CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123
Toplam 43 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 43 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree30Likes

Konu: Bozulan HDD ve giden 2Tb veri için kurtarma merkezi tavsiyesi.

  1. #41
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Özkan Aybay
    Makina:
    60D
    Üyelik tarihi
    01.March.2015
    Nereden
    Bursa
    Mesajlar
    50

    Standart

    Alıntı ozsir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    psu nedir? ben yıllarca ups diye sattım. hard disk kafaları optik değil manyetiktir. akım koruma prizleri adı üstünde fazla akımı korur. o koruyuncaya kadar olan olmuştur. elektrik kaçağı kaynaklı zaten iş görmez. görene kadar iş içten geçer. kaçak akım rölesi yıllardır mecburi. her hangi bir kaçak olsa 30ma de atıyor.yada seçilen değer dairelerde 20-30 içerde panoda 50ma. süper bir icat. en doğru şey temiz topraklı tesisattır. gevşek olmayan prizlerdir.

    gelelim hard disk neden arızalanır. genelde çalışmaz iken kargoda zor arızlanır. çünkü kafalar park halindedir. çalışır ve hareket halinde ani darbelerde ve güç gidiş geliş ve dalgalanmalarında ya board yanar ya da kafalar plaklara sürter. gel gelellim laptoplarda kucakta dik eğik vs her türlü yıllarca gider. bide ciddi şans faktörü vardır. garantiye yıllarca en fazla gönderdiğim şey hard disktir. zaten ilk takarken sesini dinler motor ivmelenmesinde bir anormallik var mı? kafa sürtüyormu yazarken okurken sesini dinlerdik. ses yapan kafa yada sürekli ivmelenen motor gidici demektir. yada tik tik ses varsa hemen yedek alınır. ha bir de lanet teknolojidir. ki bence gereksiz. katı bir yüzeyi 7200 rpm de döndür sonra kafayı mm nin bilmem kaçı kadar yaklaştır bilgi oku yaz. mekaniğin dibidir. aynı 100 seneyi aşkındır içten yanmalı motorlarda mekaniğini öttürmeleri gibi. bence gereksiz zorlama yırtılma bir teknoloji. ha hç bir şey yokken şak diye de bozulabilir. yıllarca çalışabilirde. teorik olarak ssd hard disk yani flash disk teknolojisi kısaca rom teknolojisi hareketsiz parçalardan darbe ısı vs den daha az etkilendiği için daha güvenli gözükür. işin aslı sadece arıza için değil. deprem yangın hırsızlık vs için birden çok yedek ve ayrı yerlerde olmalı. banka sörvırları çoklu yedekli ve farklı illerde yedeklenir. hatta bazen yurt dışı. neyse çok kafa yormaya gerek yok. yedek konusu şudur. alırsın 2 hard disk. bilgilerin ne sıklıkla güncelleniyorsave kaç günlük kaybetmeyi göze alıyorsan atıyorum günde haftada ayda yada 6 ayda bir yedek alırsın. bir diski kasanda. bir diski evinde muhafaza edersin. bir metal kutu alır içinede sünger mümkünse yanmayan elyaf vs koyar içinde saklarsın. işyerin ve evin sigortalı olur. ama hiç bir sigorta deprem yangın hırsızlıktan sonra yedeklerini geri getiremez. yada saldım çayıra mevlam kayıra der hiç bir yedek almaz stressiz hayata devam edersiniz. olunca bişey de vadesi geldi, kaza, kader der sineye çekersiniz. sürçü lisan etiysek affola....
    Üzerinden baya zaman geçmiş arkadaşlar da gündelik hayatta kullanımını açıklamışlar.

    Kullanım açısından doğru olduğunu söyleyebiliriz fakat tam olarak anlamı böyle değil.

    PSU = Power Switching Unit ingilizce kelimelerinin baş harflerinden kısaltılmıştır. Gelen elektriği farklı voltaja(voltajlara) çeviren ünite, aygıt anlamına sahiptir. Bildiğiniz gibi kasa içerisinde farklı voltajla çalışan parçalar bulunmaktadır.

    USP ise = Uninterruptible Power Supply kesintisiz güç sağlayıcısı yani bildiğimiz anlamda Kesintisiz Güç Kaynağı kelimelerinin baş harfleri ile kısaltmasıdır.

    UPS bir "Power Supply" dır ama "PSU" değildir.

    Sevgiler, saygılar...











  2. #42
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    muharrem saraç
    Makina:
    canon
    Üyelik tarihi
    02.October.2019
    Nereden
    ankara
    Mesajlar
    10

    Standart veri kurtarma

    Veri Kurtarma Merkezi 0312 431 01 44

    Veri Kurtarma Merkezi

    Açıklama: Veri kurtarma merkezi olarak veri depoladığınız tüm cihazlardan bilgilerinizi kurtarabiliyoruz. Bozulmuş, düşmüş, bilgisayarların görmediği, sildiğiniz, formatladığınız disklerden verilerinizi alabiliyoruz. Veri kurtarma merkezi olarak Server, Nas cihazı gibi kurum ve büyük işletmelerin kullanmış olduğu raid sistemlerde oluşabilecek disk sorunlarda cihaz hiç oynanmamış ise yüksek oranda başarı sağlıyoruz. İşlemlerinizi laboratuvar ortamında özel cihazlar kullanarak yapıyoruz. %100 veri güvenliği ile %99 başarı sağlıyoruz. Ücretsiz analiz yaparak teklifimizi sunuyoruz. Fiyatlandırma yapılacak işlemlere göre değişkenlik gösterdiği için analiz sonrası net olarak size bilgi verilmektedir. Türkiye'nin her yerinden bize ulaşabilirsiniz.

    veri kurtarma merkezi, data kurtarma merkezi,veri kurtarma, silinmiş veri kurtarma, formattan veri kurtarma, cep telefonu veri veri kurtarma,
    İstanbul veri kurtarma, izmir veri kurtarma, ankara veri kurtarma, bursa veri kurtarma,
    Antalya veri kurtarma, Trabzon veri kurtarma


    Yetkili Adı:Muharrem Saraç

    Adres: Bayındır 1 Sokak 22\8 Kızılay Ankara

    Telefon: 0312 431 01 45
    Fax: 0312 431 01 43










    fz6 likes this.

  3. #43
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    adem bakır
    Makina:
    canon
    Üyelik tarihi
    28.December.2019
    Nereden
    ankara
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1

    Standart

    ankarada bende arıyorum
    biber hapı











Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •