Geri dönüs yapan olmadı maalesef. Zoom ithalat a da konu ile ilgili mail atmistim onlarda cevap vermedi.
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok güzel bir inceleme olmuş. Ellerinize sağlık.
Merhabalar,
Lensi henüz alma fırsatım oldu. Lensin parasoleyi takıp çevirdiğimde parasoleydeki "Tamron" yazısı lensteki beyaz noktaya tam denk gelmiyor, yarım santim sağında kaliyor. Parasoley de lensin üzerinde sağa doğru hafif asimetrik kalmış oluyor. Benzer sorunu yaşayan veya çözen var mı?
Edit: Konu çözüldü, internetten araştırınca korkmayın kırılmaz, zorlayın diyorlar, insan kırılır diye korkuyor, şimdi oturuyor![]()
Konu Segovia tarafından (29.December.2013 Saat 14:24 ) değiştirilmiştir.
tabiki zorla bişicik olmaz taş gibi sadece 1 ay kullandım ergonomisi iyi olmadığı için sattımkaranlıkta gerçekten 2.8 iiş görüyo ancak f4 te iyidir 24-105 herkes yerden yere vuruyo tercih meselesi bazsı 24-70 bazsı 24-105 ben ikisinide kullandım ama hiç pişman olmadım 24-105 için eğer ışık ortamının az olduğu yerlerdede prime lenslerle işinizi görebilirsiniz sonuçta arada da ciddi fark var
CANON HİÇ D
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Arkadaşlık ağaca benzer, kurudu mu bir daha yeşermez.
arkadaslar
24 70 tamron vc li olan objektif sıfır kutusunda 1000 dollardır
isteyenler ozelden mesaj atsın
nikon uyumlu olan 50tl daha fazladır
Tamron AF SP 24-70mm f 2.8 DI VC USD Canon EF 2350tl 2.300 TL kameraexpress'den
Bu lensi kullananların yorumları nedir?
İyi bir lens. Yaklaşık 1 yıl MarkII, 6 aydır da MarkIII ile kullanıyorum. Canon 24-70 performansında olmasa da ona yakın bir lens. f/2.8 de az da olsa köşelerde kararma yapıyor.
Canon 24-105 F/4 olan objektifi kullanmadığım için onla kıyaslama yapamıyorum.
Yarı yolda bırakmaz. Hatta Canon 24-70 almak yerine Tamron 24-70 alıp aradaki farka da Canon 50mm F/1.4 sıkıştırmak daha mantıklı.
Bu gün bir elektronik markette 2 kişi konuşurken tamron 24- 70 in bazı fotoğraf makinelerine zarar verdiğini duydum, nette araştırırsan 5d mark ııı ün ana kartını yaktığını görürsün dedi,
Tam 6d ile tamron 24-70 almaya karar vermişken içime bir şüphe düştü, bu konuda bilgisi olan arkadaş varmı,
Bilgi verirseniz çok sevinirim,
Ayrıca bu ikili seti kullanıpta mutlu olmayan duydunuz mu hiç,
Konu maxess tarafından (13.April.2014 Saat 17:12 ) değiştirilmiştir.
Çok uzun süre olmuş konuya cevap verilmeyeli.
Tamron 24-70 f/2.8 VC.nin sadece çok az bir sürümü 6D ile sorunsuz çalışıyor. Sorun belli. Makine kapalıyken bile şarzı bitiriyor. Bendeki sürümde de aynı durum söz konusu. Üstelik ne kadar çok pil varsa (battery grip) o kadar fazla enerji çekiyor gibi. 2 günde tam dolu iki pili bitirdi. Bu lens optik olarak Canon 24-70 2.8.in 1.ve 2.versiyonunun arasında gibi. Fiyatı ikinci elde 1.versiyondan da daha düşük ancak bu pil olayı gerçekten can sıkıcı. 5D Mark III ya da Mark II ile çok daha verimli olur.
İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığına inanır.
Lensin ilk sahibi değilim. Forumdan bir arkadaştan aldım. Kendisine sordum ürün spot yurt dışı ürünü. Her lense garanti veriyorlarsa (fatura aramıyorlarsa) Türkiye Tamron yetkililerine başvururum.
Konu bahcekapili tarafından (18.January.2015 Saat 18:18 ) değiştirilmiştir.
İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığına inanır.
Enteresan bir durum var arkadaşlar. Battery gribe pil magazini ile şarjlı pil takınca pil boşalmıyor. 3. Gün oldu tek bir kademe inmedi. Kapasite ile ilgili mi acaba? 6 tane 2700 Mah varta ile çalıştırıyor.
6D+tamron 24-70mm vc ikilisini bende uzun zamandır kullanıyorum ancak bende bu sorun yok çok şükür.
canon 24 70 2.8 L 1.versiyon ile tamron 24 70 i tam anlamıyla kullanmış ve arasındaki farkı söyleyebilecek olan varmı ? keskinlik konusunda özellikle ?
Ben uzun süredir 6d ve tamron 24-70 kullanıyorum
Bundan 10 ay önce orjinaline Türkiye garantili almıştım
Hiç bir sorun yaşamadım.ne makinayı kullanırken ne de bekleme durumunda
Pillerin hala iyi durumda ve boşalma gibi sorunları yok
Merhaba,
Şu pil bitirme konusunda benim de bir tecrübem oldu, paylaşmak istedim.
Canon 7D kullanıyorum tüm lenslerim Tamron. Makinemi geçen yıl satın aldım spottan.
Bir gün macro çekim için Tamron 90mm VC F/2.8 lensi taktım ( bu arada makinayı çantada üzerinde lens takılı olmadan saklıyorum hep fakat pili çıkarmıyordum)
1-2 çekimden sonra makine kapandı- tekrar açtım bu kez de Cannot communicate with battery" diye bir mesaj verdi. Mesajı "bu pili kullan" ile çektikten sonra çekime devam edebildim. Fakat o günden beri her açılışta bu mesaj çıkmaya başladı.
Sanırım ana kartla ilgili bir şey- Erkayalar'a mail attım - 150 ila 350 TL arası bir masrafınız olur dediler ama sebebini soylemiyorlar tabi.
Buradaki yazılanları okurken acaba Tamron lensten kaynaklı mı diye şüpheye düştüm. Zira bende 3 adet Tamron lens var.
Bilmeden yanlış bir yatırım mı yaptım sizce?
Canon 7D
Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD
Tamron SP 90mm F/2.8 Di Macro 1:1 VC USD
Tamron SP 70-300mm F/4-5.6 Di VC USD
Pelican U160 Urban Elite
Eyefi Mobi Pro Wifi Card