70D güzel ve ele oturan bir gövde. Yaklaşık bir yıl kullandım. Hatta stm dışında şu anda kullandığım 24-105 F4L ile de kullandım. FF candır, başka bir dünyadır diyenler vardı da bu kadar da ne farkeder derdim ama 6D yi alınca anladım niye öyle dediklerini. Niye aldım? çünkü birşeyler hep eksikti fotoğraflarda ve sürekli olarak bunu hissederek kafamı kurcalayan bir olgu içinde fotoğraf çekmeye devam ediyordum. 6D ye geçince gerçekten ff başka bir bakış başka bir doku sundu bana.

70D çok güncel ve teknolojik olarak daha üstün bir noktada. 6D nin ise 70D ye göre eksi yönler var.
Nedir bunlar? AF noktaları ve ct sayısı (ancak 6D nin merkez af noktası 70D den çok daha iyi. Evde 70D nin fokuslayamadığı derecede bir karanlıkta 6D çok rahat anında fokusluyor.), dönmeyen ekran, daha yavaş fps.

Fakat benim seçim kriterlerim çerçevesinde sadece orta nokta kullanmaya alışmış, dönen ekranı hiç kullanmamış hatta ekranı açıp kapatmaya gıcık olup sürekli açık bırakan, shutter sayısı konusunda ciddi takıntısı olan, genelde portre manzara ve kurgu çalışan, olmazsa olmazı ve sürekli kullandığı yan özelliği Wifi olan biri olarak ben hemen hemen hiçbir şeyden yoksun kalmayarak 6D ye geçmiş oldum.

Bu bağlamda neleri kullanıp kullanmadığımızı tek tek ortaya koyup, sonrasında nasıl bir beklenti içinde yeni bir cihaz aradığımızı netleştirmemiz lazım. Çünkü segmentler yükseldikçe dolarcıkları da yükseliyor