yaptım biraz hayal gücü işte eleştiriniz için saolun şimdi yeni bir ps çalışma yapıorum onuda atarım yakında ama pc geliştirmek
merhaba , eleştirmek pek haddime değil.
fakat psden bayağı iyi anladığınızın farkındayım. sadece düğün fotoğrafına bu manzara hoş durmamış. onun dişinda sorun yok
Fotoğrafçılık ile ressamlık arasında ince bir çizgi var.
Fotoğrafçı olayı görür ölümsüzleştirir.
PS ile sadece detay arttırır, konuya ilgiyi artırır.
Hepimizin zaten sıkıntısı budur bazen bu çizgiyi aşıp fotoğraftan ziyade resim çizme edasına döküyoruz.
Sizin çektiğiniz fotoğraf, yaptığınız farklı bişey.
Merhaba apocinyo arkadaşım, yazdıklarımı samimi ve size faydası olacak bir eleştiri olarak almanızı rica ediyorum.
Yazılarınızda imla kurallarına uyamıyorsanız dahi en azından cümle sonlarında nokta koymaktan çekinmeyin.
Konu başlığı dahi hatalarla dolu.
Bilmemek değil öğrenmemek ayıp.
Sizin şahsınızda bu satırları okuyan herkesedir sözüm.
Lütfen biraz daha özenli olalım yazarken.
Elimizde binlerce liralık makinalar var, eh o makinayı kullanacak zeka da var.
Peki iş yazım kurallarını öğrenmeye ya da uygulamaya gelince niye bu kadar tembelleşiyoruz?
Saygılarımla...
Bilgi Arttıkça Ego Azalır. Bilgi Azaldıkça Ego Artar - Albert Einstein
Oyun Yayınımı izlemek için:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Photoshop'ta belli bir yere gelmişsiniz. Bende 13 yıldır kullanıyorum photoshopu ve teknikten çok vizyonun önemli olduğunu ne kadar photoshop bilinirse bilinsin bu işin en iyileri takip edilmeden bir yerlere gelinmeyeceğini öğrendim. Photoshop kullanırken ön önemli şey bence renklerin uyumudur. Renkler ben buraya ait değilim diyorsa bilin ki o fotoğraf ne kadar doğal olursa olsun sırıtır. Yada yapmış olduğunuz çalışmanız renkleri uyumlu olduğu için ne kadar fantastik olursa olsun sırıtmaz. O yüzden arkaplan değişikliği çalışmaları yaparken mutlaka renkleri birbirine uydurmaya çalışın. Ve ışık bilgisini de es geçmeyin. Işığın hangi yönden geldiği arkaplandaki ışık dağılımıyla uyumlu olup olmadığı..
Eğer renk ve ışık bilginiz yeterince iyi olursa stüdyoda çekilen bir fotoğrafınızı isterseniz alp dağlarındaymış gibi konumlandırabilirsiniz ve inanın hiç sırıtmaz.
Kendi deneyimlerimden örnek vermek gerekirse ilk düğün fotoğraflarımı kuzenimin düğününde kompakt bir makina ile çektim. Ve fotoğrafların çekildiği yer ve makinaya hakim olamadığımdan dolayı sonuçları işlemem çok uzun zamanımı aldı.
https://www.behance.net/gallery/Wedding/4547781
Fotoğraflara bu linkten ulaşabilirsin. İlk fotoğrafın arkaplanını yapmak neredeyse 1 hafta mı almıştı. İlk defa arkaplan değişikliğine gitmiştim. Örneğin 4. fotoğrafın arkasında fabrika vardı. Ama yine o gün deniz kenarında olduğum başka bir fotoğrafla birleştirim. 1. fotoğraftaki elmalarda yine orda aynı ışık şartlarında çekildi.
https://www.behance.net/gallery/New-Order/10548105
Bu da son yaptığım çalışmalardan. Aşama aşama görülebilir.
Benim çalışmalarım çok profesyonel değil. O yüzden sektörde bu işi hakkıyla yapan çok iyi insanlar var. Behance.net den takip edebilirsin çoğunu. Genel olarak reklam fotoğrafçılığında bu teknik kullanılır.
Ama size bir diğer önerim şu. Düğün fotoğrafçılığı üzerine çalışmayı düşünüyorsanız eğer. Fotoğrafı en iyi şekilde çekip photoshopda sadece renk ayarlarını yapmanız yönünde. Çünkü sizden beklenen fotoğraf sayısı çok fazla ve bir albüme koyacağınız her fotoğrafa günlerce uğraşırsanız işlerinizi yetiştiremezsiniz. Doğallık her zaman ön plana çıkar. Bu anlamda yurtdışında çekilen düğün fotoğraflarını incelemenizi öneririm.
Canon 5d Mark III, Canon 135mm f 2.0, Canon 45 mm TS-E 2.8, Canon 24-105 mm f 4.0, YN560 II, YN568 II