Yongnuo 560 III ilk flasim ile 603 tetikleyicim iki gun once elime gecti. Fakat flas konusuna cok yabanci oldugumdan bir turlu kullanimini cozemedim. Forumlarda konu ile ilgili yazi da bulamadim.
2-3 metre mesafeden ayakta model cekimi yapmak istiyorum. Flasi ayakli semsiyeye yerlestirdim. Makineye tetikleyiciyi taktim. Cekimler ya cok karanlik yada aydinlik. Titremeler var. Cevap bulamadigim sorular:

1- flasi kullanirken 5d mark2 de yapmam gereken ayarlar varmi varsa neler olmali? (Diyafram, enstantane, iso, beyaz ayarlari, modlar (m, p, av, tv.. vs) ve diger ozel flash ayarlari..vs.)

2- flas uzerinde bi suru ayar var (m, multi, s1, s2, zoom, rf vs.. ama epey kurcalamama ragmen cozemedim. Bunlar boyle bi cekimde hangi konum ve degerlerde olmali?

3- kurcalarken fark ettigim birsey var. flas bir tek multi konumunda patliyor. Diger konumlarda patlamiyor. Konumu degistirdigim zaman da bazen patlama cekimle ayni zamanda olmuyor yada hic patlamiyor. Ne yapmali?

4- Elde cekimde flasin patlamasina ragmen neden fotografta titreme oluyor.

Kisacasi bilincsizce kurcalamamin sonucunda cozemedim. Forumda konuyla ilgili aciklayici kaynakta bulamadim. Bu flasin basitce standart bir manuel kullanim sekli falan yok mu? Bu isi kendi kendime nasil ogrenecegim?