Arkadaşlar öncelikle neden Canon yazdım ama Nikon'cular da Neden Nikon olduğunu yazabilirler tabi bu diğer markalar için de geçerli.
Neden Canon aldınız? Kim ne dedi ki hala buna devam ediyorsunuz? Pişman mısınız?

Öncelikle ben başlayayım. Fotoğrafçı bir abime danıştım. Abi bir makina alalım, ne alalım? O da dedi Tabi ki Canon? Dedim niye Canon? Anlattı dedi enstantane dedi lens dedi diyafram dedi o ne yaw dedim ben anlamadım o anlattı. En son örnek verdi (Kendisi GSli ben FBliyim) Canon=GS - Nikon=FB O zaman dedim Ben Nikon alayım. Bu konuşmadan 1 hafta sonra GS Nikonla anlaşma yaptı? Ben de telefon açtım dedim Canon alıyorum.
Tamam abi dedim peki ne alayım. Dedi ne çekeceksin. Dedim abi yaptığım işleri çekeceğim. Dedi 600D ya da 60D yeter dedi. Tamam dedim anlamıyorum ya. Ucuz olanını alırım bana yeter dedim. Sonra lensler geldi aldık ettik falan.
Pişmanlığım lensleri FFe geçince bir çoğu tutmuyormuş. Onu sonradan öğrendim. Ama Nikonda bu olay yokmuş. Sitemim sadece bunadır. Şimdi düşünüyorum da aynı paralara belki alsaydım Nikon şimdi FFe geçmem daha kolay olurdu. Şimdi bana sorsalar Nikon mu Canon mu? diye cevabını bilmiyorum.