IPS monitör olarak benim çok araştırdığım monitör halen daha kullanma fırsatını elime geçiremedim.(Ps3 içinde alacağım monitörden bir tanesi)
Ultra Sharp u2410 Dell bakabilirsiniz.
Render işlemleri için laptop olarak workstation'lara yönebilirsiniz.
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Imac için kaygılarım vardı ve bu başlıkta sizlerden aldığım yanıtlarla bu bilgisayarı almaktan kesin olarak vaz geçtim.
Bir süre daha Sony Vaio laptopumu kullanacağım devamında ise yüksek çözünürlüklü iyi bir monitöre sahip bir masa üstü pc alacağım.
Durum böyle görünüyor.
İNTERNETİME DOKUNMA!
bicok sorunuza cevap verilmiş aslinda benim sorularimada cevaqp olmus ,bende Apple dusunuyordum ama sanki gerek yok gibi gelen cevaplardan..
1-apple in ekran karti + ekran teknolojisi eskilerde cok iyiydi, ve cok canli renk ve detayli goruntu eger grafik agirlikli calisacaksak iyi gozukuyordu ancak gunumuzde PC lerde oldukca iyi galiba,ama ben alisveris merkezleirnde demolarda hala degil imac ,eski G5 lerin bile goruntu performansini PC lerde goremiyorum (ancak cok iddali bir PC yi deneyemedim hala,o sebeple PC lere net bi sey soyliyemiyorum diger arkadaslar gibi) ; grafik kullaniyosaniz uzun bir sure sonra gozler dogasi geregi detaylarda yorulur ve cok canli ve keskin detayli monitorler avantajli olur diye dusunuyorum hala.
2-IPS ekran bence onemli; cunku daha genis bir acidan ayni renk ve kontrasti aliyorsunuz boylece farkina varmadan yapacaginiz pozisyon degisimi fotografda duzenlemeleri daha az etkileyecektir.
3- Vaio ekran kalitesi bence PC ile İmac arasi bir yerde.. hic olmazsa vaio almak lazim ,bende sirketin laptop u lenova ve kendi sahsi vaio m var, arada ciddi bir fark var.
4- Apple da ,sadece windows uyumlu programlari kullanmak icin MacOS virtualbox yada Oracle VM Virtualbox virtual client kurulup bunlan istediginiz OS yi kullanabileceginiz icin Mac OS yada Mac OS X icinden, windows kullanabilirsiniz sanirim.
Konu xramm tarafından (16.September.2012 Saat 20:33 ) değiştirilmiştir.
SONY NEX 3N + Manfrotto 7301YB M-Y + CULLMANN NANOMAX 200T / CB5.1 Ball Head
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Vaio masa üstü pc bulamadım internette?
Hep laptop için sonuçlar çıkıyor,
neden anlamadım...
Düzenleme: Evet buldum, laptopta çok memnun kaldığım sony masa üstünde de tercihim olacak gibi ;
Sony Vaio Desktop Masaüstü Bilgisayar Fiyatları Markaların En Ucuz Taksitli Kampanyaları Fırsat Modelleri Kampanyalı Kompakt Desktop Pc Satışı
Konu Ahmet Yeşil tarafından (16.September.2012 Saat 20:59 ) değiştirilmiştir.
İNTERNETİME DOKUNMA!
linkteki imac i 2540 tl ye aldım vatandan. %25 indirim vardı ben aldığımda. yorum yapanlar genelde kesinlikle alma demişler ama ne için kullanacağınızı bile sormamışlar. ben de benim aldığım fiyattan denk getirebilirseniz kesinlikle kaçırmayın derim. hangi programları kullanacağınızı ne amaçla alacağınızı sormadan.
Mehmet Bey, ben zaten konuyu açtığımda fotoğraf ve grafik-tasarım adına almayı düşündüğümü belirtmiştim.
Arkadaşlarım da bu doğrultuda öneride bulunmuşlardı.
Sanırım gözünüzden kaçmış olmalı.
Teşekkür ederim ilginize...
İNTERNETİME DOKUNMA!
