Arkadaslar ben yaklasik 9 aydir bu sistemi deniyorum ve kullaniyorum.
Zaman zaman AA piller beni yolda biraktilar. Tabi AA pilleri tasimak daha kolay ama bu akuleri kullanmak her acidan daha iyidir.
Normalde 4 tane AA pil alirsaniz her biri en az 7 TLden oldugunu hesaplarsak size 28 TL (4 Pil) + en az 20 TL sarj aleti icin odemeniz gerekiyor.Kisaca 4 pil icin ilk yatirim 50 TL bulabiliyor. Benim ise yaptigim islem cok daha ucuza geliyor.Ortalama olarak 1 set size 15 TLye denk geliyor. Bir sonraki aku 9 TLye denk geliyor.
Akunuzu ilk seferde 20 saat kadar sarj etmeniz gerekiyor. ardindan en az 2 hafta boyunca kullanirsiniz. Benim ortalama kullanim sayisi 3000 tane 1/4 gucunde patlatmaya denk geliyor.Daha sonra artik kendiniz hesap yaparak sarj edebilirsiniz.
1 Set icin gerekli ekipman.

1. Kuru aku - 6 TL (6 Volt, 4.5 Ah)
2. Ataba sarj aleti - 6 TL
3. Spiral Telefon kablosu - 2 TL
4. Kuru aku ayaklari - 0.5 TL cifti
5. Dubel yada AA pil ebatindaki tahta parcasi.

Simdi ben tahta ile pek ugrasmak istemedim, bu yuzden direk dubel alarak onu taktim.
Yapilis cok basit ve net.
Telefon kablonuzu alip, onun girisi kesiyorsunuz. Daha sonra 4 kablodan 2 sini + kalan 2sini - icin seciyorsunuz, ve aku ayaklari yada pin'lere bagliyorsunuz. Isterseniz lehim yaparak isterseniz baglayarak yapabilirsiniz. Ardindan dubele yada tahta (oklavalar o incelikte olabiliyor) parcasina bagliyorsunuz. Iste sizin set hazir. Geriye bir ucu akuye obur ucunu de flasa takmaniz gerekiyor.
Asagidaki fotograflara bakarak hem kullandigim akuleri hem de duzenegi gorebilirsiniz.
Bol flasli gunler.








Alıntıdır..