Alıntı Asarhaddon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İlk yazdığım mesaja bakarsanız ben 3 alanda A6000 üstün demişim 1 İQ 2 hız 3 F/p ve hala aynı iddiadayım. İQ konusunda bu makinenin üzerindeki sensörün en iyi Apsc olduğu birçok site yazıyor bu konuyu zorlamayalım fazla uzatmaya gerek yok Evet son güncelleme ile belki hız olarak yetişmiştir veya yakındır ona bir şey diyemem. Ama ben böyle bir makineyi ikinci elde 1000 tl gibi bir fiyata alabiliyorum. Yanına da 300 tl ye bir Sigma 30 (tam at cebe gez) 400 tl ye bir 50 1.8 koyduğunuz zaman F/p olarak rakibi bence yok oysaki Xt-1 + 56 1.2'nin ikinci el fiyatı bile 4000 tlden fazla bu rakamı verdikten sonra biraz daha koyup 7R + 55 1.8 ikilisini alırım ki (böyle yaptım zaten) 7R ve tabi ki ikinci versiyon + Zeiss 55 örneklerini İQ olarak geçecek tek seçenek herhalde D800E + Sigma 50 veya Zeiss Otusdur. (Belki keskinlik olarak 5DSR ama onunda DR ve İso tırt) Benim için İQ çokta önemli değil diyorsanız (ki yazdıklarınızdan bunu çıkardım.) bu durumda bir m43 edinmek bence çok daha mantıklı EM5'lerin fiyatları 1000 tl civarına düştü yanına bir 12-40 ile olay tamam

Şu anda Sony aynasız pazarının lideri bu gidişle geçilmesi de biraz zor Toshiba'nın sensör departmanını da satın aldılar (Oly'nin büyük hissedarı) sizin Xt-1'in sensörü bile Sony yapımı (Biliyorsunuzdur Fuji üsteki filtre kısmında kendi altyapısını kullanıyor klasik bayer filtrelerden farklı)

Ancak ben Panasonic ve Fuji ortak yapımı organik sensörden umutluyum. Umarım çok iyi bir sensör çıkar ve bize yeni seçenekler doğar


XT-1 daha iyi ele oturuyordur, vizörü daha iyidir, daha sağlamdır derseniz tabi ki buna itirazımız yok ama ben bunlar için o parayı bu makineye vermem. Siz vermişsiniz tercih sizindir saygı duyarım

Ana temayı yine kaçırıyorsunuz.
m4/3 öneriniz ben gövdeyi sadece hobi amaçlı kullansam geçerli. Ancak hem para kazanıyor hem hobi amaçlı kullanıyorsanız geçerli değil.
Fiyat performans kıyaslaması elmalar ve armutlar kıyaslaması gibi. a6000 ve x-t1 farklı klasman gövdeler. Öyle düşünürseniz nex f3 alırım yoluma bakarım. Fp olarak kullandığım en iyi gövde. Ama paralı iş yapamam, haksızlık olur.

7R + 55 f1.8 ikilisi yine profesyonel işlerde yarı yolda bırakır. Lens çeşitliliği yapayım dediğinizde sony'nin en büyük handikapı yine karşımıza çıkar. İsterseniz bir deneyin. Yeri geliyor dar alanlara giriyorsunuz 55mm ile ne yapacaksınız bu durumda? Amaan çekmeyeyim deme imkanınız da yok üstelik! Ben Fujide 10_24 f4, 23mm f1.4 ve 56mm f1.2 kullanıyorum. Eksik kaldığı alan yok. Bu seti Sony ile hangi lenslerde yapabilirim? Bana maliyeti ne olur? O parayı vereceğime gider a7r alırım diyorsunuz ama tek lensle mi idare edeceksiniz devamlı?

Firmware 4 ile xt1 e zone focusing eklendi ve nice geliştirmeler yapıldı. Netlik kaçırmanız neredeyse imkansız. Başka markalar olsa fuji firmware leri yerine yeni gövde çıkarırdı. Bu bana göre bu kullanıcılara hem haksızlık hem nankörlük hem de aç gözlülük. Fuji sadece bu yüzden bile tercih edilir. Saf yerine koyulmadığımı bilmek güzel. Birkaç ay sonra a7r3 ya da a7rz falan gibi bir model ile gelir Sony.

Sizin yaklaşımınız daha hobi kullanımı benim ki ister hobi ister paralı işte kullanım yaklaşımlı.

Aşağıda güzel bir inceleme yazısı var. İngilizcesi olmayan arkadaşlar rahatca google translate yapılabilir.


  • Fuji’s X-Trans II uses a more random color filter over a 6×6 pixel block. Exponentially more information is gathered, and the demosaicing process can produce more precise color rendition, even in the smaller details in the image.

This more complex color filter array is why Fuji cameras can offer such detailed and realistic in-body film emulations. You’ll also notice a difference when shooting RAW and editing in a software suite like Capture One.

You should think of the difference in output as different flavours. the Fuji X-T1 is more suited if you have a more artistic approach to photography. In other words, if you like to use colour filters, retro effects…


Sony'nin fujiye farklı yapıda sensör üretmesi, ya da sensör üretmesi ya da en büyük sensör üreticisi olması beni ilgilendirmiyor. Bu tip teknik ayrıntılarda boğulmayı fotoğrafa yeni başladığım zamanlarda yaşamıştım. Sonrasında bunların hikaye olduğunu aslolanın tarza en yakın çıktı veren makinanın en iyi makina olduğunu kavrıyorsunuz zaten. Keskinlik, iq vs. bunlar benim için zaman kaybından öte değil. Piyasaya çıkmış her gövdenin birbirine üstünlükleri var. Aynı klasmanlar birbiriyle tartılıp ihtiyaca göre de bir T cetveli yapılırsa zaten kişiye göre en iyi gövde çıkıyor ortaya.
Bu arada bahsetmekte fayda var. Fujide 2x2 yerine 6x6 yapının kullanılması raw ların birçok programda düzgün işlenememesine ve dolayısı ile tam performans alınamamasına sebep oluyor. Zaten o yüzden Fuji rawlarının işlendikten sonra kaydedilmesi çok uzun sürüyor. 100 tane CR2 10dk da jpeg'e dönüşüyorsa, 100 tane raf dosyası 60dk sürüyor. Şu an en büyük handikap bu fujilerde. O da yakında çözülür diye düşünüyorum. Anlaşırlar Adobe ile.