2008'den beri mac kullanıcısıyım.
Ama işim gereğide pc kullanıyorum iş yerinde.
Kısa ve net olarak şu andaki fiyat-performans verileri göz önünde bulundurularak, iyi bir pc tercih edin derim.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
fotoğraf için alıyorsanız biçilmiş kaftan. 20 yıldır bilgisayar kullanan dos tan tutunda son seri windows işletim sistemlerine kadar hepsini kullanmış biri olarak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. şu an aklıma gelen eksiler şunlar.
-oyun oynayamazsınız. (genelde firmalar mac için oyun çıkarmıyor çünkü. doğrudan mac le alakalı bir durum değil yani)
-bazı programları kuramazsınız (okey tavla vs.)
-biraz pahalı (samsung galaksi sIII ve muadili telefonların pardon bilgisayarların 1500 lira olduğunu düşünürsek bunun da yakın bi fiyatla satılması lazım)
-mac hakkında gerçekten yeterli bilgiye ulaşacağınız kaynak sayısı çok az. (bizim gibi kullanıcılar yerine daha yetkin, konu hakkında uzman kişilere danışmanızı öneririm)
Apple bilgisayar sahibi ve kesinlikle Apple sempatizanı değilim. Hatta bir kapitalizm devi olduğu için biraz kılım. Ama aynı PC konfigürasyonunda hem Windows hem de MacOS X kullanıyorum (Hackintosh). Bu yüzden kıyaslama yapabilirim. Aslında Mac'in tek artı yanı işletim sistemi. Bu da herşey demek oluyor aslında. MacOSX görsel olarak Windows'a çok benzese de, mimari olarak tamamen farklı bir sistem. Daha az özellik sunuyor belki ama bu yüzden çok daha basit ve sorunsuz. Zira ne kadar az teşkilat, o kadar az müşkilat. Donanımınızı (ekran kartı, işlemci ve ramler) çok daha verimli kullanıyor ve stabil çalışma konusunda çok daha başarılı. Şöyle ki:
MacOS'da aynı anda 20 yazılım çalıştırabilir ve performans kaybı hissetmeyebilirsiniz. Çünkü her yazılım kendinden sorumlu ve diğerinin çalışmasını etkilemiyor. Eğer bir yazılım açıksa ama kullanmıyorsanız aşağıda bekliyor ve hiç bir RAM/CPU harcamıyor (ya da ben hissetmiyorum). Ayrıca bir yazılım kitlenirse sadece o kitleniyor. Force Quit seçeneği ile sadece o yazılımı kapatıp tekrar açabiliyorsunuz. Ancak ve ancak Finder'ı (iskelet yazılım) kitlemeyi başarıranız bilgisayarı resetlemek gerekiyor ki 2 senede sadece 3 defa başıma gelmiştir.
Program eklemek veya kaldırmak çok basit. "Registry" denilen bir hadise olmadığı için kaldırdığınız program sistemde hiç bir iz bırakmıyor. Programı eklemek için ikonu Applications klasörüne kopyalıyorsunuz, kaldırmak için ise sadece ikonu siliyorsunuz. Çünkü program için gerekli olan herşey o ikon görüntüsündeki paket dosyada. Sisteme başka birşey yüklemiyor (çoğu zaman). Harddiskinizi tamamen yazılımla dolduranız dahi performans kaybınız olmuyor (gerçi denemedim ama zaten günümüz hardisk boyutlarında bunu başarmak zor).
Printer, tarayıcı, ekran kartı vs gibi donanımlar otomatik çalışıyor. Windows'da çoğu zaman sürücü yüklemek zorundasınız. Özellikle ağ yazıcısı kullanananlar ne demek istediğimi bilirler. MacOSX ağınızdaki herhangi bir yazıcıyı şak diye görüyor. Aynı yazıcıyı, aynı ağ üzerinde Windows kullanan bir laptopa tanıtabilmem için yazılım yüklemem gerekiyor.
MacOS X, Windows 7'den çok daha ucuz. Genelde yan yazılımlarda da durum aynı. Örneğin "Office for Mac" 50 dolar sanırım. Ama işletmem için Office'in Windows versiyonuna 250 TL gibi bir şey vermiştim. Ayrıca MacOS versiyonu çok daha basit ve kullanışlı. Her iki platformda Word, Excel ve Outlook kullanıyorum ve MacOS versiyonları hız ve çalışma rahatlığı olarak çok daha iyi. Arayüzleri kıyaslanamayacak kadar daha kullanışlı. Özellikle Outlook 2010 Windows'da kendinden nefret ettirecek kadar zor ve yavaşken MacOS'da çok daha kullanışlı ve zevkli. Ayrıca Apple'ın kendi paketi olan iWork da var ama pek kullanmadım. Daha yaygın olan Office varken gerek kalmıyor.
Küçük ve kullanışlı yazılım seçenekleri hem daha fazla hem de çok daha ucuz. App Store sayesinde rekabet var ve dileyen herkes yazılım geliştirip App Store'da paylaşabiliyor. Hatta bazen bedava olabiliyor. Tıpkı iPhone'da olan "iTunes Store" mantığı ile çalışıyor. Crack program tabii ki de kullanmamalısınız ama bir bilgi olarak vereyim: crack hadisesi Windows'tan daha basit ve yaygın. Ama yasadışı, o yüzden sakın ha!. Ama zaten genelde küçük yazılımlar çok daha ucuz oluyor ve crackle uğraşacağınıza parasını verip alıyorsunuz.
İnternete bağlı bir Windows'u antivirüs olmadan 1 saat bile kullanamazsınız (ya da en azından kullanmamalısınız). En basit antivisrüs birle 40-50 dolar. Ama MacOS'u senelerce korumasız halde kullanabilir ve tek bir virüs görmeyebilirsiniz. Ben 2 sene içinde tek bir virüs olayı görmedim ve duymadım.
Sisteminiz çökerse (ki MacOS da çökebilir) tekrar geri yüklemeniz 30 dakikanızı alıyor. Eğer "Time Machine" gibi bir backup yazılımı kullanıyorsanız (ki MacOS'un içinde standart var) yüklü programlarınızdan adres defterinize kadar herşey geri yükleniyor. Bunu sözde Windows da yapıyor ama ben Windows kullandığım zaman bir kere bile sorunsuz bir geri yükleme yapmadım. Registry yüzünden mutlaka aksayan birşeyler oldu. Belki Windows 7 bu konuda başarılıdır ama MacOS'da acemilik zamanında 4 kere sistem çökerttim, tek bir veri ya da kişiselleştirilmiş özellik kaybetmedim. Ayrıca bu çökmeler Apple değil de Hackintosh kullandığım için oldu.
Orijinal Apple olsun, hackintosh olsun MacOSX'unuzun içinde aynı anda Windows çalıştırabiliyorsunuz ve MacOS zere kadar zorlanmıyor. Ayrıca bilgisayarınızı sadece Windows modunda da açabiliyorsunuz (bu da sadece hackintosh için değil, Apple bilgisayarlar için de geçerli sanıyorum).
Ben Mac'e 2010'da geçtim ve bir daha arkama bakmadım. Geçiş dönemi sıkıntısı ise beklediğimden çok daha az oldu çünkü MacOS çok daha mantıklı bir işletim sistemi. Bilmediğiniz bir şeyin yeri herhalde şuradadır diyorsunuz ve gerçekten orada çıkıyor. Ayrıca Windows gibi sizi gereksiz seçeneklere boğmuyor. Herşey çok basit ve hemen alışıyorsunuz. Ama dezavantajları da var. Windows kadar kapsamlı değil. Özellikle Finder (Windows Explorer'in MacOS karşılığı) seçenekleri çok zayıf. Dosyaları arşivlerken ya da bir yerden bir yere taşırken yorabiliyor. Ama Finder için pek çok alternatif var. Ben hiçbirini denemedim çünkü artık alıştım.
