CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    micro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Yılmaz CEYLAN
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    26.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    768

    Standart Canon 20D İncelemesi



    1959 yılından bu yana SLR fotoğraf makinesi üretimi yapmakta olan Canon, bu alanda film tabanlı fotoğraf makinelerinden gelen engin bir tecrübe ile donatılı başladığı dijital alanda da yani D-SLR alanda tecrübesini en yüksek değerlerde kullanan markalardan biridir.

    En uygun fiyatlı D-SLR olarak 2003 yılında tüm dünyada büyük yankılar uyandıran EOS 300D modeli ile bu alanda ne denli iddialı olduğunu kanıtlayan Canon, bu kez 8,2 Mega piksel CMOS sensöre sahip, saniyede 5 kare/hızda seri çekimi, içinde var olan buffer ile JPEG dosya formatında 23 kareye dek sürdürülebilen bir hız ile EOS 20D modelini deklare etmekle başarısına bir yenisini eklemiştir.

    Diğer markaların dahi CMOS sensör kullanmaya başladığı şu dönemde Canon ’un bu yeni modelinde, EOS D30 ile yıllar öncesinden sahasında gidişatı oluşturan bir sorumluluk içerisinde çalışmalarına devam etmekte olduğunu görmekteyiz.

    60’tan fazla Canon EF objektif ile kullanılabilen Canon EOS 20D, diğer yandan 10–22 mm, 17–85 mm gibi geniş açı EF-S objektiflerle de kullanılabilmektedir. Bu yönü ile de D-SLR bir fotoğraf makinesi tercihi yapmak isteyen birçok insanın seçimi olabilecek niteliğe sahiptir. Sadece bununla da kalmayarak Sigma, Tamron gibi farklı markaların Canon makineler için ürettiği objektiflerle de kullanımı esnek kullanım alanını bir hayli ileri seviyede tutmaktadır

    9 nokta geniş alan AF sistemi, E-TTL II tam mesafe ölçen flaş sistemi, ikinci nesil yeni DIGIC II işletim sistemi, USB 2.0 ve video çıkış bağlantı noktaları, magnezyum alaşım sağlıklı gövde yapısı, doğrudan baskı alımına olanak sağlayan uyumlu sistem yapılandırması ile EOS 20D de bundan böyle gereken ilgiyi haklı olarak görecektir.

    Canon EOS 20D Yapısal Özellikleri

    Canon EOS 20D, magnezyum alaşım bir gövde ile güçlü ve sağlam hale getirilmiş, mat siyah renkte EOS 10D ile mukayese edildiğinde hatlarda bir nebze de olsa yumuşamanın ve yuvarlak hatların dikkat çektiği yeni bir tasarım. Elde tutuşu ve kullanımı rahat hale getiren bir ergonomi ile kullanıcının kolaylıkla adapte olabildiği geliştirilmiş yeni bir D-SLR model.

    Genel olarak bakıldığında klasik Canon hatlarını görmektesiniz. Kolay kullanım esası ön planda. Elinize aldığınızda cihazın tüm özelliklerine çok kısa zamanda ulaşabiliyorsunuz.

    8.2 Mega piksel çözünürlük 300 dpi tabanda 20 x 30 cm gibi tam olarak A4 ebatlı geleneksel fotoğraf baskısı sağlamaktadır. Dijital baskı sistemlerinde ise sınırsız ebatta baskı sağlamak mümkün olabilmektedir. 35 mm ye göre 1.6x bir büyütme söz konusudur. Bu da 35 mm ye göre kullanacağınız objektiflerin 1,6 ile çarpılması ile gerçek değerlerini bulacağı anlamına gelmektedir.

    Hafıza kart kullanımında 2GB üzerindeki hafıza kartlarını dahi desteklemektedir. CF tip I veya II hafıza kartları ile kullanılabilmektedir.

    60’tan fazla Canon EF objektifler ile ya da EF-S objektifler ile veya Sigma, Tamron gibi markaların Canon için ürettiği objektifler ile kullanılabilmektedir. Bu haliyle oldukça zengin bir objektif kullanımına sahip D-SLR fotoğraf makinesi anlamına gelebilmektedir.

