Şimdi fotoğrafları bir gördüm de; gözlerim beni yanıltmıyorsa (veya dediğin gibi küçük olduğu için tam belli olmuyor) çok açık değil problem olup olmadığı. 2 şer cm aralıklarla piller koyabilirsen bowling labutları dizer gibi daha kolay görebilirsin sorun olup olmadığını. Bir arkasındaki labuta netlenmişken en öndekinin daha net olduğunu görürsen anlarsın ki sorunun kesin.
Çünkü şöyle bir şey var; 1.8 f değerinde zaten elindeki lens oldukça soft sonuç verir. Lensin en keskin olduğu f değeri olan 5.6 'ya göre yaklaşık yüzde 20 bir keskinlik farkından bahsediyorum. Sorununuz olduğundan emin olduktan sonra iyi bir yere götürüp gösterin lensi; emin değilim çözebileceklerinden malesef ama.
sonradan edit: şimdi tekrar baktım da, sanki exlusive yazısı olması gerekenden daha da flu gibi 1.8'de. yani bu kadar soft olmamalı diye düşünüyorum bu f değerinde bile. Yani front focus malesef kesin gibi görünüyor. Yine de dediğim gibi bir test yapmanızda fayda görüyorum.