Merhaba.

Uzun yıllardır kompak kullanan biri olarak bir ara kısa süreliğine like makina tecrübem de oldu (Nikon P100) ancak bu like makinayı da kullanınca anladım ki aradığım netlikteli fotoğrafları bana DSLR'den başkası veremeycekti.

P100'ü sattım ve bütçemi denkleştirmek için para biriktirmeye başladım, bu sırada Media Markt'a gidip Canon 550D'ye kendi SD kartımı takıp amatörce öylesine portre çekimleri yaptım, geldim ve evde çektiğim resimlere bakınca sonuç gerçekten de istediğim netlikteydi (en azından bu zamana kadar edindiğim tecrübeler çerçevesinde).

Bu arada belirtmeyi unuttum çekim yapmamın %90 sebebi portredir (eş, dost, arkadaş buluşmaları, düğün nişan vs..) asla börtü böcek çekeyim derdim olmadı bu açıdan makro derdim hiç yoktur. Olsa olsa tatile falan gittiğim zaman manzara çekerim (ki o da %90, gene içinde eşim ya da arkadaşım olur).

Bu bilgiler doğrultusunda uzakdoğu ziyaretim sırasında kendime evladiyelik bir DSLR almak istiyorum (malum orada cihazlar çok daha hesaplı), tabii ki siz dostlar, bana göre çok profesyonel arkadaşlarsınız ve bir makinanın asla evladiyelik olmayacağını biliyorum. Araştırmalarım neticesinde benim gibi net fotoğraf kalitesi yakalamak isteyen birisi için yeni jenarasyon ve video çekebilme olasılığını da göz önüne alırsak Canon 550D ya da Canon 60D evladiyelik olabilir, ne dersiniz? Sizce hangisi tercih edilmeli? Bu soruma ek olarak alacağım makinanın üstündeki lens dışında sanırım net foto çekmek isteyen biri olduğum için de Canon EF 50mm lens almam da yerinde bir hareket olacak mıdır diye sormak istedim.

Saygılarımla.