    Canon Speedlite tepe flaş yada makro flaş sistemleri ile kullanım dışında, flaş senkron konektörü sayesinde stüdyo flaşları ile de kullanılabilmektedir. Dahili tepe flaşı önceki modellere nazaran daha yüksek noktadan patlamasıyla daha efektif bir konuma getirtilmiştir. Tam otomatik modda dahili flaşın gerektiğinde otomatik olarak devreye girmesi, bir çok kullanıcı açısından çekimi kolaylaştıran bir özellik sayılabilir.

    Lityum pili çok kısa zamanda şarj olabilmesi ve tam dolu bir pil ile dışarıda 1000 adetten fazla çekim olanağı sağlıyor olması özellikle dış mekânlarda çekim yapanlar açısından sorunsuz bir pil tüketimi anlamına gelmektedir.

    1.8 inch renkli LCD ekranı koruyucu bir cam ile koruma altına alınmış. Pentaprism optik vizör +/- diyoptri ayar seçeneği sunmaktadır. Göz bakışı açısından geniş ve etrafındaki yumuşak plastik ile rahat izleme yapılabilmesi sağlanmıştır. Menü butonu ile menü seçeneklerine kolayca ulaşabiliyor ve istediğiniz değişiklikleri yapabiliyorsunuz.

    AF Assist ışığının sadece flaş açıkken yapabiliyor olması zaman zaman karanlık mekânlarda odaklamayı manüel yapmanızı gerektirebiliyor.

    USB 2,0 bilgisayar bağlantısı yanı sıra video bağlantısı ile çekimler birçok alanda izlenebilmekte ya da direkt baskı alınabilmektedir.

    0.2 saniye hızında açış zamanı kullanıcıya bir olayı hisseder hissetmez hızlı hareket etme kabiliyeti sunmaktadır.

    144 (G) x 105,5 (Y) x 71.5 (D) mm ebat ve sırf gövde olarak 685 gr ağırlığa sahiptir. 0 – 40 derece ısı değerlerindeki ortamlarda çekim ve bulundurulması önerilmektedir. Nem oranının ise % 85 ya da daha az olduğu ortamlar önerilmektedir.

    Siyah beyaz çekimin de bu model de geliştirilmiş olması cihaza ayrı bir özellik katmaktadır. Bu haliyle özellikle siyah beyaz çekim meraklılarının ilgisi de bu cihaza olan ilgiyi arttırabilecektir.

    Canon EOS 20D, 22,5 x 15,0 mm ebatlı 8.50 Mega piksel toplamda, fotoğraf çözünürlüğünde ise 8.20 Mega piksel kullanan bir CMOS sensöre sahip. 3504 x 2336 çözünürlüğü kendi kategorisinde ona en yüksek çözünürlük ve hızlı D-SLR özelliği katmaktadır. Elbette bu özelliğe bu kategoride diğer markalar da ulaşacaktır, fakat şu an itibariyle Canon bu özelliği ile ilktir. Aynı kategoride 6 Mega piksel olan çözünürlüğü 8 Mega piksel olarak belirlemek ile kalmamış, saniyede 5 kare/hız gibi bir seri çekim kabiliyeti ile de gelişmeyi gözler önüne sermektedir. Görüntü oranı 3:2 olup, çekimler siyah beyaz olduğu gibi, sRGB veya Adobe RGB renk tabanları üzerine yapılabilmektedir. Çekimler JPEG yafa RAW dosya formatları şeklinde yapılabilmektedir.

    2GB Sandisk Ultra II CF hafıza kartına kayıt kapasitesi

    - RAW + L en az sıkıştırma modunda 156 Adet
    - RAW + L yüksek sıkıştırma modunda 183 Adet
    - RAW + M en az sıkıştırma modunda 177 Adet
    - RAW + M yüksek sıkıştırma modunda 196 Adet
    - RAW + S en az sıkıştırma modunda 194 Adet
    - RAW + S yüksek sıkıştırma modunda 206 Adet
    - RAW modunda 222 Adet

    - 3504 x 2336 JPEG /L en az sıkıştırma modunda 530 Adet
    - 3504 x 2336 JPEG /L yüksek sıkıştırma modunda 1064 Adet
    - 2544 x 1696 JPEG /M en az sıkıştırma modunda 888 Adet
    - 2544 x 1696 JPEG /M yüksek sıkıştırma modunda 1776 Adet
    - 1728 x 1152 JPEG /S en az sıkıştırma modunda 1568 Adet
    - 1728 x 1152 JPEG /S yüksek sıkıştırma modunda 3056 Adet

    takribi fotoğraf çekimi yapılabilmektedir.

