Alıntı taysah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Teşekkürler güzel yorumlarınız için.
Sayın Kaan Aksoy: 20 bine yakın fotoğraf çektim aslında. 10 bin civarında fotoğraf kullandım çalışmamda. Saniye bazında 8 bin civarında ama müziğe ve kurguya uyması açısından hızlandırdığım çok bölüm var. Bu yüzden montajda 10 bin olan fotoğraf sayısı çıktı olarak 8 bin oluyor (saniyede 30 kare). 3:37'de olan efekt lensle ilgili değil, After Effects'te yapılan bir zoom (bir nevi dijital zoom oluyor). Çok istedim ND filtre kullanmayı ama bulamadım, alamadım bir türlü. Dediğiniz gibi ND filtre ile gündüz çekimleri daha akıcı, daha güzel olacaktı, hareket akışı daha iyi görünecekti. ND filtre almadan sonraki çalışmalarıma geçmeyeceğim zaten.
Taylant Bey, rica ederim. Sonucta ortada guzel bir sonuc var; urun var.

Bu arada ND filtre ile ilgili bir fikrimi sizinle paylasmak istiyorum;
Profil bilginizde gordugum kadariyla Tamron SP AF 17-50mm f/2,8 XR Di II LD Aspherical [IF] lensi ve Canon EF 50mm f/1,8 II lensi kullaniyorsunuz.
Tamron'un filtre capi 67mm iken, Canon'un filtre capi 52mm.
Iki farkli ND filtre almayip, hatta ileriye yonelik bir ND filtre yatirimi yapmak icin:
Genelde genis diyaframli ve/veya Pro serisi (Canon'un "L" serisi gibi) lenslerde 77mm oldukca sik rastlanan bir filtre capi.
77mm'lik bir ND filtre alip, 67mm ve 52mm icin step-up ring kullanabilirsiniz. Bunun bir dezavantaji, parasoley kullanimina engel olmasi.
Ancak boylece 77mm'lik filtre ile ileride alma / edinme / yukseltme (upgrade) ihtimaliniz olan ekipmaniniz icin de esneklik saglamis olabilirsiniz.
Bilginize.

Selamlar.