Bu kuralin sorgulanmasi ne ilk ne son defa... Bu kural konuncaya kadar elli farkli sey denendi, uygulandi. Bu kural olmadigi takdirde emin olun daha fazla sacama sapan cevaplanmamis soru ve mesajla karsilasiyorsunuz. Bunlara ornek olarak;

Elli defa cevaplanmis net cekemiyorum ne yapmam gerek sorusu

Yuz elli defa cevaplanmis Makinem fotograflari siyah cekiyor ne yapmam lazim sorsusu

Bin yuz elli defa cevaplanmis o makinemi bu makinemi sorusu

Ve sadece bir defa gelip kimseye faydasi olmadan urun satmaya calisan mesajlar.

ile karsilasiyorsunuz. Bu forumun tum on sayfasinin makine sorusu ile doldugu zamanlar dahi vardi. Insanlarin armut pis agazima dus derdi, ve arastirma konusunda usengecligi yuzunden bilgi barindirmayan, sisen ve okuyucu kaybeden bir forum olmak yerine icerigi duzgun ama katilimin daha az oldugu bir ortami tercih ediyoruz. Tercih ediyoruz ki gercekten bir sey ogrenmek istegen aradigina daha kolay ulasabilsin. Forum bir alinik satilik pazari olmasin.

Forumumuzda 30 harf sinirlamasi, 25 mesaj sinirlamasi bunlar icin var. Ki hala yeterli olmuyor bazi durumlari engellemek icin.


Bir kuralin degismesini talep ederken, dusunurken onun yerine ne konulmasi gerektigini, bu kuralin neden konuldugunu da dusunmek gerekir. Ayrica forum kurallarimiz en basta acik acik ve uzun uzun yazmakta, forumun portalinda direk link olarak bulunmaktadir. Dolayisi ile buraya kayit olan kisiler oncelikle bu kurallari zaten kabul etmistir.

Saygilar.