    RAW dosyalar takriben 7.300 K büyüklüğünde yer tutmaktadır. JPEG dosyalar ise;

    - L en az sıkıştırma modunda 2.450 K
    - L yüksek sıkıştırma modunda 1.309 K
    - M en az sıkıştırma modunda 1.556 K
    - M yüksek sıkıştırma modunda 831 K
    - S en az sıkıştırma modunda 900 K
    - S yüksek sıkıştırma modunda 408 K büyüklüklerinde yer tutmaktadır.

    Not: Dosya büyüklükleri kadraja giren renk değişimine göre farklılık gösterebilir. Yukarıdaki rakamlar takribi büyüklükler olarak algılanmalıdır.

    Canon EOS 20D temelde çekim ve izleme olmak üzere iki temel moda sahip.

    Çekim modu: Üst taraftaki genel mod butonu aracılığıyla çekime dair temel ayarlamaları yapabiliyorsunuz. Genel mod butonu tamamıyla otomatik mod ile çekimin iki tarafında sıralanan manüel modlar ve hazır çekim modları şeklinde iki kısımda belirlenmiş. P, Tv, Av, M, A-DEP manüel kısmın karşısında portrait hazır portre çekim modu, landscape hazır manzara çekim modu, close-up yakın çekim modu, sports hazır spor aktiviteleri gibi hareketli alanları çekim modu, night portrait hazır gece portre çekim modu ve flash-off flaşsız çekim modu şeklinde 7 bölümden oluşuyor.

    İzleme modu: Tek kare, çekim bilgisi, 9-foto indeks, 10x’e kadar büyütme, autoplay, görüntü çevirme ve sayfa atlama gibi fonksiyonel bir nitelik ile kullanıcıya servis sağlamaktadır.

    Mümkün olan 3 flaş sistemine sahip Canon EOS 20D bu haliyle, istendiğinde Canon EX seri Speedlite tepe flaşlar, istendiğinde E-TTL II dahili Pop-Up flaşı, istendiğinde de flaş senkron konektörü ile stüdyo flaşları ile çalışabilecek bir biçimde komple çözüm sunmaktadır. Flaş senkron hızı 1/250 saniyedir. Flaş yoğunlaması +/-2EV 0,3 ya da 0.5EV adım iledir.

    Canon EOS 20D sahip olduğu Canon bayonet ile EF ya da EF-S seri objektifleri kullanabilmektedir. 60’tan fazla seçeneği kullanıcılara sunan Canon, diğer taraftan Sigma, Tamron gibi markaların Canon için ürettiği objektifleri de kullanabilmektedir. Objektifte 1.6x büyütme gerçekleştirmektedir. Buna göre 18 mm bir geniş açı 28,8 mm şeklinde algılanmalıdır.
    Canon EOS 20D ile ne tür çekimleri yapamam diye düşünebilirsiniz. Ki, buna da verilecek cevap sadece video çekimleri yapamazsınız şeklindedir. Tam bir profesyonel seriye geçişte bir hayli önemli bir D-SLR konumunda olan bu model ile tamamıyla otomatik dahil 9 Beyaz Ayar seçenekli çekimler, 100–1600 veya H (3200) ISO eşdeğerli çekimler, One Shot – AI Focus – AI Servo seçenekli çekimler, tek kare – seri – kendi kendine ayar seçimli çekimler, merkeze - tek noktaya – genel ışık ölçümlü çekimler, +/-2 pozlamalı çekimler, tepe flaşlı – flaş senkron kablolu stüdyo çekimleri – dahili flaşlı yada flaşsız çekimler, 9 nokta AF yada MF çekimler, AF-L çekimler, +/-2 AEB çekimler, WB SHIFT BRACKETING çekimler, sRGB – Adobe RGB çekimler, +/- Contrast – Sharpness – Saturation – Color Tone seçenekli çekimler, 18 adet geleneksel ayar seçenekleri değerlendirilerek yapılabilecek çekimler, 30 – 1/8000 aralığında entantanede çekim gibi çekim konusunda bir hayli zengin seçenek ile her türden kullanıcıya hitap etmektedir.

