Alıntı hilmiakdag Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Burada işin içine bir çok değişken giriyor malesef, ama bunlar da işin gerçekleri:
Bütçe olarak dediğin Vatan teknosa vb. yerlerdeki fiyatlara göre mi yaptın araştırmayı? Yoksa hayyam tarzı yerlerden mi? Çünkü arada neredeyse uçurum var.
Amacın makinayı alıp dağ bayır dolaşmak ve doğa yürüyüşü gezilere katılmak mı? Yoksa evde kafede arkadaşlarınla birlikte doğum günü tarzı etkinliklerde fotoğraf çekmek mi?
İleride bu iş için daha profosyonel ekipman alıp yola devam mı etmek istiyorsun yoksa bana yeterli deyip 3-4 yıl kullanırım mı dersin?
Sadece body yetmeyecek ve ilerleyen 1-2 ay içerisinde tripod, zoom lens vb ekipmanlar da eklemen gerekebilecek kullanım alanlarına göre.
Mesela son olarak lafı fazla uzatmadan şunu belirteyim eğer ki makina her zaman yanımda olsun her daim fotoğraf çekerim hafif bir makinam olsun dersen 60D gibi yarı pro bir gövde değil 550D gibi görece daha hafif ve küçük bir body almanı tavsiye ederim çünkü taşıma gerçekten sıkıntılar yaşatabiliyor.

Ayrıca sormak istediğin bir şey olursa kesinlikle sor ki kafan sonuna kadar karışsın ve doğru ekipmanı bulabilesin
Bütçeyi hayyam tarzı yerlere göre hesapladım. body + 18-135mm lens şeklinde. Sık sık şehir dışına çıkıyorum ve gittiğim yerlerde fotoğraf çekmek istiyorum, ağırlıklı olarak dağ bayır demesek de tatillerde, gezilerde çekim yapmak bu sorunuzun cevabı olabilir. İleride bu iş için daha profosyonel ekipman almak isterim , bana yeter diyip duracağımı hiç sanmıyorum. Ağırlığın sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum çünkü her gün yanımda olamayacak. Bir amatör için 60d gibi yarı profosyonel bir makinaya adapte olabilmek , hakkını verebilmek çok zaman alacak bir süreç midir?