Alıntı yuceldeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Diyelim ki bir şova gittiniz, muhakkak ki ışıklandırma olacaktır. Enstanteneyi 1/500 ve üzerinde tutarsanız ve ilgili çekim modunu kullanırsanız neden çekemeyesiniz?
Arkadaşlar, crop faktörü "öcü" değildir. Firmalar crop lu makinaları üretirken beceriksizliklerini mi ortaya koyuyorlar? Neden milyonlarca kere cropluları üretiyorlar? 1*6 * 70 gibi bir değerde/ açıda portre çekilmez mi? Ne farkı var? Ne olumsuzluğu var? Hele ki fotoğrafı bir L serisi ile çekerseniz...FF makinalara semer dolusu paralar ödeniyor. Bir takım özellikleriyle bir parça öne çıkacaklar ama o kadar. Sonuçta fotoğrafı çeken fotoğrafçıdır, crop ve sensörün büyüklüğü değil...İki adım öne veya geriye gidersiniz, böylece sorun dediğiniz kısmın sorun olmadığını görebilirsiniz...Selamlar.
Anlatmak istediğini ben anlamış olsam da yanlış ifade ettiğini düşünüyorum, çünkü bu mantıkla gidersek iyi makineye gerek yok önemli olan fotoğrafçı muhabbeti açılır. Firmalar eğer tüm kesimlere hitap etmek istiyorsa elbette her segmentten makine üretmek zorundadır ve croplu makine de FF makineden daha alt seviyedir daha "kalitesizdir". Diyeceksiniz ki kuş fotoğrafçıları, spor fotoğrafçıları croplu kullanıyor onlar kalitesiz mi çekiyor. Tabiki de hayır onların ki özel bir durum ve çok da mantıklı bir seçim yaparak croplu makine kullanıyorlar çünkü 1.6x avantajları var. O yakınlaştırmayı sağlayan bir lens alana kadar artan parayla taş gibi tripod alıyor mesela. Ama "genel" konuşursak Fotoğrafçı>>FF>Crop.