    Geniş bir pentaprism optik vizöre sahip Canon EOS 20D vizör üzerinde -3.0 / +1.0 değerlerde diyoptri ayar imkanı sağlamaktadır. Vizörde şu işaret, değer ve uyarılar çeşitli uygulamalar esnasında kullanıcının işine kolaylaştırmaktadır: AF noktaları, odaklama doğru işareti, çekim hızı, diyafram, manuel pozlama, AE-L, poz yoğunlaması, AEB düzeyi, kısmi ışık ölçüm alanı, flaş hazır, red-eye yok edici lambası, High-speed sync, FE-L, flaş yoğunlaması, uyarılar, maksimum sürekli çekim, buffer alan.

    Canon EOS 20D, 118.000 piksel 1.8” bir renkli LCD ekran ve gece aydınlatması olan bir monokrom LCD ekran ile hizmet vermektedir.

    Kırmızı alan
    Quality : 13 adet JPEG ve RAW seçimi
    Red-eye : On/Off
    Beep : On/Off
    Shoot w/o card : On/Off
    AEB : +/-2 ayar 6 kademede
    WB SHIFT/BKT : 0.0/+/-0 SHIFT BKT ayar
    Custom WB : Manuel beyaz ayar
    Color temp. : 2800 Kelvin – 10.000 Kelvin arasında renk ısı seçimi
    Color space : sRGB, Adobe RGB seçimi
    Parameters : Set 1, Set 2, Set 3, B/W, Parameter 1, Parameter 2 ile “Contrast-Sharpness-Saturation-Colortone” yada “Yellow-Orange-Red-Green” filtre efektleri veya “Sepia, Blue, Purple, Green” tonaj efektleri

    Mavi alan
    Protect : Silme kilidi
    Rotate : Fotoğraf çevirme
    Print Order : Date, File no. içerikli baskıya gönderme
    Auto Play : Slayt şov
    Review time : 2, 4, 8 saniye, sürekli yada kapalı ön izleme

    Sarı alan
    Auto power off : 1, 2, 4, 8, 15, 30 dakika yada kapalı kapama ayarı
    Auto rotate n/Off
    LCD Brightness : +/- 2 kademe açma kapama
    Date/Time : Tarih ve Saat ayarı
    File numbering : Continuous yada Auto reset dosya numara seçimi
    Language : 12 dil seçimi (Türkçe yok)
    Video system : PAL, NTSC seçimi
    Communication : Normal, PTP
    Format : Kart format
    Custom Functions : 18 Custom Functions, toplamda 50 ayar seçimi
    Clear settings : Tüm kamera ayarlarını temizleme, tüm C.F’s ayarlarını temizleme
    Sensor clean : Kamera senzörünü temizleme
    Firmware Ver.: Firmware güncelleme

    EOS 20D paketinden çıkan Canon lityum pili takriben 3.5 saat gibi tam bir dolumdan sonra 25 derecede normal hava şartlarında flaşsız olarak 1000 adetten fazla çekime olanak sağlamıştır. Fabrikasyon olarak bu rakam 1000 adettir. Yarı flaşlı ise 700 civarında bir rakama tekabül etmektedir. Bu haliyle güç kaynağı konusunda kullanıcı açısından hiçbir sıkıntı öngörülmemektedir. Ayrıca muhabir arkadaşların çok fazla çekim yapabileceği düşünülerek bir grip sisteme dahil edilebilmektedir. Bu kez daha önceki modellere nazaran grip pillerinin AA ebatlı oluşu bir çokları açısından sevindirici olabilir.

