Alıntı Asarhaddon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
56 1.2 yi kullandım sonuçlarını da biliyorum merak etmeyin. 35 de kullandım 1. 4'te 23'te dediğim gibi Fuji'nin sonuçlarını gayet iyi biliyorum. Düğün fotoğrafçısının A6000 kullanmasına gerek yok çünkü Sony onlara 7R serisi gibi bir seçenek sunuyor 7 serisini stüdyoda kullanan arkadaşları bir araştırın sonuçlarına bir bakın isterseniz Fuji'de böyle bir seçenek yok maalesef. Ha stüdyoda Olympus kullanan da var bu iş tercih meselesinden biraz da mecburiyet meselesi yani şahıs küçük bir sistem istiyor ve onu birçok yerde kullanıyor. Yoksa Oly veya Fuji aynı boyda FF çıkarsa takdir edersiniz ki o arkadaşlarda büyük ihtimal FF tercihinde bulunurlar

Bunun dışında evet A6000 sokak makinesi hemde şahane bir sokak makinesi XT-1 den daha küçük cebine at gez tarzı bir makine ve hala İQ konusunda Fuji rakibi olamaz. Bu sadece benim gözlemim değil her ikisini de kullanan birçok arkadaştan bunu duydum.

Bakın aşağıda 3 tane örnek koyuyorum F2-2.8 ve 4 değerlerinde çekilmiş (bakınız f2 2.8 diyorum 5.6 8 değil ) ( netleme gözler ve çevresinde manuel lens ile çektim resimlerde en ufak netlik keskinlik ayarı yok sadece renk düzenlemesi var ) 24 mp'ye büyüttüğünüzde bu sonucu verebilecek Fuji çıktısı varsa buyurun koyun ben bekliyorum.

https://www.flickr.com/photos/113137...21684/sizes/o/
https://www.flickr.com/photos/113137...58940/sizes/o/
https://www.flickr.com/photos/113137...52037/sizes/o/
Fotoğraflar gayet güzel.
Aradığınız düşük diyaframda keskinlik ise ben size Pazar günü 56mm f1.2 de jpeg çekilmiş bir fotoğraf göndereyim. Hem de renkleri ile bile oynanmamış. Kirpikleri bir bir sayarsınız. Ama amacımız fotoğraf yarıştırmak değil. IQ yarıştırmak hiç değil. Konuyu genel olarak ele almak lazım. IQ konusu geçiyorsa siz üzerinize alınmayın beni bir gülme tutuyor. Zaten biz Türklerden başka IQ konuşanı da göremiyorum yabancı forumlarda vs.

Şimdi A6000 ile ilgili yorumunuz güzel. Buna Nex 6 yı da katabiliriz bu durumda. Bu gövdeler ile profesyonel iş yapamayacaksanız x-t1 ile yarıştırmaya gerek yok.
Daha önce dediğim gibi paralı iş farklıdır, dağa bayıra çıkıp rahat rahat fotoğraf çekmek farklı. Ben x-t1 ile ikisini de yapabilirim. Hem de çok rahat bir şekilde, ama a6000 ya da nex serisi ile riske giremezsiniz. Google dan arattığınızda da kaç kişi bu riske girmiş çıkıyor zaten. Bunu notlarımıza alalım.

A7 serisi ilk çıktığında bu forumda ve başka forumlarda yer yerinden oynadı. Herkes çıldırdı, keskinlik yarışları falan başladı hemen, seviyoruz keskinlik yarışlarını. Halbuki ödül almış birçok fotoğraf keskinliği bırakın gayet soft vs. Sonra aradığım bu değilmiş diye satışlar başladı. Genel ihtiyacı karşılayamadı. Güzel imaj, süper keskinlik, şahane iq oysaki.
Sensör savaşlarında a7r 5ds'i geçiyor yapılan teslerde! Bu daha iyi bir gövde olduğunu mu gösteriyor? Hayır. Sadece sensör ile iq ile gövde yarıştırmak doğru değil. Bir makina sadece onlardan ibaret değil.

a7r vs fuji x-t1 diye biraz arama yaptım. Buyrun Link
Böyle teslere çok güvenmesem de yine de okuyorum. Sonuçta en önemli fikri şahsi kullanım ve ihtiyaca göre değerlendirme veriyor.

Stüdyo fotoğrafçılığı deneyimim yok. Ona yorum yapamam, araştırsam bile ne gerekli ne gereksiz, nasıl çözümler bulunmuş bunlar fiyat/performans açısından ne kadar tatmin edici bilemediğim için boşta kalır. Fuji de neden stüdyo fotoğrafcılığı seçeneği yok açarsanız ben de öğrenmiş olurum. Paraflaşlar ile tetikleyiciler ile uyumsuzluktan diyecekseniz hiç demeyin çünkü yine google amcaya danışarak hangi markalarla uyum ve huzur içinde çalıştığını görebilirsiniz. Başka mevzu ise bekliyorum yorumunuzu.
Şuna katılıyorum zaten devamlı da üzerine yorum yapıyorum. Herkes ihtiyacına göre olan gövdeye iyi diyor, gayet doğal. Benim işimi 6d den daha çok x-t1 gördü, sevdiğim tarz kareler alabiliyorum, çok rahat çalışıyorum, ağırlığını hissetmiyorum vs vs.
Fuji FF çıkarmayacak. Orta format planları var (4000$ civarına) FF çıkarsa alırmıyım, biraz deneyip gördükten sonra beğendiysem alırım. Ama konumuz crop vs ff değil.