MacOS kullanmak için Apple almak zorunda değilsiniz. Benim yaptığım gibi uygun bir PC konfigürasyonuna "yasal olarak" MacOSX yükleyebilirsiniz. MacOS'u parasıyla alırsanız kesinlikle legal bir yöntem. Ama meşakatli bir iş ve bazı donanımlar sorunlu yada eksik özellikte çalışabiliyor. Çünkü Apple sadece Apple marka bilgisayarlar için yazılım üretiyor ve destek sağlıyor. Ayrıca tam stabil bir Hackintosh kurmuşken, yeni bir MacOS güncellemesi tüm sistemi bozabiliyor. Böyle bir durumda tekrar ince ayarlar yapmanız yada tekrar kurmanız gerekiyor. Eğer "nerd" iseniz denemeye değer. Yoksa değmez.
Bundan sonra bir bilgisayar alırsam muhtemelen hackintosh kurmak yerine gider Apple alırım. Ama Apple almasam bile kullancağım sistem kesinlikle MacOS olacaktır.
EDIT: O kadar uzun yazmışım ki ben bile görünce OHA! dedim. Kusura bakmayın.
Konu kench tarafından (16.September.2012 Saat 22:48 ) değiştirilmiştir.
"Biz, kendisini inceleyen Evren'iz. Burada olma nedenimiz bu."
- Carl Sagan
Anakart
ASUS P8Z77-V Z77 LGA1155 DDR3-2400_____________$237+42.66 =280
İşlemci
INTEL Core i5-2500K 3.30 GHz LGA1155_____________$232+41.76 = 274
Ekran Kartı
ZOTAC GeForce GTX 560 2 GB GDDR5 256 Bit_________$222+40 = 262
RAM
CORSAIR Vengeance 2x4GB DDR3-1600MHz CL9_______$53+9,5 = 63
SSD & HDD
CORSAIR Force 3 Serisi 180GB Sata 3 SSD____________$164+29,52 = 194
WESTERN DIGITAL AV-GP 3.5" 2TB SATA_____________$124+22,32 = 146
Ekran
DELL UltraSharp U2412M 24" 1920x1200 8ms Pivot IPS LED_$ 323+58 = 381
__________________________________________________ _______= $1600
+ Microsoft Windows 7 Professional 64 Bit $175
+ psu ve kasa $200
APPLE Z0H6Q iMac i5 2.5 GHz 4GB 500GB HD6750M 21.5" Snow Leopard Mac OS X = $1500+270 = 1770
Fiyatları www.eksenbilgisayar.com adresinden aldım.
Merak ettiğimden yaklaşık aynı fiyata mac ile pc sistem karşılaştırdım. OEM sistem şu anda biraz daha pahalı ama her kalem mac'den 2-3 gömlek üstte. Bu pc sisteminin peş peşe çalışan programlarla hardware yetersizliğinden dolayı kitleyebilecek durum ancak çok uç noktalarda olur.
Benim gördüğüm ve duyduğum tasarım, fotoğraf, video vb. konularda mac'lerin çok iyi olduğu. Bu fark nedir, örnek olarak topladığım sistemde yapılamayan da mac'de yapılan nedir. Her iki sistemle de yapılabiliyorsa mac'in avantajı nerden gelmektedir? Bu konuda da sorulan benim merak ettiğimle aynı şey. Ya da bir mac sahibi olmadan bu farkı anlamak mümkün değil midir
Konu burakozugurlu tarafından (17.September.2012 Saat 12:25 ) değiştirilmiştir.
Bir önceki mesajda olayın sırrının donanımda değil, MacOS işletim sisteminde olduğunu anlatan kısa bir "destan" yazmıştım ama fiyat toplamakla uğraşırken okumaya zaman bulamadınız herhalde. GErçi görünce benim bile okuyasım gelmiyo. Abartmışım.
Topladığınız sistemde Windows yerine MacOS çalıştırırsanız (ki mümkün) aynı donanımda nasıl bir fark yarattığını görürsünüz.
Fotoğraf ve grafik dünyasının ezelden beri Mac kullanmasının sebebi kaligrafi merakısı Steve Jobs'un Mac'i yaratırken tasarımcıları hedef alması var. O zamanlar matbaa ve basım işlerini sadece bilgisayarda halletmek çok olası değildi. Ama Steve Jobs tüm basım işlerini yapabilen, bir sürü font ile çalışabilen, misampaj yapabilen, diaları filmler üzerine yerleştirmek yerine dijital ortamda taranmış fotoğrafları kullanabilen bir bilgisayar yarattı. O günden 90'ların sonuna kadar Apple'ın ana hedef kitlesi hep tasarımcılar oldu. Ama 2000'lerde strateji değiştirerek hedef kitlesini spesifik bir alandan genele yaydı.
"Biz, kendisini inceleyen Evren'iz. Burada olma nedenimiz bu."
- Carl Sagan
Bahsi geçtiği küçük bir not düşeyim: Düşük tepki süresi gerektiren işlemlerde (ps3 de oyun oynamak vs gibi) IPS paneller sıkıntılı olabilir. İşin fiziksel kısmını göz önünde bulundurursak IPS panellerde likid kristal yapı TN panellerdeki gibi 90 derecelik hareketler yerine daha yüksek açı değerlerinde dönüşler yaptığı için daha yavaş kalacaktır. Tn panellerde 5ms, 3ms gibi tepki sürelerine ulaşmak rahat olmasına rağmen IPS panellerde 8ms, 10ms seviyelerine inmek bile uretim sırasında sıkıntılı olmaktadır. Piyasayı uzunca bir süredir incelememiş olmakla beraber , bahsettiğim nedenden ötürü düşük tepki süresi sağlayan IPS monitör bulamaya bilirsiniz (varsa bile uygun fiyatlarda olacağını tahmin etmiyorum.)
O da açık aslında. PC parçalarının herbirini başka bir şirket yapar. Pazar çok büyük, sürüm çok fazla, rekabet çok kızgın, imaj ve marka kaygısı sıfır. Fiyatlar ondan düşük.
İşin Apple tarafında ise tekel var. Marka imajı var. Yani Apple sadece bilgisayar değil, imaj da satıyor. Herkese satmak gibi bir kaygısı yok. Az satıyor ve fiyatını yüksek tutuyor. Ama önceden böyle değildi. Gene pahalıydılar, ama o zaman teknolojisini kendisi yapardı. Apple işlemcileri ise Intel Pentium'lara göre bariz şekilde üstündü. Ama artık sadece ana kartını üretiyor, üzerine Intel işlemci koyuyor, güzelce ambalajlayıp satıyor. Ama ürünlerinden kalite akıyor o ayrı. Bir MacPro kasasının içine bakarsanız detaylara verilen önemi görürsünüz.
Microsoft ise her yeni Windows sürümünün bir öncekini aratması sebebiyle Apple'ın ekmeğine yağ sürmeye devam ediyor. Apple'ın en güçlü silahı MacOS X. Alternatifi çıkmadıkça Apple pahalı ürünler satmaya devam eder.
Bu 50 liralık kotun Armani'de 500 lira olması gibi bişey.
Konu kench tarafından (17.September.2012 Saat 02:29 ) değiştirilmiştir.
"Biz, kendisini inceleyen Evren'iz. Burada olma nedenimiz bu."
- Carl Sagan
aslında mac'in çok hızlı olduğu söylenemez... çok stabil olduğu da söylenemez...
ben yıllardan beri bütün montaj ve render işlerimi PC'de yapıyorum... mac mümkün olduğu kadar kullanmamaya çalışıyorum
çünkü bir noktadan sonra çakılıyorsunuz, plugin eksiklikleri bazı programların çalışmaması vesair derken adamı bıktırıyor!
mac'e verilecek parayla kral gibi makina toplanır üstelik mac'den çok daha hızlı çalıştığı da çok rahat ispatlanır: )
ben de yakında yeni montaj bilgisayarıma kavuşacağım ve her zamanki gibi PC olacak.
zaten sorun da MacOS olması sistemin!
bir çok programın çalışmamasının tek sebebi zaten işletim sistemi...