    Canon EOS 20D paket içerisinde beraberinde gelen USB 2.0 bağlantısı, video bağlantısı ile dijital yada analog sistemler ile kolayca birliktelik kurmakta ve istenilen uygulamalara cevap vermektedir. Yeni görüntü işleme yazılımı Digital Photo Professional ile RAW dosyalarının yüksek hızda işlenmesi sağlanmıştır. Çekimler USB 2.0 arabirimi ile de direkt bilgisayar kontrollü yapılabilmektedir

    Canon EOS 20D Performansı

    Canon bu seriye gelene dek, şu ana dek belki de en fazla SLR dijital fotoğraf makinesi üreten markalardan biri olarak gurur duymaktadır. İşin gurur kısmı bir tarafa bu konuda ne denli uzun bir tecrübeye sahip olduğunu cihazı elinize alıp kullanmaya başladığınızda hissediyorsunuz.

    Öncelikle ele oturan ve tutuş esnasında güven hissini size hissettiren bir ergonomi ile dikkat çekiyor. Daha önce bir çok Canon dijital fotoğraf makinesi kullanmış olmaktan ötürüdür belki de pek zorlanmadan kontrolü elime aldım diyebilirim. Sonra bu konuyu oturup düşündüğümde, bu kolaylık benim Canon’u tanımamla alakalı değil bilakis Canon’un çok fazla düşünerek üretim yapması ve bu alandaki engin tecrübesi ile alakalı idi.

    Takriben üç saatte şarj ettiğiniz lityum pili cihaza yerleştirdikten sonra sahip olduğunuz bir CF hafıza kartı takarak açma kapama butonundan cihazı çalışır hale getirmeniz anlık mesele.

    Nerelerde ne tür çekimler yapmak istiyorsunuz ! Şöyle bir düşünelim. Kişisel yada ticari maksatlı stüdyoda, dış mekanlarda, röportaj, tele magazin, makro, doğa, spor aktivite, manzara veya portre. Hepsinde belki de ilk sorulması gereken sorunsuz bir çalışma, doğru renk ve hızlı hareket kabiliyetidir. Geleneksel baskı anlamında yani 300 dpi’da tam bir A4 ebadı anlamına gelen 8 Megapiksel çözünürlük, dolu pil ile 1000 adetten fazla bir kere de çekim kabiliyeti, 23 kareye dek saniyede 5 kare/hızda çekim. Bunlar Canon EOS 20D SLR dijital fotoğraf makinesini anlatan temel özellikler. Yüksek kapasite, güven ve hız anlamına gelen bu özellikleri cihazı elinize alıp açtığınızda hissediyorsunuz. 0.2 saniyede başka bir deyişle açma butonunu çevirmenizle neredeyse eş değerli olarak çekime geçebiliyorsunuz. Eğer bu denli hızlı hareket etme kabiliyetine sahip iseniz. Hız konusunda dijital teknolojide gelinen en üst seviye elbette çok daha yüksek değerler ile satın alınabilirken, Canon’un aynı kategorideki ürünler mukayese edildiğinde son derece yüksek bu teknolojiyi bu fiyata sunması mükemmel bir gelişme olarak değerlendirilmelidir
    DiGIC II işlemci, gerektiğinde seçilebilir 9 nokta AF, 1/8000 çekim hızı, 3200’e dek ISO eşdeğeri, 1/250 flaş senkron hızı, filtre ve tonaj efektleri ile siyah beyaz yada monokrom çekim tekniği, 2GB üzerindeki hafıza kartları ile çalışabilme, RAW+JPEG bileşkeli çekim tekniği SLR bir modelden beklentileri fazlasıyla karşılamaktadır. En azında şu zamanda demeliyiz. Zira gelişen teknoloji ile birlikte istekler de durmak bilmiyor.

    Size şu kadar söylemeliyim. Bazen elim deklanşörde 3, 4 kare çekmek isterken, birden 7, 8 çekim yapıldığını görüyordum. 8 Megapiksel için inanılmaz bir netice. Elbette böyle bir kamera testi için Sandisk Ultra II 2 GB CF hafıza kartı kullandım. Hafıza kart üzerine algılanan bilginin depolanmasında dahi zamanın ne kadar önemli olduğunu bilen biri olarak EOS 20D hızından ötürü Canon’u kutluyorum. Bunun anlamı yakın zamanda genel manada bu değerlere ulaşılacak olmasından ve kullanıcıların satın aldıkları teknolojinin gelişecek olmasından kaynaklanmaktadır. 1.5 milyon piksellik bir SLR model için 45 bin doların ödendiği dönemlerden sonra 1600 € civarında 8 milyon piksel ve son derece hızlı bir SLR model harika bir şey.

