sırf bir lensi methedildiği için alınmasının ben doğru olmadığnı düşünüyorum
sonuçta çekeceğiniz bir otomobil, 70-200 ile 70-300 arasında odak genişliği daha çok görüntü kalitesi kötüdür deyip 70-200 almak biraz akla mantığa uygun değil.
Zannedersem şu an elinizde zaten 70-300 IS USM var, bende de var ve ben son derece memnunum, keskinliği pan çekerken bile beni benden alıyor zaman zaman, plakalar çok çok net çıkıyor ki, bence önemli olan pan çekerken araç üstünde yazı varsa çok net bir şekilde okunmasıdır.
Eğer ben 300mm'de pan çekerken bu şekilde bir performans elde ediyor isem, ve pan işinde yeni olduğumu düşünürsek 70-300'ü elden çıkartıp, şu aralar 0 fiyatı 1900 lira olan 70-200 f4 is'i almak, akla mantığa pek de uygun gelmeyecektir bence.
Elinizdeki bulunanları bir süre kullanmaya bakın, eğer aralık yetmeyecek ise, yavaş yavaş dizmeye başlayın, seçtiğiniz lenslerden hiçbiri sizi pişman etmeyecektir diye düşünüyorum.
Ayrıca mümkün olduğunca simetrik aralıklar değil de kesişen aralıkları tercih edin,
35mm'i bir lensim gösteriyor zaten, öbürüne gerek yok demeyin anları kaçırmayın : )
Selametle