makinam o hale gelse kart en son takacağım şey olurdu![]()
makinam o hale gelse kart en son takacağım şey olurdu![]()
abi plastik malzemeyle yalıtılmış malzemeyi karşılaştırıyosunuz. selim abi tabiki en son şey olurda orda 1D seriside olsa duramaz yanişunu bilir şunu söylerim ben 7D den gayet memnunum video çeken arkadaş varsa 60D alsın tabiki itirazımız yokda 7D ye de laf atmayalım lütfen
![]()
"Ölüm hayatın doğal bir parçasıdır. Etrafından Güç'e dönüşenler olduğunda onlar için sevin. Tutma onlar için yas. Duyma onlara özlem. Bağlılık kıskançlığa yol açar. Gölgesidir hırsın bu. Kendini kaybetmekten korktuğun her şeyden vazgeçmek için eğit."
makine satın alırken antarktika şartlarını gözden geçirmekte fayda var arkadaşlar aman dikkat edin
60D daha hafif olması için magnezyum alaşımdan vazgeçilmiş. Alan arkadaşlar kağıt üstünde yazıldığı gibi olmadığını gayet tok bir yapısı ve duruşu olduğunu belirtiyorlar. Ek bilgi diye geçeyim istedim. Alınan makineleri yarıştırmaya gerek yok herkesin ihtiyacı farklı, zevki farklı, razı olma derecesi farklı vs....
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Sonuçta ff bi makina almadığımdan yatırımı lenslere yapıp 1-2 sene sonra ff ve magnezyum bi body ile devam etmek daha mantıklı geldi.Canon 60D ve 24-105mm lens siparişi verdim.En çok aklıma ellerim büyük olduğundan oturmaması endişelendiriyordu fakat bugün hiç beklemediğim bi yerde makinayı görme imkanım oldu.7D yi görmedim ama 60D için 50D den 2-3mm küçük olmasına rahmen ele daha iyi oturuyor gibi geldi.Dış kaplama olarakta tabiki 50D gibi değil ama xxxD serisinin plastiği gibide durmuyor.Sadece kuş fotoğrafı gibi yaban hayat fotoğrafçılığında,tozlu,ıslak yerlerde çalışmayanlar için 60D daha iyi bi seçenek gibi duruyor.
Arada 400usd fark var,o 400 ile hangi L lensi almayı kaç tane L lens almayı planlıyorsunuz ki,bin dolardan fazla koymusken tabı kı 7D alın derim ben. Kasa herseydır unutmayın,saglamlık,ele oturus,fotograf cekerken duyulan haz... 60D yı ıncelemedım ama 7D'nin gercekten tok bir kasası var. Ben dusunmeden 7D alırdım![]()
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
60D Aldık Hayırlısı Bakalım![]()
Gönül rahatlığıyla tepe tepe kullan arkadaşım, hiç de bir şey olmaz. Valla çok merak ediyorum 7D'nin izolasyonunu övüp 60D, 550D ile şunu yapamazsın bunu yapamazsın diyip de çamurun içine yatıp fotoğraf çekiyorlar mı...7D'lerinin üzerine toz konmasına izin vermiyorlardır, hatta o kadar üzerine titreyen insanlar "izolasyon, izolasyon çekomastik" diye dolaşırlar ama o zor şartlı ortamlara da adımlarını atmazlar.
Caddebostan sahilde yakaladığım birkaç kare var gün batımında..güneşli bir havada müthiş bir gün batımı vardı. Aniden hava kapamaya başladı derken yağmur vs.. bir baktım denizin kıyısında gökyüzü ikiye bölünmüş. sol taraf günlük güneşlik, sağ taraf kapkara fırtına bulutları ve güneş ışınları karanlık bulutları delip geçiyor. Şakır şakır yağmurun başlamasına rağmen 10-15 dk çekim yaptım. Bende sırılsıklam oldum, makinede. Ama kareler tahminimden bile iyi çıktılar. İstediğin lensi tak, taktın diye yakalayamazsın o kareleri. Şanslıydım ve 7d şansıma destek çıktı. Evet sonrasında gittim sildim ıslanan kamerayı. Kameramı seviyorum çünkü...Bozulunca da 2 gün sonra aynısından alacak paramda yok. 550d kullansam yemezdi, çekemezdim bu şartlardan dolayı. Asfaltta, 3 aşağı 5 yukarı her araba aynı işi görür ama arazide öyle olmuyor o işler...Açık havada, özellikle toz ve yağmur bazı şeyleri gerekli kılıyor.
Ama bence işin esas ruhu, her kamera güzeldir. Her kamera işe yarar. Olay makineye, lense değil, çeken adama bakar. Canon'da her adamın bütçe ve tarzına göre model üretmiştir. Tekrar arkadaşın lensi ve makinesi hayırlı olsun.
Aslında kamera'nın hakkından ziyade "fotoğraf" için çaba sarf etmeye çalışıyorum. Şartlara bağlı, bugün 7D ile dir bu, yarın 450d ile olur hiç fark etmez. Esas olan fotoğraf gerisi teferruat gibi geliyor. Eski fotoğrafçıların çalışmalarına bakıyorum, her şeyi anlatıyor zaten..iyi günler diliyorum.
Bende aynı şekilde düşünüyorum.Canon belli bi seviyenin üstündeki body ve lenslerde su yalıtımı var demesede ürünler dayanıklı oluyor.Bugün izlediğim bi videodada 24-105 te su yalıtımı olmamasına rahmen, üzerine bir bardak su döküp kuruyunca test ediyorlardı ve hiçbir sorun yoktu.Tabiki su yalıtımı olan lens ve bodyler kadar sağlam olmasada hergün yağmur ve zor koşullarda çalışmadıktan sonra arada kullanımlarda fazlasıyla dayanacaktır.
Bende 60D mi 7D mı dıye çok gidip geldim 60D de karar kıldım eb sonunda dış yapısı beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı elde gayet tok duruyor ağır v.s. dönen ekranı baya iş görücü aradaki fiyat farkını lense yatırıcam dıyorsanız ben size 60 yi tavsiye edebilirim ayrıca mükemmel bir lcd ekran kalitesi var..en azından ilk izlenimlerim gayet iyi..
60D 10-20 mm EX DC HSM - 17-50 mm 2.8 (non vc) - 50 mm 1.8 II - YN560 x 2 - RF602 (2+1) B+W 77mm ND 3.0 - CASELOGIC DCB309K - Cullmann Magnesit522 tripod
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Iki hafta once aldigim EOS 7D makinemi satiyorum nedeni 5D mark ii ye gecmek istemem makine sifirdan farksiz + lcd olsun sensor de olsun olu pixel felan yok Istanbul icinde elden uzun uzun test ederek alabilirsiniz urunun 1 sene dukkan garantisi duruyor
Istedigim fiyat 1450 USD![]()
Nikon D700 - Nikon 24 70
Abi ya lensten ya body den vazgecmem lazim 24 - 105 genis acida cok yetersiz geliyo bana oda makinenin APSC olmasindan galiba onun icin yani bastan yanlis tercih yaptim bilmiyorum ya kafam cok karisik![]()
Nikon D700 - Nikon 24 70