    Canon EOS 20D tam bir profesyonel edasıyla çeşitli uzaktan kumanda opsiyonları ile, flaş senkron yada tepe flaş seçimleriyle kullanılabilmektedir. Yapılan çekimlerin çeşitli dijital yada analog video girişleri olan ekran teknolojilerinden sunu şeklinde izlenebilmesi ona kompakt bir hava da kazandırmış. Her tür dijital doğrudan baskı cihazları ile de uyumu sayesinde bir bilgisayara gereksinim duymaksızın baskı alımı bu kompakt özelliğini pekiştirmektedir. Şöyle diyebilirim ki bu cihazı elinize aldığınızda sadece video çekemezsiniz. Bunun dışında tüm ihtiyaçlarınız düşünülerek üretilmiş bir model.

    60 tan fazla Canon EF ve EF-S objektif ile çekim yapabilme esnekliğini, hatta bir de buna Canon için diğer markaların da ürettiği objektif çeşitleri eklendiğinde sağlanan esnekliği siz düşünün.

    Canon EOS 20D herkesin kolaylıkla kullanabileceği, hatta hiç fotoğraftan, fotoğrafçılıktan anlamayanların dahi rahatlıkla kullanabileceği kolay bir kullanım sunuyor. Kolay dendiğinde Türkiye’de değersiz gibi anlaşılan basit bir anlamı da içeriyor genelde. Oysa EOS 20D siyah beyaz çekim teknolojisi ile de sadece bu alanda yapılan tüm üretimlere meydan okuyan profesyonelliği içeriyor. Elbette bunu sizin Canon bağımlısı olmanız için yapıyor. Canon bu şekilde üretime devam ettikçe bırakın Canon bağımlısı olarak gelişmiş teknolojileri hissedin ve yaşayın. Kim ne derse desin…
    Teknoloji yerinde durmuyor. Sürekli gelişim ve iyileşme içerisinde bir döngü. İyileşme sürecini hiçbir zaman bitirmeyecek bir döngü bu. Bu gözle elde ettiğim ilk neticeleri gördüğümde Canon EOS 20D modeli ile insanlık adına geldiğimiz noktadan ötürü etkilendim. Evet bazı dijital fotoğraf makinelerini elinize aldığınızda şöyle bir burun kırabilir ve üreticilerle ilgili neden üretiyorsunuz ki sorusuna kafanızda cevap ararsınız. Canon EOS 20D, bu manada etkileyici denebilir. Neden etkilendim? Fiyat performans ilişkisi içerisinde en makul SLR gövde. Çalışma prensipleri son derece kolaylaştırılmış ve kullanıcıyı rahatlatabilmek için ne tür bir uygulama gerekiyorsa üzerine konmuş. Neredeyse 4.5 saniyede 8 milyon piksel çözünürlükte 23 adet fotoğrafı edinebilmek böylesi bir model için fevkalade. Gelelim renk algılamasına. sRGB ve Adobe RGB renk tabanı sayesinde size isteyebileceğiniz tonajı yakalayabilmenizde diğer balans ayarları ile destek veriyor. Çeşitli filtreler ile siyah beyaz çekim tekniği fevkalade. Bazı kameralar vardır acaba yanlış yaptığım bir uygulama mı var da bir türlü netice alamıyorum diye tekrar tekrar deneme yaparsınız. Oysa EOS20D gerçek bir gelişimin insanoğlu ile buluşması. Renk konusu, Canon çizgisinde. Ama Canon’un geliştirdiği işlemci sayesinde profesyonel bakış ve uygulamalar sayesinde isteyebileceğiniz rengi elde etmekte hiç de zorlanmıyorsunuz. 300D modelinde inanılmaz bir fiyat düşüşü belki uygulamaların önüne geçmişti diyenler oldu. Oysa bu modelde ön planda olan, cihazın her tür uygulamadaki yüksek performansı. 300D modeline burun kıvıranlar bu modele dikkat etmeliler. Sonuç olarak SLR bir dijital fotoğraf makinesi almak isteyen herkese gönül rahatlığı ile bu ürünü alabileceklerini söylemeliyim. Zira yüksek performansta, kullanımı kolay, sağlam gövde ve en yeni teknoloji ile en uygun fiyatın buluştuğu bir ürün.

