"FF makinalara semer dolusu paralar ödeniyor. Bir takım özellikleriyle bir parça öne çıkacaklar ama o kadar. " Bu cümlemi biraz dikkatli okumanızı isterdim.
FF makina ile profesyonel işler çıkartılır. Croplu ile de çıkartılır. Lens soran arkadaşım amatör, işi zor iken işini kolaylaştıracak lens tavsiyesi onun iyi fotoğraf çekmesi için yardımcı unsurlardan biri olacaktır. Portre çekeceğim diye konuyu başlatmış, olay konser fotoğrafına gelmiş. FF ve crop lu makinanın ne olduğu biliniyor, artısı eksisi ilk cümlemde var. Ben FF leri inkar etmiyrum bu ancak cahillik olur, ısrarla FF böyledir diye belirtildiği için ben de nasıldır? Neyi vardır, neyi yoktur, ne kadar farkı vardır diye sorduğumda cevap beklemiyorum, cevap bekleseydim eğer, cevap yazan arkadaşlarımızın açık açık şu kadar farkı vardır ve olmazsa olmazları şunlardır diye belirtmelerini isterdim. FF in yanında 7D, 60D küçümseniyorsa o iş başka, ona ben bir şey diyemem...Şaşırıp bakarım...
Tunapala, hocam niye kusura bakalım, biz fotoğrafa gönül verdik, herkes düşündüğünü yazacak, doğru yanlış ortaya çıkacak değil mi?
Selamlar, iyi fotoğraflar.