Alıntı SABIRLI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Esasında bir kaç örnek foto görebilsek daha ayakları yere basan cevaplar verebiliriz ama tahminen şöyle diyelim:

1- Arkadaki manzara kuvvetli ışık almaktadır dolayısı ile modeliniz ters ışıkta kalmıştır. Burada dolgu flaşı işe yarar. Yeşil karede çekiyorsanız flaş açma tuşuna basın, flaşı açın ve gerisini makineye bırakın, genellikle başarılı olur.

2- Hava puslu olabilir (biz görmesek de makinalarımız ortam pusuna bizden daha duyarlıdır). Ya da flare denilen, ışıkların objketifteki cam elemanlardan yansıması sonucu puslu görünüm oluşması hadisesi gerçekleşmiş olabilir. Birincisine yapacak bir şey yok, ikincisinin çözümü ise öncelikle daha kaliteli objektif, yok olmuyorsa parasoley kullanmak, yansımaya neden olacak kuvvetli ışık kaynaklarını özellikle de güneşi kadrajda veya kadraj dışında da olsa kadraj kenarlarında bulundurmama.

3- Çok normal, sensörün dinamik aralığı gözümüzden, beynimizden çok daha düşük. Yeryüzü ile gökyüzü arasında çok pozlama farkı olduğunda ya gökyüzünden pozlama alacağız ve yeryüzü az pozlanacak, ya da yer yüzünden pozlama alacağız gökyüzü yanacak... Ya da GND filtre kullanacağız, ya da HDR yapacağız ya da RAW çekip post process'te bişeylere benzetmeye çalışacağız...
ImageShack® - dlk1804's Profile Page
cevabınız icin tesekkur ederim.sorunlu fotograflarım ekledim