    Canon EOS 20D Paket İçeriği

    Canon EOS 20D dijital fotoğraf makinesi genel olarak iki şekilde satın alınabilmektedir. Birincisi normal paket şeklinde ki bu pakette gövde pil ve şarj cihazı gibi sınırlı bir içerik ile karşılaşacaksınız. Diğer paket EF-S 18-55 mm objektifli kit şeklindedir. Objektif fiyatı paket ile oldukça makul bir hale getirildiğinden objektifli kit fiyatı kullanıcı açısından daha makul kabul edilebilmektedir. Fakat objektif sahibi olanlar için sırf gövde paketi daha talep edilebilir olacaktır.

    Bir Canon EOS 20D SLR dijital fotoğraf makinesi satın aldığınızda paket içerisinden çıkanları şu şekilde sıralayabiliriz:

    - Canon EOS 20D SLR dijital fotoğraf makinesi gövde
    - EW-100DGR geniş örgülü boyun askısı
    - BP-511A lityum pil
    - CB-5L lityum pil şarj cihazı ve elektrik bağlantı kablosu
    - IFC-400PCU bilgisayar bağlantı kablosu
    - VC-100 video bağlantı kablosu
    - CR2016 lityum pil
    - Yazılım CD’si
    - Kullanım klavuzu
    - Garanti belgesi


    İlaveten alınabilecekler ise şu şekilde sıralanabilir:

    - CF tip I veya II hafıza kartlar, PCMCIA kart okuyucusu ve CF kart okuyucular
    - ST-E2, 220EX, 420EX, 580EX, MR14-EX, MT-24EX Speedlite tepe veya çember makro flaşlar
    - DVK-E2 Data Verification Kit
    - Canon EF yada EF-S objektifler
    - BG-E2 Grip ve BGM-E2 pil yuvası
    - Yedek pil, farklı şarj cihazları yada elektrik adaptörü
    - İlave L vizör veya ilave vizör kapak ve uzatmaları
    - Uzaktan kumandalar
    - EH-17L yarı sert Canon çanta yada çeşitli taşıma çantaları
    - Amaca yönelik üçayak

    Canon EOS 20D Hakkında Son Söz

    ARTILAR

    - Sağlam, ergonamik, magnezyum alaşım gövde
    - Pili, şarj cihazı, bağlantı kabloları ve yazılım CD’si ile birlikte gelmesi
    - DiGIC II işlemci sayesinde yeni jenerasyon teknolojik içerik
    - 8.2 Megapiksel yüksek çözünürlük
    - Makul fiyat
    - 0.2 saniye gibi yüksek hızda açış zamanı
    - 23 fotoğrafa dek 5 kare/saniye seri çekim
    - 1/250 hızda flaş senkron girişi, tepe flaş veya 4 m etkili ve AF assist ışıklı dahili flaş gibi her tür flaş sistemlerine müsait yapısı
    - Gerektiğinde özellikle bir kerede binlerce çekim yapabilen muhabirler için binlerce çekim imkanı sunan BP-E2 grip ile kullanım imkanı
    - Tek sayfada geçişin sağlandığı kolay menü grafik uygulaması
    - Tek noktaya yada tamamına otomatik 9AF nokta odaklama sistemi
    - 35 Zone, Partial, Center Weighted ışık ölçüm sistemi
    - +/- 2EV 0.3 veya 0.5EV adımlı pozlama
    - Auto, 100, 200, 400, 800, 1600, ve ilaveten yüksek hızda 3200 ISO eşdeğeri
    - 30 (bulb) – 1/8000 saniye çekim hızı
    - İstendiğinde Kelvin değerleriyle dahi gelişkin WB ölçüm tekniği
    - Kullanılacak objektiflere göre F1.0 ve F91 diyafram aralığında çalışabilme
    - One Shot, AI Focus, AI Servo ve manuel odaklama
    - 1000 adet hatta daha fazla sayıda son derece yüksek adette çekim yapabilmeyi sağlayan pil tasarruf sistemi
    - Çeşitli tonaj ve filtereler ile yeni siyah beyaz çekim teknolojisi
    - +/-3 değerinde 3 fotoğrafa dek WB bracketing çekim
    - +/-2 Contrast, Sharpness, Saturation, Color tone parametreleri
    - +/-9 Green, Amber den Blue, Magenta ya yeni WB geçiş uygulaması
    - JPEG, RAW dışında RAW+JPEG uygulaması
    - sRGB, Adobe RGB renk tabanlı çekim
    - Auto, Program AE (P), Shutter priority AE (Tv), Aperture priority AE (Av), Manual (M), Auto depth-of-field, Portrait, Landscape, Close-up, Sports, Night portrait, Flash off modlarından müteşekkil genel mod butonu sayesinde hızlı mod geçişi ve hareket kabiliyeti
    - 50 ayar seçenekli 18 geleneksel ayar imkanı
    - Orientation senzör
    - Tek karede 10x zumlama, histogram, bilgilendirme yanısıra 9 kare indeks ve sayfa atlama butonu ile kolay hareket
    - Canon Bubble Jet, Card Photo yazıcılar ve PictBridge uyumlu yazıcılar ile direkt baskı uyumu
    - Canon EF objektifler yanısıra yeni geniş açı EF-S objektifler ile kullanım
    - Gerektiğinde L tipi vizör aksesuar ile bile kullanabilme

