Merhabalar arkadaşlar benim bir arkadaşımın nikon d200 makinası var ve makinanın tutulcak aksamlarındaki plastik kaplama kalkıyor bunu geri yapıştırmak için en matıklı secenek ne olur acaba yardımlarınızı beklıyorum...
Merhabalar arkadaşlar benim bir arkadaşımın nikon d200 makinası var ve makinanın tutulcak aksamlarındaki plastik kaplama kalkıyor bunu geri yapıştırmak için en matıklı secenek ne olur acaba yardımlarınızı beklıyorum...
Canon 5D Mk II & 6D
canon 50mm F1.2
Godox ad600TTL & Godox ad600BM
Bence sadece ayrılan kısımları değil, kaplamanın tamamını söküp, yüzeylerde kalan parçaları ispirto veya alkol ile çok iyi temizlemek gerekir öncelikle. Daha sonra hem yapışacak, hem de yapıştırılacak yüzeye ince bir katman olarak bay sürüp oda sıcaklığında 10-15 dakika sonra yapıştırırsanız bir daha sökemezsiniz. esnek malzemelerin kullanıldığı yüzeylerin yapıştırılmasında en doğru malzeme bally ve türevi solventli yapıştırıcılardır. Çünkü yapıştıktan sonra da sertleşmeyip esnek kalırlar.
Nikon işte
Canon EOS 7D | Canon HV20 |
Canon EF 50mm f1.8 | Canon EF-S 18-55mm IS II f.3.5-5.6 | Sigma ASP 28-105mm f2.8-4 |Sigma Minitel YS 200mm f4
YN-460 Flash Speedlite | PT-04
valla benımde aklıma baly geldi fakat bir canonda görmüştüm arkasımdaki başparmak yeri için 2 yüzeyi yapısabılen bant ile tuturmuşlardı bi an nasıl yapıcam konusunda aklıma bişi gelmedi soruyum dedım saolun
Canon 5D Mk II & 6D
canon 50mm F1.2
Godox ad600TTL & Godox ad600BM
Çift taraflı halı yapıştırmakta kullanılan bant da olur, ancak eğimli yüzeyleri yapştırmakta zorlanırsınız. Ayrıca kalınlık yapacaktır.
Söyle hemen Canon alsın. Kesin çözüme ve huzura ulaşsın
Nikon bu deri kaplamalarını inadına çözümlemesi çok garip, D40 serisinden itibaren D80 - D90 - D200 gibi makinler de de aynı sorunlar mevcut.
Canon a oranla çok uyduruk gövde yapıları var. Ben şöyle bir yönetim tavsiye ederim. Zamanında Canon 10D makinem de böyle bir sorunla karşılaşmıştım.
Sıcak soğuk olayında gövdenin yorulması muhtemel. Derinin elde tutulan kısımlarında oluşan terlemelerle ve akabinde oluşan ayrılmalar kaçınılmaz.
Deriyi gövdeden tamamen ayırıp, deri yüzeyinin yapışacak kısmını 0,1 zımpara ile güzelce temizleyin. gövdede kalan kısımıda kolanya yada tinerli bir bezle ovarak silin. İki taraftada pürüzsüz bir yüzey kalıncaya kadar devam edin.
Kolanyalı bir bezle derinin yapışacak kısmını ve gövdeyi güzelce temizleyin. İki taraftaki nemli yüzey kuruyuncaya kadar bekleyin. 2 tarafada bir fırça yardımıyla bally sürün, fazla kaçırmamanızda fayda var. Yaklaşık 5 dakika bally nin kurumasını bekleyip dikkatli bir şekilde gövdeyle birleştirin.
Burada bally eğer fazla sürerseniz kenarlardan taşma yapcaktır buna dikkat edin. Ve bally sürerken oluşan tabakanın ince olmasına dikkat edin (0,5mm den daha ince) . Bunu anlamak için müsvette bir bez parçasına uygulama yapabilirsiniz. Kurumaya bıraktığınızda, kıvamı kontrol etmek için parmak ucunuzla bally sürdüğünüz beze dokunun, eğer bezdeki baly elinize yapışık hemen ayrılıyorsa kıvamı/süreyi tuturdunuz demektir. Eğer bally parmağınıza yapışık uzuyorsa, ya katman kalın yada yetyerince kurumaştır.