Alıntı SABIRLI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İlk fotoğrafta (revakta oturan insanlar) teknik bir sorun görünmüyor. Gökyüzü ile esas konu olan yer arasında çok aşırı ışık farkı olduğundan gökyüzü yanmış.

benimde takildigim nokta gokyuzundeki parlama peki bu parlamayı cekerken enaza indirmek icin secmem gereken mod hangisi?

Süleymaniyeli manzara fotoğrafında hem flare hem ortam pusu söz konusu. Parasoley kısmen işe yarayabilir, ama ters ışık kullanımının özel bir amacı yoksa genel fotoğraf kuralını yani güneşi arkana al ilkesini özellikle manzara footğraflarında uygulamak lazım. Aynı fotoyu bir de öğleden sonra değil de sabahın erken saatlerinde deneyin.

parasoley icin onerebilecegizni marka hangisi ve kenarları tırtıklı, duz olan var hangisini almam daha kullanisli olur.
haklisiniz secim saatim yanlis oldu cekim yaptigim yer galata kulesi olunca ısıgı arkama alip cekmek gibi bir sansimda olmadı maalesef,

Sultanahmet fotoğrafı da yukarıdaki aynı dertlerden muzdarip ve aynı öneriler onun için de geçerli...

Benim tespit edebildiklerim bunlar.

Kalitesiz bir UV filtre kullanıyorsanız çıkarın, objektifin önünü her zaman temiz tutmaya özen gösterin, edinebiliseniz bir parasoley edinin, vizörden bakarken flare'i tanımaya çalışın ve kadrajı ona göre kurmaya çalışın, en olmadı elle falan gölgelemeye çalışın. Ve en son aşama daha kaliteli objektiflere yatırım yapmak için para biriktirmeye başlayın...
uv filtrem kaliteli degil (onerebileceginiz marka hangisi)
yeni objektif icin arastirmaya baslamistim zaten, gittigidiyor.com adresinden alacagim objektif sizce ne kadar guvenilir olur.
tesekkurler