Merhaba.
Hala almadıysanız ve çok da aceleniz yoksa iMac güncellemesini beklemenizi öneriyorum.
Keza söylentiler arasında yeni iMac'lerin standart SSD ve arttırılmış ekran kartı performansıyla sunulacağı da var.
2011 i5 27" 3.1ghz iMac kullanıyorum, fotoğraf ve video editlerinde 1 kez dahi sıkıntıya düştüğümü görmedim.
Durup dururken kapanma zaten yok.
Ancak PC öneren arkadaşların da önerileri oldukça mantıklı. Özellikle f/p konusunda.
21.5"'lik halihazırdaki taban model dahi işinizi rahatlıkla görür.
Tercihiniz şimdiden hayırlı olsun.
Video düzenlemeleri olacaksa hız bakımından nvidia quadro ati firepro bakabilirsiniz.
Merhaba ,
Ben yaklaşık 2 yıldır 27 inç lik IMac kullanıyorum. En az 2-3 ay sıkıntı yaşadım.İşletim sistemleri çok farklı.Windows dan sonra alışması biraz zaman alıyor.
Bu gün geldiğim noktada ise çok memnunum.ilk aldığımda sadece ram ilavesi yaptım.4Gb ram ile gelmişti kendim Gold bilgisayardan ilave ram ler alarak 12 Gb a çıkardım.
Genel olarak baktığımda işletme maliyetleri Windows dan çok daha düşük.Windows da en az her sene ya ram arttırırsın ya ekran kartı değiştirirsin ,olmaz ana kart değiştirirsin v.s.
Bir türlü istediğin performansı alamazsın.Şu an en az 3 yıl daha sorun yaşamadan çok rahat kullanabileceğimi düşünüyorum.
Eğer en son OSX işletim sistemi yüklü bir bilgisayar almazsanız çalıştırdığınız programlarla ilgili de pek sıkıntı yaşamazsınız.EOS Utilty kullanabilmek için 3-4 ay bekledim.Çıkar çıkmaz 10,7 işletim sistemine geçmiştim.
Canon EOS Utilty anca 3-4 ay sonra uyumlu hale geldi.
Windows da alıştığınız bir çok programı mac lerde bulamazsınız.Ama biraz araştırınca çok daha iyi muadillerine ulaşabiliyorsunuz.
Ayrıca lisanslı ürün konusu da Windows dan farksız.
Ben sadece kendi fikirlerimi belirttim.Size kolay gelsin.
apple bilgisayarlara sadece monitor boyutu yada goruntu kalitesi olarak bakmamak lazim 2 yildir macbook pro 15" (i7 guadro , high-res ekran ,8gb 1333mhz ram ,ssd YOK) kullaniyorum yazilim kisitliligi sorunu hic yasamadim diyebilirim ,sadece visual studio ve SQL icin windows u aciyorum, bu arada iki isletim sistemi ayni makina uzerinde bootcamp sayesinde intel islemcili mac lere windows isletim sistemi kurulabiliyor hic bir donanim uyusmazligi yasamadan hemde. inanilmaz bir fotograf, video, grafik ve muzik isleme yazilim cesitligi var ve bu programlar ile is yapmak cok eglenceli windowsta bu durum biraz kisitli .
grafik islemlerde windows a gore kat kat ustun ve bu bilgisayariniz ilk aldiginiz gun nasilsa yillar sonrada ayni bunu windows7 icin soylemek zor makinaniz nekadar iyi olursa olsun sisiyor iste zaman gectikce , macos ta 2 yil gecmesine ragmen bu hissi hic yasamadim.
windows tan macos e gecmek hic zor degil basta cok endiseliydim daha once hic mac kullanmamistim o yuzden windows 7 yi de kurdum makinaya zaman gectikce windows 7 ihtiyacim cok azaldi sadece zorunlu durumlarda aciyorum.
fotograf yazilimlari icin siddetle tavsiye ederim dedigim gibi macos ile yapmak daha kolay ve eglenceli