Alıntı olgun92 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben de 70D almayı planlıyorum hatta %90 alacağım. BonJovi size şöyle anlatayım durumu. Örneğin lensi manuel olarak kullanmak isterseniz yani netlemeyi kendiniz yapmak isterseniz; vizörden baktığınız net bölge kişinin burnuysa, çektiğiniz fotoğrafta net bölge kişinin kulağında oluyor. Bu sorun makinenin ayna yerleşiminden veya vizörün aynaya mesafesinden kaynaklanıyor olabilir. Teorileri geçecek olursak bu sorunu yalnızca manuel netlemeyi vizörle kontrol etmeye çalıştığınızda görürsünüz ki manuel netlemede her zaman live view modu daha sağlıklı sonuçlar verir. Aslında ciddi bir sorun değil yalnızca sinek misali mide bulandırıyor.

70D gibi bir makine çıkaran Canon eğer bu vizör olayını yani böyle basitçe anlaşılabilecek bir sorunu göz ardı ettiyse gerçekten aldığı parayı hak etmiyor bu firma. Şu an body fiyatı 3000 TL olan bir makineden bahsediyoruz. 600D'yi satıp üstüne o kadar para katıp alacağım bu makine, böyle bir sorun barındırıyorsa, verdiğim paraya değmez. Kullanmayacağım bir özellik olsa bile kronik sorunlu bir ürünü almayı kimse istemez.

Eğer fotoğraflarla birlikte bu soruna açıklık getirenler olursa çok sevineceğim gerçekten. Ekim ayı başında bu makineyi ciddi anlamda alacağım, 600D'yi sattım bunun için çünkü.
test ettim ayrıntılı olarak live view de açık diyaframda bariz netleme sıkıntı var gözle görülebiliyor ve makinayı aldığım gün bu sorun olduğunu öğrendim şimdi napçam bilemedim kısık diframda sıkıntı olmuyo (5.6 üzeri) bu menüden ince ayar nasıl yapılıyo onu öğrenmem lazım veya bilen birine yaptırmak lazım bu sıkıntı çok byük bişi değil ama insan işte en iyisi olsun istiyor..

bide çözemedğim bir nokta var eski 40d ile çektiğim fotolarda crop yapınca çok fazla kumlanma veya görüntü dağılımı yok fakat 70d de crop yapınca ciddi mana da kumlanma ve sanki görüntü kaybı var gibi pixsel yetmiyo sanki nasıl iş anlamadım raw çekiyom asam düşük görüntüler bozuk geliyo tam istediğim performansı alamıyom sanki veya daha fazlasını mı istiyom çözemedim 5 senelik 40d mi kenara atınca üzüldü ondan galiba 70d sana yaramaz mı diyo ne