Alıntı Asarhaddon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Fuji XT-1 Xpro 1 ile bolca çekim yapmış ve uzun süre Xe-1 ve şimdi 7R A6000 kullanıcısı ve yine eskiden Nex 6 kullanmış biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim 7R'ı geçtim zaten A6000 İQ konusunda net bir şekilde Tüm Fuji makinelerden daha iyi, daha hızlı, daha kullanıcı dostu (kesinlikle F/P oranı daha yuksek hatta iyi lensle daha önce kullandığım 6D ile yarışır )
XT-1'in kesinlikle o parayı haketmediğini düşünüyorum. Geçen Fuji ile çektiğim fotolara tekrar baktım ve fikrim bir daha pekişti

Bunun dışında lens konusuna gelecek olursak ilk önce 7R (II si olursa daha iyi olur tabi ) ve 55 1.8 ikilisini bir kullanıp ondan sonra yorum yapmak lazım diye düşünüyorum

Evet şu an Sony bu işin lideri 2016 da gelecek olan organik sensör ibreleri Fuji lehine döndürebilir bilmiyorum bekleyip görücez
Fujinin en son hangi firmware'ini kullandınız? Ben ilk aldığımda netlemeden şikayetciydim şu an benim diyen gövdeler ile yarışır. Son firmware ile kullanıp bu yorumu yaptıysanız ya fazla kullanmamışsınız ya da doğru kullanamamışsınız.

A6000 ile x-t1 kıyaslandığında en başta ergonomide büyük farklılıkları var. a6000 point and shoot tarzı göreceli olarak nexlere benzeyen eğlencelik makina. Çiçek böcek çekersin, takılırsın, sokak fotoğrafcılığı yaparsın vs. ama paralı işe gidemezsin. Giden sanmıyorum ama elbet vardır ama büyük oranda hobi makinası. 2 arkadaşım uzun araştırmalardan sonra benim şiddetle x-t1 alın dememe rağmen aldı, 1 hafta sonra iade etti. Gittiler x-t1 aldır. İkisi de benim gibi 6D kullanıcısıydı, şimdi iyiki x-t1 almışız diyorlar. Tesadüf olmadığını düşünüyorum. Elbet x-t1 dan daha iyi olduğu noktalar vardır, ona birşey diyemem.

a6000, nex 6 ve x-t1 yorumu için yazışma ile sabaha kadar bu konu sürer. Hatta bir süre sonra yazışma olduğu için yanlış anlaşılmalar olur Bana göre a6000 ve hele hele nex serisi hobi amaçlı kullanımdan öte gövdeler değil. Nex f3 kullandım 1.5 - 2 sene kadar. Çok da sevdim ama DSLR taşımak istemediğim zaman önemsiz işlerde/yerlerde/zamanlarda çerezlik makinaydı. Özetle ne a6000 hele hele nex 6 ya da herhangi bir nex serisi x-t1 ile aynı klasmanda değil. Bunu uzun süreli nex kullanıcısı ve uzun süreli x-t1 kullanıcısı olarak söylüyorum. Çiçek böcek çekilir tamam o zaman mkiii ile nex 6 kıyaslanır belki nex 6 daha iyi çıkar vs.

Basit bir örnek,
x-t1 ile bayağı bir düğün hikayesi, doğum, organizasyon vs.vs. çektim. Özellikle düğün hikayesi işini x-t1 ile belgesel tarzda yapan yurt dışında çok ciddi fotoğrafcılar var. Bu işden örnek vermemin sebebi, ciddiyeti yüksek ve hatayı affetmeyen bir sektör olması. Googleda aratın Fujifilm x-t1 wedding photographers diye, aynı şeyi a6000 ve nex 6 için yapın demek istediklerim daha net anlaşılacak. a6000 ve nex 6 kullanan çok az insan göreceksiniz. Olanlarda 2. belki 3.gövde olarak veya sadece videosu için kullananlar. Ama x-t1 ana gövde olarak kullanılıyor. Gövdeler arasındaki ciddiyet farkı

İmaj kalitesi olarak DSLR'lere yetişmesi için hala bir kasa ekmek yemesi lazım aynasızların. Kasa diyorum çünkü aradaki fark öyle büyük farklar değil. Ben 6D ile de çok düğün hikayesi çektim x-t1 ile de. Dolayısı ile çok düzenleme yaptım ve kıyaslamayı buna göre yapıyorum. 56 f1.2 ya da 50-140 f2.8 hiç kullandınız mı bilmiyorum, kullanmadıysanız kullanın derim. Gerçi fuji de kötü lens diye bir şey yok hemen hemen.

Not: Amacımız fikrimizi paylaşmak, bizim yazdıklarımızdan feyz alarak alım-satım kararı verebilecek insanları doğru yönlendirmek. Ülkece herkes birbirine bilenmiş durumda. Tartışmaya, laf sokmaya vs. mahal vermeyelim diye söyleme gereği hissettim.
Ne fujinin ortağıyım ne de sony düşmanıyım. Fujideki müşteri/kullanıcı dostu yaklaşım bile yeterli bana göre ama madem performansa girdik fujiyi en çok kullanan üyelerden biri olarak fikirlerimi paylaşayım dedim.