Alıntı onselceylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mümkündür.
Film sektöründe; özellikle pahalı yapımlarda "crash cam" olarak parçalanan 5Dm2'lerin hattı hesabı yok Neyse, zenginin malı züğürdün çenesi diyorum ve geçiyorum bunu

70D'yle çekilen; Rusya'daki "Soljenitsın Vakfı"ndan özel ödül alan bir projemiz var, çok beğenildi. Görüntü olarak herkesi tatmin etti. (Fakat sizlere şuan için bunu gösteremiyorum, başka bir yarışma kapsamına gireceği için, malum daha noterde işleri var)

İllaki 35mm ya da 35mm formatına yakın olmasına gerek yok.
70D'yle nasıl kaliteli görüntü elde ederiz sorusunun cevabını bir kaç cümleyle açıklayabilirim.
Öncelikle makineyi ışığa göre değilde "ışığı makineye göre ayarlamak" en iyi seçenek olacaktır. Croplu makine olduğundan; alan derinliğini kontrol altında tutmak için geniş açıdan kaçınarak; 50mm, 85mm, 100mm ve diyaframı f/1.8 olan lenslerle alan derinliğine hakim olabilirsiniz. Ayrıca -aslında tüm DSLR'lar için geçerli- ISO'yu 160'ın üstüne çıkarmamak, hadi zorladık 400'ü geçmemeli ve 24fps video için ideal shutter 1/48, 25fps video için 1/50 olmalı. Kaliteli slow motionlar için tabi ki 1/200 gibi değerlere çıkılabilir. Eğer ki gün ışığında çekim yapılacaksa bu değerleri bozmadan ND filtreler ve reflektörlerden yardım almak en iyi seçim olacaktır. DSLR ile bir şeyler çekmek gerçekten meşakkatli bir iş olabiliyor, eğer ki her şeyi post-prodüksiyonda hallederim demiyorsanız.

Fakat tabi ki 70D'yle de 5DM2'yle de perdeye yansıtılacak kadar bir film çekilmez. RED, ARRI ve birkaç marka piyasada ipleri eline almışken DSLR'lar sadece "crash cam" olur, bizim Türk firmalar da bütçe yetersizliğinden dizilerde kullanır falan
Ama 70D'ler, 5dm2'ler, 550D'ler bizlere yetiyor, ne zaman ki milyonlarım olur o zaman her CanonTurk üyesine bir RED-EPIC hediye ederim, hiç belli olmaz (her üye olmaz da )


Az kalsın unutuyordum; film görüntüsüne yaklaşmak için açı ve aks'lara da dikkat ettiniz mi, üzerine bir de steady veya jimmy jib görüntüsü alabilirseniz, 5Dm2'yle evde çekilenleri sollar.




Çünkü kimse kısa film veya diğer kısaları çekmek için -babası fabrikatör değilse- 18-20 bin lira vermez iş görecek hakiki bir video kameraya.

yorumun için çok teşekkürler. bi tek şu crash cam nedir o kafama takıldı? henüz yeniyim bu fotoğrafçılık ve dslr konusunda.