CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    Makina:
    canon 40d
    Üyelik tarihi
    07.February.2012
    Nereden
    ist
    Mesajlar
    1

    Standart Canon 40d anakart seri no farklılığı

    Merhaba,

    Doğru bölümde olduğumu varsayarak...

    Yakın zamanda Canon 40D'm arızalandı. 3 senedir kullanıyorum ve sıfır almıştım, Hayyam'dan. Bu zamana kadar da herhangi bir problemi olmamıştı. Uzun konuşmalar, bekleyişler, cihazı alıp geri göndermeler filan derken en son bugün teslim aldım. Bu süreçte TR'deki servisler hakkında da bilgi sahibi olmuş oldum.
    Kafamı kurcalayan şeyler var, anlamadığım.

    1. Cihazın seri numarası ile anakartın seri numarasının farklı olduğu söylendi. Anakart değiştiği için çıktı bu ortaya. Bu nasıl olabiliyor? Yani kasadaki etiketle cihazın asıl seri numarası neden uyumsuz olabilir? Hayyam'dan aldığımız makinalar direkt Canon fabrika çıkışı değil mi?

    2. Cihazın hafıza kartına kaçmış olan bir toz yüzünden bozulduğu düşünüldü. Bu toz parçası sağ olsun kart yuvasındaki iki pini arkaya itmiş. Pinler de durmamış birbirlerine temas etmişler ve kısa devre. Bu kadar kolay bozulmuş olması ne ilginç. Ancak sanırım mantıklı, elektronik cihaz ne de olsa. Yalnız anlamadığım kısa devre yaptıysa nasıl oluyor da ben 2 poz çekiyorum err99 alıyorum, kart kapağını açıp kapatıyorum 2 poz err99 filan. Hiç çekemiyor olmam gerekmiyor muydu? Sonuç olarak anakart değiştirildi. Henüz kontrol etme fırsatım olmadı ancak elimde olan kartları bu makineye tekrar takmam ne kadar mantıklı sizce? Üçüncü soru da ikincinin içine girmiş oldu böylece.

    Teşekkürler şimdiden.











  • #2
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    Üyelik tarihi
    23.February.2010
    Mesajlar
    7

    Standart

    Merhaba
    1) Cihaz sıfır ise anakart no ile cihaz seri numarası uyuşması gerekir bunu Canon zoom browser'den daha önceden çekmiş olduğunuz fotoğraflara bakarak kontrol edebilirsiniz.

    2) Cihazın kart okuyucu yerine toz kaçıp pinleri itmesi bana mantıksız geldi şu linkteki fotoğrafa bakarsanız mantıksız olduğunu sizde görürsünüz.
    Canon EOS 40D damaged CF pin repair service
    3) Kısadevre yapan makine ya kendini açmaz yada anakart yanar. Error 99 hatası genellikle shutter veya mekanik arızalarda ortaya çıkar.











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •