Nerden başlayacağımı bilemiyorum.. Öncelikle yazı için çok teşekkürler Sinan.. Yazıdaki bir çok şeyi bugün tecrübe ettim

Dün yapmış olduğum gezide çantamın askısı koptu ve omzumdan yere düştü.. Kaldırdım ve yoluma devam ettim. Eve geldiğimde ekipmanlarımı temizlemek için tek tek çıkardım ve Tamron 70-200 lensimde sıkıntı olduğunu farkettim. Düşmeden dolayı sıkışıklık vardı ve netleme halkası dönmüyordu.. Zoom halkasında çok hafif de olsa zorlanma vardı..

Sonra hemen diğer eşyaları da kontrol ettim ve başka zayiat yoktu çok şükür. Body'nin altında tripod bağlantı aparatı vardı belki de o engelledi ona bir şey olmasını..

Daha önce dokunmatik akıllı telefon olsun, havuza düşen kompakt makine olsun tamir etmiştim. Elimden gelir bu tarz şeyler. Derken lensi ya İstanbul'a bir ustaya gönderecektim ya da açıp ben tamir etmeye çalışacaktım. Lensi sökmeye başladım ufaktan ufaktan. Dağıtmam 3-4 saat sürdü. En sonunda düşmenin etkisiyle eğilen yere ulaştım. 3 krom tırnak vardı ve bi tanesi hasar görmüştü. Milimlik hasar bir hasar. Düzelteyim derlen diğerleri de eğildi.. O anda vazgeçtim zaten lensten. Artık çöptü. Kapatma kısmına geçtim ve o da 1 saat uğraştırdı. Derken kapatabildiğim kadar kapatıp arta kalan parçaları kutusuna koydum ve öylece attım kenara.. Çok sevdiğim ve her fırsatta dile getirdiğim Tammy artık hiç olmuştu.. Yazıyı okuyunca bugünkü maceramı izledim adeta Doğru yerler var ama bazen de denemek gerekiyor, denemeden olmuyor..

Siz siz olun lensi asla çantanıza koyarken filtre tarafı alta gelmesin, her zaman bayonet kısmı alta gelecek şekilde koyun...