Merhabalar,

Bende bir konuda hakkında bilgi almak istiyorum.

Evde objeye yönelik videolar çekmek istiyorum. Ancak aldığım ekipmanlarda hata yapmamak için sizlerin yorumları gerçekten önemli. ( 25 mesaj limitinden dolayı yeni konu açamıyorum. Bu nedenle buradan yazmak istedim. )

Videolarım obje içerikli genellikle resim çizim videoları ve yemek yapım videoları içerikli olacak.
Video ile ilgili ekipmanlara gelince,
Kamera için şuan hiçbir şey düşünmedim. İşin gerçeği araştırma dahi yapmadım. Biraz öğrenmem gerektiğini düşünüyorum. ( ileride canon alacağıma inanıyorum ve lens araştırması da yapmadım. )
Kamera yerine İphone 7 kamerası kullanmak istiyorum. Görüntü konusunda yine buna ait lens kullanabilirim.
Tripoda takılması için, Manfrotto Twistgrip Telefon tutacağı kullanmak istiyorum.
Tripod olarak Manfrotto MK055xpro3 - 3w tripod kit kullanmak istiyorum.
Boom Sehpası olarak Manfrotto MA 4208 Boom Sehpası kullanmak istiyorum.
Boom Sehpasının üstünde olabilecek led ışığı bir türlü seçemedim. ( Çok fazla seçenek ve marka var. Yanlış tercih yapmak istemiyorum. ) Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Evin tavan ışığı spot led aydınlık ama kameranın görüntüsünde karıncalanmayı önlemek için ve ışık ile daha iyi bir görüntü almak için doğru tercih yapmalıyım. Işık çok önemli. Çekim yapmak istediğim mekan gündüz fazla ışık almıyor. tabi çok karanlık değil. Perdelerle işim yok. Evin perdeleri store tarzı perde ışık bu şekilde geliyor.
Manfrotto seçmemin nedeni bir heveslik olarak başlamadım. Devamlı olarak yapmayı planlıyorum. Sık sık ekipman değiştirmek istemiyorum. Kalite ekipman ile başlayıp zaman içinde hepsini düzgün parçalardan oluşturmak istiyorum.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.