    EKSİLER

    - Monokrom LCD ekran en fazla 999 adet fotoğrafı gösterecek biçimde yapılandırıldığından yüksek hafıza kartlarında 999 adetten fazla çekim adet okumasını yapamıyor olması
    - AF Assist ışığını sadece flaş açıkken kullanıyor olması
    - Self timer sadece 10 saniye ile sınırlı oluşu
    - Firewire bağlantısının olmayışı
    - Şimdilik su altı kılıfının olmayışı

    TEST SONUCU:

    Test sonucu cihaza dair üretim amacı ve tüm yönleri göz önünde tutularak oluşan bir neticedir. 0-100 aralığında gerçekleşir. Marka ya da marka olamamış her üretim kanaatimce mutlak bir değere sahiptir. Bu değer, şimdiye kadarki tecrübelerimden 0-45 puan arasında yer alır. Ve her üretim, daha sonra mutlaka geliştirildiğinden, o an itibariyle en iyisi olsa da, yenisi üretildiğinde eskimiş olacağından, bazen kabul edilmese de eksik/zayıf yönleri olabilir. Bu yüzden en iyilerdeki marj genel olarak 75-85 puanları arasıda düşünülmüştür. Dolayısıyla değerlendirilmeler daha çok 45-85 puanları arasındadır. Buna göre 45 puan zayıf bir üretimi, 85 puan o an itibariyle olabilecek en iyi üretimi ifade etmektedir. Faydalı olması ümidi ile..

    (bu inceleme DIGINORM Bilişim Hizmetleri den izin alınarak yayınlanmıştır.testi yapan: Hasan Toraman )










    Konu micro tarafından (01.June.2010 Saat 10:48 ) değiştirilmiştir.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #2
    Mert Gundogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Gündoğdu
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    37
    Mesajlar
    8,190

    Standart

    Özellikle izin alıp yayınladığın için teşekkürler. Biraz fotoğraflarla desteklersen çok güzel bir sunum olacak











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #3
    babaluga
    Guest

    Standart

    Vaay 8,2 megapikselmiş...
    Bu makine var mı ki piyasada... 6 yıl önce açsaydın bu konuyu o zaman tadından yenmezdi... İşte güncellikten bahsettiğim bu anket konusunda... Yİne de teşekkürler bilgi için...











  • #4
    micro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Yılmaz CEYLAN
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    26.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    768

    Standart

    Olmazmı hocam masada yüzüstü yatıryor şuanda











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #5
    babaluga
    Guest

    Standart

    2. el dışında sıfır olarak dı kastım... Yoksa 1959 model de yatabilir masada... ^-^











  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •