CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 50 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree43Likes

Konu: A7/R vs Canon DSLR

Konulanmış Görüntüleme

  1. #34
    olgun92 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Olgun Coşkun
    Makina:
    Canon EOS 70D
    Üyelik tarihi
    01.November.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    33
    Mesajlar
    256

    Standart

    Aynasız Full-Frame çok güzel bir hareket olmuş öncelikle, açıkçası ben bunu Fuji'de görmek isterdim ama Sony yapmış. Teknoloji ilerledikçe elbette değişecek bir çok şey fakat benim takıldığım nokta; aynalı sisteme bu kadar ilkel gözüyle bakılması. Biliyorsunuz ki çevremizde hâlâ çok sayıda analog kullanan var, fotoğraf işi biraz da yorucu ve uğraştırıcı olacak benim için, bu kadar da pratik düşkünü olamıyorum ben Vizörden baktığında aynadan yansıyanı görmek, hatta sensör yerine ışığın filme düşmesi bile ayrı bir zevktir. Yani bu aynalı sistemler hem zevk hem de iş için kullanılırken sırf teknoloji ilerliyor diye yabana atılması bana hiç doğru gelmiyor. Elektronik vizör de ne kadar güvenilir ve uzun ömürlü olur, ne tarz sorunlar verir bilmiyorum. Sonuçta elektronik aksam arttıkça sorunları da artıyor makinelerin. Tabi ki herkesin ayrı bir zevki bir düşüncesi olacak ama aynalı sistemleri tüketiciler bu kadar yabana atarsa elbette üretici de ona göre hamle yapar. Yani yarış teknoloji yarışı değil de fotoğraf yarışı olmalı firmalar arasında.

    Aynalı sistemler madem ara geçişti peki neden 5D Mark II, 6D, 5D Mark III, 1DX, Nikon D600,D800, D610, D4s vb. full-frameler arasında bu kadar yıl rekabet oldu? Bu sorumda kinaye yok meraktan soruyorum. Koskoca Canon bir kaç tane mi aynasız DSLR çıkarabiliyor ve onlar da pek tercih edilmedi gördüğüm kadarıyla. Bu iki firma geçiş ürünlerine bu kadar sermaye dökmek yerine aynasıza yatırım yaparlardı bence. Bence aynalı DSLR yine devam eder, aynasızlar da onların yanında gelişmeye devam eder. Masaüstü bilgisayar ve ultrabook gibi. Tabi ki bu benim görüşüm.

    Özetleyecek olursak aynasız sistemler; fotoğraf ile teknolojinin birleşimi ve hoş bir gelişmedir fakat özellikle aynalı DSLR'lara (Analoglara laf edilmedi biliyorum, o yalnızca bir örnek) üvey evlat muamelesi yapmak üzüyor beni, hepimizin elinden geçen, bir çok şeyi onlarla öğrendiğimiz makinelerdir

    Konuyu saptırmak istemem, A7/R takdiri hak ediyor bu arada, bence çok başarılı olmuş.










    Konu olgun92 tarafından (24.April.2014 Saat 13:39 ) değiştirilmiştir.
    drcengiz likes this.
    Canon EF 85mm f/1.8 USM + Canon EF 20mm f/2.8 USM + Canon EF 35mm f/2 IS USM


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •